website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2021, Ria Feskens webhosting, Domeinstad
Cranio Sacraal doelwit van kwakzalverjagers.

 

Levensgevaarlijke genezers’  Een  ZEMBLA-aflevering die werd uitgezonden(zondag 17 januari 2010) door de VARA/NPS op Nederland 2.


TV uitzending:


In ZEMBLA komen de ouders van baby Marloe aan het woord, die hun drie maanden oude dochter verloren door de behandeling van een zogenoemde craniosacraal therapeut. Onderstaand mailtje was de aanleiding om melding van de TV uitzending te maken, waarin Cranio Sacraaltherapie negatief afgeschilderd wordt, althans volgens de aankondiging.

Ik weet dat de CS opleiding in Doorn en de RCN vereniging hebben geprobeerd om in de uitzending mee te mogen praten en dus Cranio Sacraal te vertegenwoordigen, maar het is hun niet gelukt. Ik weet ook dat de rechtszaak nog steeds loopt. De hartelijke groeten van een collega.

Als erkende Cranio Sacraaltherapeut werd ik in april 2009 al getipt over het rapport in het medische tijdschrift NTVG.

Erg:
Om te beginnen lijkt het me erg om mee te maken en ik zou graag mijn oprechte deelneming betuigen aan de ouders.
De bedoelde therapeut was echter onbekend bij de Cranio Sacrale beroepsverenigingen. Ook was de toegepaste techniek (holding)  niet uit het Cranio Sacrale vakgebied. De onderzoeken waren niet compleet. In het rapport werd n.l. niet opgenomen het effect van reanimatie van een ouder op de eigen baby.

Kwakzalverij:
De officiële beroepsverenigingen hebben hun weerwoord gegeven op de website en de discussie werd in juli 2009 gesloten.
De  aankondiging van het TV programma van de Vara klinkt als een aanklacht tegen Cranio Sacraaltherapie. De therapie en levensgevaarlijke genezer worden in een adem genoemd.
Waarom? Het was toch al duidelijk dat er GEEN Cranio Sacraal toegepast werd en het geen Cranio Sacraaltherapeut was!!! We kijken wat verder op de site van Zwembla en zien een link van de vereniging tegen kwakzalverij...!!!

Ontwikkeld door artsen:
Dus lieven mensen en aankomende Cranio Sacraaltherapeuten, laten we niet vergeten dat Cranio Sacraal ontwikkeld is door artsen. Jullie weten dat genoemde techniek die bij de baby werd  toegepast niet in ons vakgebied thuis hoort. Wij raken onze baby,s vederlicht aan met vijf gram, veilig, zachtmoedig en met respect.
We kunnen de stemmingmakerij zien als een tegenwind, maar laat het prachtige werk van Cranio Sacraaltherapie hierdoor niet omver blazen.

Als team van Serenora, erkend en goed opgeleid, kunnen wij stellen dat Cranio Sacraaltherapie, uitgevoerd door erkende therapeuten een veilige therapie is. Diep doorwerkend en een zegen voor de mensheid. 

 
Ria Feskens januari 2010