HOME | PRAKTIJK | CURSUS | WEBSHOP | TAROT | TOPICS | SERENORA SCHRIJFT: | ENERGETISCHE REMEDIES | AGENDA | SPEEDDATEN | CONTACT | TARIEVEN |

Meld je hier aan voor de volgende gratis mail van Serenora Schrijft:.
voornaam
achternaam
Email
 

 
 
 
Wie heeft een bladblazer bedacht om bladeren van A naar B te verplaatsen?
 
 
Beste Lezer,

Deze nieuwsbrief is om de grootste herfst irritatie onder de aandacht te brengen. Bladblazers staan op nummer 1! Onophoudelijk hoogtonig gejank van één enkele bladblazer in de omgeving volstaat om iemand over de rand te duwen. Maar er gebeurt méér dan alleen een grensoverschrijdende en ondragelijke herrie; met zwaar geweld vernietigt een blazer op grote schaal de energiestructuren en het bodemorganisme.

In deze mail van Serenora Schrijft:
 • Bladblazers zijn een terreur voor het gehoor.
 • Gevaar voor wegblazen energiestructuren.
 • Waarschuwing voor milieuschade.
oktober 2019
nummer 166

Je ontvangt deze mail als gratis abonnee van

Serenora Schrijft:

 
KOMENDE AKTIVITEITEN:
 
HOME | PRAKTIJK | CURSUSAANBOD | WEBSHOP | TAROTKAARTEN NIEUWE STIJL | TOPICS | SERENORA SCHRIJFT:| REMEDIES | AGENDA | TARIEVEN | SPEEDDATEN MET JE GIDSEN | CONTACT.


Voorkom een winterdip: Bestel een persoonlijke energy boost om de negatieve effecten van een winterdip stevig binnen de perken te houden, want energetische remedies zorgen voor een constante aanvoer van hoogfrequente specifieke energie in de auralagen. Het is dan of de zon langer voor je blijft schijnen.

zo 6 oktober 2019 tweede bijeenkomst cursus leer chakra's en meridianen op afstand behandelen  (= wachtlijst).

ma 15 oktober
onlinecursus Speeddaten met je Gidsen  6 weken.


Paranormale consulten in een prieeltje. Om een afspraak te maken kun je mailen naar info@serenora.nl.
Online behandelingen: hiervoor hoef je de deur niet uit, de behandeling is dan op afstand.


tarotkaarten nieuwe stijl bestellen

behandel & verzendkosten (Nederland) 4,50

 
Artikel: Wie heeft een bladblazer bedacht om bladeren van A naar B te verplaatsen?
 
Een lezeres die in een appartement woont schrijft me: "Ik heb nu een bladblazer in de grote achtertuin hier. Vreselijk dat lawaai!!!  Die paar blaadjes die er nu liggen." Zij is niet de enige die last van de herrie heeft die bladblazers produceren, want niet voor niets staat bladblazen hoog in de ranking van herfst irritaties. De overgrote meerderheid van weldenkende Nederlanders heeft een hekel aan bladblazers en hun eigenaren.

De meeste bladblazers halen met gemak de ondragelijke 100 decibel en zijn een terreur voor het gehoor. Naarmate je innerlijke zintuigen zich meer openen en je op een hoger trillingsplan komt, ga je vanzelf meer waarnemen, ook wat laag is zoals het gebrul van bladblazers. Lees mijn eerder geschreven artikel over gevoeligheid voor geluid.


Bouwmarkten en tuincentra hebben grof ingezet om bladblazers aan de man te brengen (weinig vrouwen schaffen bladblazers aan). Voor een paar tientjes beloven ze je een schone tuin, efficiënt en tijdbesparend. Volgens een importeur zijn Nederlanders er dol op, "ze vliegen de winkels uit". We verkopen hier wel het vijfvoudige ten opzichte van de ons omringende landen. De nieuwe trend is vegen met een blazer; ook in de zomer!

Wat zegt dit over ons? Houden we zo van discipline en netjes uitziende straten, parken en tuintjes zonder aan de consequenties of aan onze planeet te denken? Het is bij iedereen bekend dat lawaai schadelijk is voor onze gezondheid en dat er steeds meer kinderen worden geboren die supergevoelig zijn voor prikkels (geluid). Waarom dan geen verbod zoals in Palm Beach (Amerika)?

Het is niet alleen de herrie die bladblazers maken; ze veroorzaken nog veel méér problemen:
 • Luchtverontreiniging door de motor: De uitstoot (vlak bij het gezicht) van de tweetakt benzine motorbladblazers (1,5 liter per half uur) is er een met extreem hoge concentraties aan giftige lucht, meer dan bij grote auto's en is door inademing kankerverwekkend.
 • Energieverbruik: terwijl we proberen het energieverbruik terug te dringen, komen er steeds meer bladblazers bij. Zo halen we geen doelstellingen.
 • Binnendringende micro-organismen in het lichaam van de persoon: door de omhoog geblazen bladeren en al het (fijn)stof, schimmels en bacteriën - die normaal niet in de lucht horen te zweven - in te ademen vinden deze in de vochtige luchtwegen en longblaasjes een prima voedingsbodem. Het zal me niet verbazen als - achteraf - gezondheidsproblemen (bladblazerslongen) ontstaan door het bladblazen. Dit komt net als asbest of roken pas jaren later aan het licht.
 • Aantasting van de tuin en het gazon door het harde blazen: Wist je dat blaaskracht van een bladblazer oploopt tot 270 - 300 km per uur? Ter vergelijking; je spreekt van een orkaan met windsnelheden vanaf 119 kilometer per uur. De bladblazer is twee tot driemaal heviger dan een orkaan en laat niets over van alle (mini) bodemdieren zoals kleine spinnetjes, pissebedden en andere kruipertjes.
Tweederde van het leven is onzichtbaar en hebben bepaalde elementen een soort symbiotische uitwerking op elkaar. Microben zijn bijvoorbeeld actief in het terugbrengen en beschikbaar stellen van stoffen aan de natuur, ze zijn onmisbaar in de cirkel van het leven. Door met grote kracht te blazen raakt de voedingsstoffencyclus van bodemorganismen ernstig verstoort. Dit is desastreus voor de bodem (humus). De natuurlijke bodemafweer verdwijnt, planten en bomen gaan dood (denk ook aan de CO2), ongedierteplagen krijgen in een verziekte omgeving de kans zoals we van de zomer door de processierupsen hebben gemerkt.

De Vogelbescherming roept mensen met een tuin op om de bladblazer niet (meer) te gebruiken. Bladeren rottend op de grond zorgen voor allerlei leven. 'Wormen, insecten en spinnen. Een feestmaal voor merels, koperwieken, roodborsten en heggenmussen. https://www.vogelbescherming.nl/actueel/bericht/7-redenen-om-de-bladblazer-te-dumpen
 • Wegblazen van energetische structuren: Nog fijner dan micro-organisme zijn de (onzichtbare) rasternetwerken van fijnstoffelijke energieën (grids). Deze bestaan uit matrixen en vortexen (ene helft staat boven de grond en andere helft onder de grond) die een beschermend veld om een bepaalde ruimte leggen en alles wat daarin en op leeft een bepaalde energie en thermiek geeft. Welk effect het wegblazen heeft, zal in de toekomst moeten blijken. Het draagt in ieder geval niet bij aan een verbetering van het milieu.
Mijn conclusie: Weg met de bladblazer en die herrie! 

Ja, maar het tuinpaadje dan? Herfstbladeren kunnen op het tuinpad glad en vies worden en die kun je gewoon met een bezem verwijderen. Houd het blad verder in je tuin, veeg het onder een struik of haag bijvoorbeeld. Daar onderdrukt het onkruid, geeft het allerlei beestjes een schuilplek voor de winter en zal in het voorjaar bijna geheel in de bodem zijn opgenomen.

En wat doe ik met bladeren op het gazon? Een gezonde tuin heeft een hoop wormen in de grond. Die zullen bladeren normaal gesproken snel onder de grond werken waar ze je gazon van onderen bemesten. In de basis kun je bladeren dus het beste op je gazon laten liggen.
Er zijn twee uitzonderingen:
1) Als je jarenlang blad hebt afgevoerd, heb je de meeste wormen uitgehongerd en zijn er weinig over. Die paar wormen die je nog hebt zullen dan lang doen over het verteren van al dat blad. Maar ze zullen daarna wel beginnen zich te vermeerderen, waardoor het volgend jaar al sneller gaat. Je zou een deel van het blad kunnen verplaatsen naar elders in je tuin of een keer met een grasmaaier over een deel van het blad kunnen gaan.
2) Soms komt er érg veel blad op een plek te liggen. Dan is het verstandig het wat te verspreiden of een keer met de grasmaaier over het dikste stuk te gaan. Bron: https://www.eigenwijsblij.nl/huis-tuin/de-bladblazer-is-een-complot

Is er nog een alternatief als de bladblazer al in de schuur hangt? Natuurlijk. Met liefde geef ik deze tip: Pak "de bladhark". Stil, zuinig, geen luchtvervuiling, licht en goedkoop en laat de blazer hangen.

En verder?
 • Stuur dit artikel door zodat de schade door bladblazers bij meer mensen doordringt. Gebruik hiervoor een compact bladblazers PDF. Gelukkig zijn er intussen meerdere (politieke) partijen die in opstand komen tegen het gebruik van de bladblazer, mooi om deze te steunen. Probeer de gemeenten en overheden bewust te maken hoeveel overlast een bladblazer veroorzaakt.
 • Help mee om er een verbod erop te krijgen.
 • Een noise canceling-hoofdtelefoon, oordoppen of White noice App kan de herrie iets verzachten.
 • Voor de tuinlieden die dagelijks met zo'n motorblazer op hun rug lopen: Wees gewaarschuwd en draag ook mondbescherming.
Ik wens jullie een prachtige herfst toe in al haar kleuren en let niet op de tuincentra, die denken nu dat het al bijna kerst is haha.

  Ria Feskens, Serenora  oktober 2019. 

  
Praktijkinformatie
Serenora
KvK 20141557
Oisterwijk
info@serenora.nl - info@detaalvanhetlicht.com
www.serenora.nl - www.detaalvanhetlicht.com
Nog meer Topics staan op de website. 
Aanmelden als nieuwe abonnee.
voor deze mailingen.
Gegevens wijzigen.

 
 
 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het in jouw socialmediagroep of stuur het door. Bedankt!
In november kwam het Duitse ministerie tot dezelfde conclusie: deze week kwam ook het Duitse ministerie tot dezelfde conclusie.