HOME | PRAKTIJK | ENERGETISCHE REMEDIES | WEBSHOP | BEWUSTWORDINGSKAARTEN | GELEIDE MEDITATIES | TOPICS | SERENORA SCHRIJFT: | AGENDA | TARIEVEN | CURSUS | CONTACT |  

Meld je hier aan voor de volgende gratis mail van Serenora Schrijft:.
voornaam
achternaam
Email
 

 
 

 
 
 
Fantaseren de mensen er op los tijdens meditaties of channelingen?  
Beste Lezer,

Denk je ook al snel aan een levendige fantasie of zien mensen werkelijk on-aardse dingen? Een beginnend medium met een Tarotkaart in haar hand riep 'he? 'ik voel water! Nog eens voelen, en ja hoor 'het voelt als water'! Dat kón volgens haar niet! De twijfel was compleet. Als zij wist dat er ook vloeibare energie bestond, zou ze tevreden zijn over haar zuivere waarneming. Nu is ze bang dat ze een te rijke fantasie heeft en dat is jammer.

In deze mail van Serenora Schrijft:
  • Hoe herken je het verschil tussen waarnemen en verzinnen?
  • Welke factoren beïnvloeden zuivere waarnemingen?
  • Enkele tips om je eigen inner-beelden beter te ontvangen.
februari 2019
nummer 158

Je ontvangt deze mail als gratis abonnee van

Serenora Schrijft:

om je waardering te laten blijken:

Bunq.me


 

KOMENDE ACTIVITEITEN:
 
HOME | PRAKTIJK | CURSUSAANBOD | WEBSHOP | TAROTKAARTEN NIEUWE STIJL | TOPICS | SERENORA SCHRIJFT:| MEET & GREET | AGENDA | TARIEVEN | SPEEDDATEN MET JE GIDSEN | CONTACT.

zo 10 februari gratis online mediteren.
di 26 februari 2019 onlinecursus Speeddaten met je Gidsen  6 weken 100,- .
Paranormale consulten in een prieeltje. Om een afspraak te maken kun je mailen naar info@serenora.nl.
Online behandelingen: hiervoor hoef je de deur niet uit, de behandeling is dan op afstand.

Te Koop:
 
 
Artikel: Fantaseren de mensen er op los tijdens meditaties of channelingen?
 
Veel mensen denken dat heldere waarnemingen - tijdens meditatieve momenten of channeling - zelfverzonnen zijn. En zeg nu zelf; het contact is niet tastbaar en er is geen 'bewijslast'.

Daarom is het een van de grootste frustraties onder holistisch werkende therapeuten, cursisten van mediumcursussen en hooggevoelige mensen 'het ontbreken van bewijs.' Ze zouden toch zo graag willen zien wat ze aan het doen zijn en met welke onzichtbare krachten ze samenwerken.

Helderziendheid lijkt voor veel mensen het ultieme dat ze kunnen bereiken in hun spirituele groei. Alleen als ze dan eindelijk wat zien, denken ze vaak dat ze het ter plekke verzonnen hebben. Voor hun eigen geloofwaardigheid en geruststelling is het belangrijk het verschil te onderscheiden tussen verzinsels en werkelijk ontvangen beelden. En er is nog meer. Om jezelf op het hogere (4e en volgende dimensies) af te kunnen stemmen is het een must om de beweging naar de andere realiteiten onder de knie te krijgen.

Het grootste misverstand onder de mensen is dat ze denken dat gewone ogen geschikt zijn om méér te zien dan de aardse materie. Een aantal mensen ziet wel eens iets in de ooghoeken bewegen, maar als ze die kant op kijken is het weg. De vele oefeningen die in de new-age boeken beschreven staan of aangeleerd worden werken nauwelijks. Het roept alleen maar meer twijfel op 'zie ik dit of verzin ik dat?'.

Als we het misverstand over helderziendheid ophelderen en er vanuit gaan dat het niets met fantasie te maken heeft, zouden meer mensen gebruik kunnen maken van hun inner-beelden. Het is belangrijk, want de inner-beelden komen van hogere dimensies en bevatten wijsheden, inzichten en waarschuwingen.

Nu zijn er zeker drie verschillende manieren om inside iets te zien wat een ander niet ziet. Maar waar ontstaan de beelden die niets met materie te maken hebben?

Een opsomming:

1.    Beelden vanuit het geheugen. We zijn bijna allemaal in staat om herinneringen in ons inner-beeldveld op te roepen en voor ons te plaatsen. Zo moet het geen probleem zijn om je ogen te sluiten en je voordeur toch te kunnen zien. Je kunt dan de kleur van de deur zien, het raampje, de brievenbus, de bel, de deurknop. Allemaal vanuit een oud opgeslagen beeld. Probeer het maar eens.

2.    Beelden in het creatieve veld. Zoals visualiseren of verzinnen/fantaseren. In hetzelfde gebied gebruiken we in plaats van een oud beeld zoals onze voordeur, een nieuw beeld. Zo veranderen we de kleur van de voordeur in paars met een goud randje en zetten ook nog een mooie pot met bloemen naast de ingang. Je bent in staat om in dit beeld dingen te veranderen. Je kunt hier zelfs een roze olifant met oorbellen zien als je dit wilt. Probeer dit ook maar eens.

3.    Beelden vanuit andere dimensies. Deze beelden zijn altijd nieuw, eenmalig en niet beïnvloedbaar. Je kunt dit alleen maar aanschouwen. Hierin kun je niets veranderen, erbij verzinnen of wegduwen. Hoe werkt dit? Allereerst moet je weten dat onze normale ogen de pijnappelklier beïnvloeden. Deze klier, midden in ons hoofd is van belang voor de verbindingen met onze hogere delen. Het is de transdimentionele toegang.

Op het moment dat het donker wordt gaat er een elektromagnetisch signaal naar de pijnappelklier. Het water in de pijnappelklier flipt in en uit tijd-ruimte en hierdoor kom je in de mystieke fase van het bewustzijn *). Geoefende helderzienden hebben een constante flow en geen duisternis meer nodig om de pijnappelklier te activeren. Ook kinderen weten er nog feilloos de weg.

Toch blijft het voor velen zwart. Waarom kan de ene persoon dan wel via de ogen helderzien en de ander niet? Helderziendheid is een menselijke eigenschap in aanleg en in deze tijd komt helderziendheid vaker voor dan ooit. Hooggevoelige mensen hebben die aanleg, al is deze nog sluimerend aanwezig.

Niets kunnen zien kan door de volgende factoren beïnvloed zijn.

1.    Twijfel en onzekerheid (80%). Zie ik het nu echt of verzin ik ter plaatse? Uit angst het 'verkeerd ' te zien wordt niet meer gerept over de beelden.
2.    Onwetendheid, de meesten weten niet hoe ze 'kijken met hun binnenoog' aan moeten pakken.
3.    Het elektromagnetische signaal naar de pijnappelklier is verstoord. De hele dag zijn er signalen om en door ons heen van TV/ computer/ GSM/ Zendmasten. Een rustige stralingsarme omgeving helpt om de natuurlijke signalen beter op te vangen.
4.    De pijnappelklier is verzwakt of verkalkt. Fluoride tandpasta, ongezonde voeding zoals suiker, wit meel maar vooral voedseladditieven vormen een bedreiging. Het boekje 'wat zit er in uw eten' geeft een goede leidraad over alle additieven in ons voedsel.
5.    Transdimentionele toegang is geblokkeerd. Door misbruik van eerdere beelden of ter bescherming van de persoon. Deze afsluiting komt zelden voor.
6.    Angst voor de beelden. Het is eng om alle signalen te ontvangen en alles te durven zien. De energie en daarmee de beelden worden door angst geblokkeerd. Geruststelling dat bij een juiste afstemming niets kan gebeuren helpt vaak.
7.    Verkeerd idee over het zien. Een enkele keer komt het voor dat het zien niet als beelden zoals bij dromen of herinneringen wordt getoond. Dit wordt dan niet als 'zien' ervaren.

Om gemakkelijker beelden vanuit hogere dimensies te ontvangen beginnen we een meditatie met het visualiseren of verzinnen. Als we daar een poosje mee bezig zijn, neemt de kosmische leiding het over en aanschouw je alleen nog maar. Dit is het allerbelangrijkste moment, je hebt dan de toegang tot het hogere!

Bij een geleide meditatie wordt bijvoorbeeld voorgesteld dat je in een transparante bol zit en dat je een klein beetje van de grond opstijgt. De deelnemers voelen zich echt opstijgen (met subtiele bewegingen) terwijl ze zichtbaar gewoon met hun ogen dicht op de stoel zitten.

Ze stijgen dus niet echt op. Wat er dan in werkelijkheid gebeurt, is dat ze als bewuste geest in hun eigen bewustzijnsveld en energielichaam van hun normale positie op naar een hogere positie opstijgen, namelijk ter hoogte van de pijnappelklier. Die beweging is dus werkelijk voor hen waarneembaar. Vandaaruit kunnen ze kijken.

Het helderzien kan ook zonder cursus gebeuren: Meneer van E. was erg sceptisch ten aanzien van spiritualiteit. Hij was vanwege een open huis met zijn vrouw aanwezig bij een geleide mini-meditatie. Zijn idee, wat kan me gebeuren, ik doe gewoon mijn ogen dicht en wacht tot ze klaar zijn, was voor hem een veilig idee. Hij dacht nog 'Ik zie het allemaal wel'. En met die houding deed hij mee. Waar andere mensen jarenlange oefening voor nodig hadden gebeurde bij hem spontaan. Plotseling verscheen zijn overleden vader in zijn blikveld. Daar had hij niet op gerekend. Het voelde voor hem zo echt, hij was tot in zijn diepste geroerd. Vol dikke tranen opende hij zijn ogen. Op geen enkele manier twijfelde hij nog langer aan helderziende waarnemingen.

Twintig jaar geleden zag ik ook niets. Ja, natuurlijk zag ik de gewone dingen met mijn fysieke ogen, maar dat bedoel ik niet. Ik had me toen op aanraden van iemand aangemeld voor een cursus Intuïtieve ontwikkeling. Er werden meditaties gehouden waarbij de cursusleider een verhaal vertelde. Meestal ging het zo: Je loopt in een bos en ziet in de verte een meertje….Na afloop werd iedereen gevraagd wat ze beleefd hadden, maar vooral; gezien hadden. De meest bijzondere dingen hadden ze beleefd en werden gedeeld.

Maar telkens als ik aan de beurt was om te vertellen, moest ik eerlijk bekennen dat ik niets had gezien. Het was zwart en het bleef zwart. Na verloop van de tijd begon ik te twijfelen, zat ik wel op de juiste cursus? Zagen zij dat nu echt of verzonnen ze die prachtige verhalen? Waarom zag ik dan niets? Ik wist het niet meer. De cursusleider van toen bleef toen volhouden dat ik het in me had en vertrouwen moest hebben.

Jaren later zat ik in een advanced seminar bij Drunvalo Melchizedeck in Amerika. Dagenlang werd er geoefend om via het hart beelden te zien. Van de 140 aanwezigen waren er op de vijfde ochtend slechts drie deelnemers over die niets zagen. Ik was een van deze drie. Het was zwart en bleef zwart. Weer vroeg ik me af zag iedereen dan of durfden ze niet te melden dat ze niets zagen? Wat was er mis met het zien bij mij?

Ik kwam erachter dat ik keek met mijn bewustzijnsveld in plaats van met mijn (inner) ogen. Zo vreemd, om te kijken met iets, waarvan je niet weet wat dat iets is. Het klinkt misschien raar, maar je ziet iets niet, maar toch zie je het. Onzichtbaar zien zou ik het noemen. Deze manier van kijken zorgde ervoor dat ik al die jaren als ik probeerde via mijn inner-ogen te kijken niets zag. Gelukkig weet ik nu hoe ik met mijn speciale manier van kijken om kan gaan en 'zie' ik eindelijk iets (als ik ervoor ga zitten). 

Hier volgen enkele tips om je eigen inner-beelden beter te ontvangen. Maar ook om de verschillen te ontdekken tussen echt 'zien' en fantasie. Ook voor hen die al wel beelden 'doorkrijgen' en er nog onzeker over zijn.

Doe dit een paar weken en kijk daarna hoe het dan is.

•    Zorg dat je niet gestoord kunt worden en zet een kookwekker om de tijd te bewaken.
•    Zet alle elektronische apparaten uit (TV/radio/laptop/GSM).
•    Neem een blinddoek die ook je voorhoofd afdekt.
•    Blijf rechtop zitten (anders val je in slaap).
•    Begin met je voordeur voor je geestesoog te plaatsen (uit je geheugen).
•    Verander je voordeur van kleur en vorm (verzinnen).
•    Zie dat er achter jouw voordeur een ruimte is met vele deuren (verzinnen).
•    Kies een deur en maak die open (verzinnen).
•    Wat is er te zien achter die deur (aanschouwen)?

Als je niet weet of je nog aan het verzinnen bent of dat je al in het 'aanschouwen' bent, probeer dan of je in het beeld nog iets kunt veranderen door er bijvoorbeeld een Oranje olifant in rond te laten lopen. Lukt dat, dan weet je zeker dat je nog steeds aan het visualiseren bent. Vaak plezierig, maar daarmee ontvang je geen wijsheden, inzichten, laat staan waarschuwingen. Blijf oefenen tot ook bij jou de weg naar inner-zien gebaand is.

Succes!


Ria Feskens, Serenora, februari 2019 (april 2012).

 
Praktijkinformatie
Serenora
KvK 20141557
Oisterwijk
info@serenora.nl - info@detaalvanhetlicht.com
www.serenora.nl - www.detaalvanhetlicht.com
Nog meer Topics staan op de website. 
Aanmelden als nieuwe abonnee.
voor deze mailingen.
Gegevens wijzigen.

 
 
 

Help mee om de mailinglijst te vergroten. Stuur de brieven door. Nieuwe abonnees zijn welkom.