HOME | PRAKTIJK | ENERGETISCHE REMEDIES | WEBSHOP | BEWUSTWORDINGSKAARTEN | GELEIDE MEDITATIES | TOPICS | SERENORA SCHRIJFT: | AGENDA | TARIEVEN | CURSUS | CONTACT |  

Meld je hier aan voor de volgende gratis mail van Serenora Schrijft:.
voornaam
achternaam
Email
 

 
 
 

Waarom is een transformatieproces zo lastig te herkennen als je er middenin zit?

 
Beste Lezer,

Van aantal ex-cliënten en cursisten krijg ik mails met klachten die ze normaal gesproken aan hun huisarts kunnen voorleggen, maar iets houdt hen tegen. Ze schrijven:
 • "Het gaat heel slecht. Ik zit in een burn-out".
 • "Dat ik al een hele tijd mij niet fit voel en de eerste uren na het wakker worden nodig heb om fit te worden".
 • "De laatste maanden denk ik vaak: 'ik ga niets meer doen'".
 • "Sinds een fikse verkoudheid blijven mijn voorhoofd- en bijholtes rommelen, mijn neus zit wisselend verstopt en een pijnlijke keel".
 • "Allerlei oude patronen van mijn kindertijd gaan 'opspelen'. Mijn lijf reageert heel sterk met verkramping (al heel veel jaren) en mijn hoofd draait cirkels, gevolg; weinig energie en veel moe".
Ze zoeken verklaringen om de zin van hun klachten te achterhalen in boeken(Christiane Beerlandt*) of op internet, alleen ze staan er niet bij stil dat het weleens bijwerkingen van een transformatieproces zou kunnen zijn.
 
In deze mail van Serenora Schrijft:
 • Hoe herken je een spiritueel transformatieproces?
 • Wat zijn de meeste misvattingen over dit proces?
 • Kun je dit proces blokkeren of versnellen?
mei 2018

nummer 149


Je ontvangt deze mail als gratis abonnee van

Serenora Schrijft:

 
KOMENDE ACTIVITEITEN:
 
HOME | PRAKTIJK | ENERGETISCHE REMEDIES | BEWUSTWORDINGSKAARTEN | GELEIDE MEDITATIES |TOPICS | SERENORA SCHRIJFT: | AGENDA | TARIEVEN | CURSUS | CONTACT |

elke maand: op afspraak 'consulten' en ondersteuning speciaal op spiritueel gebied. Informatie hierover vind je op de website.

Te Koop:


Meteen nadat de kaartenset 'De taal van het Licht', met het instructieboekje was uitgebracht, kwam er nog veel meer informatie over de kaarten vrij. De dieptewerking, de toepassing en vooral over de inzichten die de kaarten konden geven. Het kon dan ook niet uitblijven dat deze informatie geschikt gemaakt moest worden om te delen. Samen met een groep gevoelige mensen hebben we kaart voor kaart doorvoeld en de ervaringen beschreven. Het resultaat is een prachtige uitgebreide handleiding in boekvorm (A4 formaat) en vanaf nu voor €14,95 + verzendkosten te koop. 
 • Hoogenergetische bewustwordings kaartenset voor € 31,75 bij mij te bestellen. 
 • Energetische remedies in de homeopathische verdunning D12; om in een hogere energetische trilling te komen, te blijven en om blokkades op te ruimen.
 
 
Artikel: Waarom is een transformatieproces zo lastig te herkennen als je er middenin zit?
 
Om te weten of iemand middenin een spiritueel transformatieproces zit, moet je eerst weten wat het eigenlijk is.

Voorbeeld: Neem nu een dikke gebreide wollen trui die te krap zit, er zitten knoopjes in en haakjes aan, bij de ellebogen is hij versleten en er hangen losse draadjes aan. Weggooien kan niet, want er is niets anders. Als je die trui uithaalt en de draad opnieuw en dunner spint, kun je met dezelfde hoeveelheid wol een ruimere trui breien. Je moet de trui daarvoor wel uitdoen. Na het spinnen en breien is de draad en daarmee de trui dunner en kwetsbaarder. Je moet even trekken aan de trui om te voelen of hij nog stevig genoeg is en dan kan hij weer aan.

Zo kun je een spiritueel transformatieproces bekijken: De trui uit het voorbeeld is je energetische matrix. Die is vanwege de verandering op aarde te krap. Opnieuw dezelfde draden gebruiken is een uitdaging. Je verandert niet echt. Je moet wel de matrix losmaken. Je staat dan voor een kortere periode naakt en kwetsbaar in het leven. Alle knopen (blokkades) moeten eruit.
Het proces is klaar als de nieuwe matrix is vervaardigd en vastgemaakt. Hier en daar krijg je nog een beproeving of het geheel stevig genoeg is voor de voltooiing.

Nu je weet wat ik met een spiritueel transformatieproces bedoel, kun je de volgende vraag stellen: 'hoe herken je het?'. Hiervoor zijn 10 punten opgesteld:
 1. Het proces heeft een begin en een voltooiing: dit kan zich over vele jaren uitstrekken; 10 – 20 jaar is echt geen uitzondering.
 2. Het begint meestal met een plotselinge verandering: via een gebeurtenis (80%), scheiding, ziekte (burn-out), ongeval, ontslag of overlijden van een naast familielid. Een kleiner deel is niet zo tevreden met hun huidige situatie en forceren een verandering waarmee hun transformatieproces begint.
 3. Een grote opruiming: oude wonden (blokkades) gaan open voor bewustwording en om ze te helen. De meeste bezoekers aan therapeuten en workshops zijn in deze periode.
 4. Synchroniteit: ‘dat is toevallig’, of ‘dat is sterk’ maakt dat er een soort verwondering ontstaat. De wereld gaat er anders uitzien.
 5. Bewustwording: hij of zij is zich meer bewust dat er meer is tussen hemel en aarde en herkent oorzaak en gevolg en past het gedrag daarop aan.
 6. Naakt: dit is een kwetsbare periode, de trui is uit gedaan en er is nog geen nieuwe. Geen contact met spirits en de oude situatie is ontgroeid. Vrienden, familie, werk passen niet meer. Het gevoel ‘nergens meer tegen te kunnen’ overheerst, samen met een ongelofelijke eenzaamheid. Ze onttrekken zich aan het sociale leven. Een kluizenaarsbestaan lijkt voorbestemd. We gaan na dit stadium op zoek naar gelijkgestemden. In deze tijd is geruststelling het belangrijkste.
 7. Aanvaarding: betere zorg voor zichzelf in dit stadium (voeding, rust, beweging), afbakening van grenzen. We raken bewust van onze eigen en andermans energieën om ons heen. Opleidingen voor een vak dat beter aansluit dan voorheen zie je hier en velen willen wat met hun handen doen.
 8. Beproeving: is eenmaal de taak op aarde duidelijk en zijn er keuzes gemaakt, dan volgen er nog testen (trekken aan de trui) of iemand wel stevig en krachtig staat en of we het écht willen waar we mee bezig zijn.
 9. Voltooiing: daarvan spreken we als we de stem van het hart onvoorwaardelijk volgen. De creatie van een nieuw leven met veel zielsgelukkige momenten.
 10. Upgraden: net als bij updates van computersoftware, komen er telkens nieuwe en hogere energieën aan om door de matrixen te stromen. Kernwoorden: uitzuiveringsprocessen, begrip en compassie. Tijd om terug te keren naar de eenvoud en de kern. Quote: de weg naar je kern is die via je kindertijd.
Als je het transformatieproces zo leest, vraag je je misschien wel af waarom je eraan zou beginnen? Het is echter geen keuze; je kiest als persoon niet voor een plotselinge gebeurtenis met dramatische gevolgen. Het is de ziel die ervoor heeft gekozen. Die heeft het proces in gang gezet. Wel kunnen wij het proces versnellen of blokkeren, daarin is wél een vrije keus. Het hele proces speelt zich af in verschillende lagen. Veel opruiming van overtuigingen bij de een, bij de ander zijn het de pijnen of emoties.

De meeste misvattingen ontstaan:
 • Als je denkt dat er nog (steeds) blokkades op te ruimen zijn in het stadium van de beproeving. Of dat alle pijnen een fysieke oorzaken hebben. Veel (fysieke) klachten zien we niet als bijwerking van een transformatieproces.
 • Er zijn HSP’ers/Lichtwerkers die hun grens niet herkennen en alle emoties - zelfs die uit de collectieve velden - als die van henzelf beschouwen. Zij kunnen oneindig lang een grote opruiming houden, er komt geen eind aan. Gelukkig stopt dit na enig inzicht.
 • En dan nog de aankomende helderzienden die alle beelden (of gevoelens) willen analyseren en verklaren. Echter het geheugen kan net zo gemakkelijk beelden uit een vorig leven tonen en het vervormen naar dit leven; uiterst verwarrend. We hebben zoveel meegemaakt in vorige levens dat je die energie niet naar binnen hoeft te halen. Dit mag je loslaten. Anders lijkt het op het openknippen van de stofzuigerzak om te kijken wat er allemaal is opgezogen. Pas als beelden en/of gevoelens in een toenemende stroom niet meer te negeren zijn en het dagelijks bestaan beheersen, spreken we van blokkades waar je wat mee moet doen om ervan te leren.
 • Vanwege de vrije wil op deze planeet kan iedereen de transformatieprocessen in een bepaalde mate stagneren of saboteren. Meestal gebeurt dit vanuit (oer) angst, koppigheid of gemakzucht. En een groot deel van de bevolking is zich niet eens bewust van deze processen, zelfs al zitten ze er middenin.
Versnelling:
 • Het hele traject van oude grove matrix naar fijnstoffelijk materiaal neemt een bepaalde tijd in beslag. Als het té snel gaat verbranden de draden vanwege een te hoge frequentie, net zo goed als er geen 380 volt door een dunne kabel kan stromen. Tempo maken kan wél door ja te zeggen (via intentie) tegen het Licht om te willen groeien.
Het is de uitdaging om een bepaald niveau te halen. Heeft iemand eenmaal een specifiek level bereikt, gaat het veel sneller, net als met dammen als er eenmaal een dam is behaald.

Gelukkig hoeft niet iedereen zich door een zwaar (spiritueel) transformatieproces te worstelen. Wél zijn het de eerste Lichtwerkers die geen prettige jeugd hebben gehad (zwaarste lessen die al vroeg aanvingen) en die veel wonden moeten genezen eer ze de weg naar binnen durven betreden. De beloning is dan ook groter dan ze ooit durven vermoeden.

Wil je jouw groeiproces monitoren, of weten waar je zit? Lees dan het eerder verschenen artikel 111 over het meten van een groeiproces.

Ria Feskens, Serenora, mei 2018 (januari 2017).

*) https://www.christianebeerlandt.nl
Praktijkinformatie
Serenora
KvK 20141557
Oisterwijk
info@serenora.nl - info@detaalvanhetlicht.com
www.serenora.nl - www.detaalvanhetlicht.com
Nog meer Topics staan op de website. 
Aanmelden als nieuwe abonnee.
voor deze mailingen.
Gegevens wijzigen.

 
 

Help mee om de mailinglijst te vergroten. Stuur de brieven door. Nieuwe abonnees zijn welkom.