Wist je dat CranioSacraaltherapie de spirituele groei kan bevorderen?


Hoe werkt dat dan? Heel kort door de bocht: Spirituele informatie met groeipotentie wordt verpakt in (heilige)geometrische vormen die door vloeistoffen door het lichaam worden vervoerd. En het CranioSacrale systeem zorgt voor dat vloeistoftransport!

Op dit moment worden we gebombardeerd met hoogfrequente energie die vanuit de centrale zon via onze eigen zonne-explosies op de aarde neerdaalt. Die prachtige energie helpt ons lichter te maken, als we het maar toe konden laten. De waarheid is dat vele van ons wel spiritueel willen groeien, maar niet meer bereiken dan het bedenken ervan. Het komt niet verder! De meest bekende methodes brengen wel beweging in de chakra’s, meridianen of energieën, maar NIET in het lichaam op het diepste niveau!

Dat zit zo. Via ons kruinchakra stroomt deze nog golvende energie de pranabuis in. Deze pranabuis (puur energetisch) is net als een verticale TL balk. Van het topje van de schedel tot het perineum (tussen de benen) Je kunt hem als leek niet zien (wel als helderziende) en de medische wereld is nu nog niet in staat deze buis in het lichaam te detecteren. Bijna in de top van deze buis vangt onze pijnappelklier (epifyse) een zeer klein fysiek orgaantje, die golvende informatie op. Daarbinnen, in de met water gevulde pijnappelklier, vormen ze zich om tot zeer kleine pakketjes
(partikels) van geometrische vormen.
 
Deze pijnappelklier creëert vervolgens een elektromagnetisch veld ( dat is al bewezen), waardoor de klier zich net als een granaatappel kan openen. De gevormde partikels kunnen daardoor rechtstreeks in het omliggend hersenvocht stromen. Eenmaal aangekomen in de hersenvloeistof worden ze door de CranioSacrale beweging, via het zenuwstelsel in het lichaam, verder vervoerd naar iedere cel.

(Voor de vele nieuwe nieuwsbrieflezers/lezeressen heb ik een pagina over de werking van het CranioSacrale systeem. Je moet dan op deze  link klikken http://www.craniosacraal.com/artikelen%2016.php)
 
Bij een stagnerend CranioSacraalsysteem gaat het fout. De spirituele informatie komt niet verder dan de blokkade in het fysieke lichaam!  Er ontstaat een file. Dit betekent dat nieuwere complexere geometrische codes die de mens lichter moeten maken niet verder komen. Het lichaam kan niet stralen, wordt vermoeid van de stagnatie.  De geblokkeerde mens is vatbaar voor beïnvloeding via zintuigen, vooral gevoelig naar wat de media vertellen.

Hij/zij is onzeker, weet niet hoe het verder moet, en durft geen verandering aan te brengen bijvoorbeeld in school/werk, wonen of relatie. Velen gaan protesterend de straat op. Ze lijken als het ware gevangenen van het systeem. Ze weten niet dat de stagnatie in hun eigen lichaam daarvoor zorgt.

Hoe komt een lichaam dan aan al die blokkades? Blokkades zijn overlevingsstrategieën van het menselijk lichaam! In vele gevallen is de schade tijdens een voorval voor het lichaam zo ernstig dat het niet aan verwerken ter plaatse toekomt. (Geen tijd/ruimte, juiste omgeving, te heftig) De schadelijke indringende energie van het trauma wordt dan ingekapseld als lijfsbehoud. Eigenlijk een prachtig systeem, dat wel. Toch heeft het ook zijn nadelen, het gaat ten koste van de vrijelijk stromende energie en spirituele groei of evolutie.
 
Er zijn verschillende manieren om blokkades te vormen bekend, hier volgt een globale opsomming om je een idee te geven:

A. Fysiek: door een val, klap, stoot, waarbij het onverwachte een grote rol speelt. Ook klem zitten in het geboortekanaal kan blokkades teweeg brengen. Whiplash is een sterk voorbeeld van een fysieke blokkade. Dat trauma komt zo onverwachts. In de weefsels ontstaan kleine haarscheurtjes, oedeem maar vooral schrik. Een celovertuiging volgt:" dat gebeurt me nooit meer!" Dit zorgt ervoor dat de getroffen weefsels zich schrap gaan zetten. (Stijve nek)

Voor dat getraumatiseerde weefsel is elke beweging verdacht, zo ook de normale CranioSacraalbeweging. Tijdens de behandeling van die blokkade is erg veel veiligheid nodig en overgave. Pas als de weefsels zich niet meer schrap zetten kunnen de geblokkeerde energieën vrijkomen en het lichaam verlaten. De blokkade lost op. Ter plaatse (op de behandeltafel) kunnen de cliënten al voelen dat hoogfrequente energieën door hen heen gaat stromen. Ze voelen lichte tintelingen door hun hele lichaam en opluchting. Dit zijn de meest eenvoudige blokkades om op te lossen omdat dit trauma erg aan de oppervlakte ligt. (Voor CranioSacraaltherapeuten 1e ritme gebruiken!)

B. Emotioneel: Een gebeurtenis die als een bliksem inslaat zoals het overlijden van een ouder of partner door een hersenbloeding, hartaanval of ongeval. Plotseling ontslag (staande voet), overvallen/berovingen of onverwacht (huiselijk) geweld. Dit is veel complexer te behandelen omdat dit veld erg sterk beschermd wordt. Het systeem is bang om overweldigd te worden door die heftige gevoelens.

Losmaken van blokkades op dit niveau brengt inderdaad veel emoties met zich mee omdat wat gebeurde diep tragisch was. Voorbeeld van een vrouw die het gevoel had dat zich alles herhaalde. Ze dacht zelf aan een blokkade. Ze was vijftig jaar en had al veel gedaan voor zichzelf. Psychologen bezocht, Intuïve ontwikkeling, meditatie, voetreflex, familie opstellingen en bezoeken gebracht  aan verschillende helderzienden.

Ze kon tijdens een intake precies vertellen wanneer ze blokkeerde.  Als 16 jarige overleed haar vader plots in haar bijzijn aan een hartstilstand. Tijdens dit soort onthullingen is meteen te voelen of ze er luchtig of doorleefd over praten. Als ze er luchtig over praten is het meestal NIET verwerkt. Het is dan goed om wat meer details te horen: Ze was de oudste van het gezin. Ze moest haar moeder en kleinere broertjes en zusjes steunen. Ze blokkeerde al haar gevoelens en trad op als de sterkste. Op mijn vraag wie steunde jou kwam het antwoord "niemand".

Diep van binnen voelde zij zich er alleen voor staan, wat volledig verdrongen werd. Ze moest immers helpen! Door haar diep te ontspannen via CranioSacraaltechniek (voor CranioSacraaltherapeuten 2e ritme gebruiken!) kon ze bij de ervaring  "er alleen voor staan" komen en verwerken wat ze die fatale dag beleefde. Daarmee ruimde ze haar eigen emotionele blokkade ( met veel tranen) op. Er kwam ruimte voor nieuwe energie, die veel beter aanvoelde dan de oude zei ze.

C. Mentaal: Meestal worden mentale blokkades veroorzaakt door vastzittende overtuigingen. Vaak niet eens van onszelf! Dat kan variëren van gedachtes ik ben het niet waard, ik hoor hier niet, dat mag niet, de aarde is plat/massief, buitenlanders het land uit, zonder griepprik word je ziek, hartkwalen worden veroorzaakt door een te hoog cholesterol, melk is goed voor elk en vele, vele variaties. Een heel toepasselijk voorbeeld in dit verhaal zijn onbeweeglijke schedelnaden.

Wereldwijd leren we dat fontanellen sluiten na een jaar en alle botten tot een massieve schedel aan elkaar groeien. Dat hadden ze ontdekt door overledenen open te snijden in de 15e eeuw. Pas veel later in 1860 ontdekte men de vergissing. Schedelnaden zijn niet vergroeid maar " bewegen". Toch blijft zelfs in 2011 het een hardnekkige overtuiging dat het een massieve schedel is! Het lichaam gehoorzaamd aan die overtuiging! Dat doet ze door stil te blijven en vooral geen hersenbotje te bewegen!

Gedachten zijn krachten zei mijn leraar Mijnheer Bakker en hij krijgt gelijk van me! (Voor CranioSacraaltherapeuten: Vaak leg ik vóór een behandeling uit hoe het CranioSacraalsysteem door het lichaam beweegt, daarmee komen de vastzittende weefsels sneller in beweging.)
 
D. Chemicaliën/stralingen: Hierbij moet je denken aan blokkades op micro-niveau door vaccinaties (alle), medicijnen, stralingen van mobieltjes, laptops en tablets en UMTS-masten, maar ook radioactieve stralingen, magnetrons, TV en chemische toevoegingen aan ons eten en verzorgingsproducten (E-nummers). Deze meestal recent opgeworpen chemische blokkades oplossen is haast ongrijpbaar en onuitvoerbaar. Als je stralingsbeïnvloeding echt wilt vermijden, moet je ergens gaan wonen waar weinig UMTS masten staan, ( je telefoon en internetbereik is dan wel belabberd).

Dat lukt natuurlijk niet iedereen. Wat je wel kunt doen is alleen maar biologische producten gebruiken (voedsel, verzorging en kleding), je water filteren, geen TV kijken(straling en beïnvloeding), geen magnetron gebruiken, een mini-koptelefoon voor je mobile en zeker geen griepprikken of buitenlandvaccinaties halen. Ook geen chemische medicijnen als het te vermijden is! (wel voedingssupplementen) Ik kan je vertellen dat is wennen! Het is te doen hoor, en veel van jullie doen dit al, het blijft opletten!

Een tip, gooi nooit het roer radicaal om, doe het in stapjes, is bijvoorbeeld je chemische shampoo op, koop er dan een nieuwe op natuurlijke basis. Als je zo te werk gaat heb je na een jaar zo’n beetje alle chemicaliën vervangen door natuurproducten. En besef dat je huid ook eet!  Lees en koop het boekje "Wat zit er in uw eten?" van Corinne Gouget.  Een handig formaat gidsje met E-nummers. Je leest welke E-nummers je beter kunt vermijden.
 
Waarom zou je blokkades op willen ruimen of vermijden?
 
Wat zou de beloning voor dat harde werk kunnen zijn? Je voelt je gezonder,  je kunt weer zelf denken! Je raakt vrij van invloeden. Je kunt zelf beoordelen en weten of iets goed voor je is. Je eigen pad volgen, blij zijn, goed in je vel voelen en vooral vrij van energieverslindende blokkades!!! En: Schoonmaak van je eigen lijf resulteert in positieve veranderingen voor de aarde. Omdat de verbinding met de aarde veel dieper gaat dan je kunt vermoeden. Het opruimen van energieblokkades in jezelf heeft direct een gunstig effect op de planeet als geheel.
 
 ©  Ria Feskens, 17 oktober 2011


website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2021, Ria Feskens webhosting, Domeinstad