Holle aarde, Agharta

Kan onze Aarde hol zijn?

holle en aarde

Geschreven mei 2014; laatste bewerking juni 2023

Wat maakt het nu uit of de Aarde massief of hol is?


Voor de meeste mensen niets, die zijn bezig met overleven.

Is het dan een welles-nietes strijd tussen wetenschappers, of is de zuivere waarheid belangrijk voor ons? Leven we echt op een holle Aarde?

Voor mij begon mijn aardingsoefening in 1996 zo: Sluit je ogen en laat vanaf je stuit een stengel de aarde inzakken en maak die in het midden aan de kern vast. Ik probeerde te doen wat de docent zei. In gedachte had ik een stevige stengel, dat wel, maar ik zag niets waar ik hem aan kon vastmaken. Mijn stengel bleef maar zwabberen, op zoek naar houvast in het midden van de Aarde.

Het lukte niet. agharta Ik vroeg na afloop van de meditatie (art. 92) waarom het mij niet lukte. Volgens haar moest ik meer oefenen. Ik heb jaren geoefend, maar zoals zij het vertelde, is het mij nooit gelukt. Je kunt je wel verbinden met de planeetgeest die we voor de duidelijkheid 'Moeder Aarde' noemen, maar dat gaat niet, zoals de docent toen dacht, door het vastknopen van jezelf aan de kern. Het kan veel makkelijker, maar daarover verderop meer.

In het bovengenoemd voorbeeld wist ik, onbewust, dat wat zij ons wilde leren niet mogelijk was. En ik sta daarin echt niet alleen! Heel veel mensen bij wie het 'gronden' of het 'aarden' (art. 150) niet lukt, hebben hiermee te maken. Niet iedereen kan zich verbinden met een massieve Aarde; onbewuste processen houden dat tegen.

Daarnaast is het belangrijk dat je géén overtuigingen vormt op basis van onwaarheden. Je gronding en contact met de Aarde, jouw basis, MOET zuiver zijn. Je loopt anders risico dat je een onbewuste innerlijke strijd voert, die je energie kost en waarvan je moe en verdrietig wordt. Verder is het van belang, dat je bewustzijn blijft groeien!

Bewustzijn is ons oer-geheugenveld (art. 175), dat sinds we uit de Grote Bron (GOD) zijn vertrokken ons omgeeft, in en door ons heen stroomt. We hebben daar bewust of onbewust toegang toe. Hoe meer levenservaringen en geleerde lessen, ook die uit vorige levens, hoe ruimer het veld wordt en hoe mooier van kwaliteit. Uiteindelijk is het de bedoeling dat door dit veld zo groot, zo hoog in frequentie en zo Licht te laten worden, dat er een makkelijke weg terug naar de Bron ontstaat.

Dit bewustzijn werkt anders dan ons menselijk geheugen. Ons geheugen is verbonden met onze hersenen en is tijdelijk. Tijdens een normaal overlijdensproces worden herinneringen uit het aardse geheugen bijgeschreven in dit grote bewustzijnsveld. Het gekke van dat aardse geheugen is, dat het zich door het mentale en emotionele veld laat beperken en beïnvloeden.

Het binnenbrengen van informatie in het menselijke mentale veld (lees brein) gebeurt over het algemeen via kennisoverdracht. We nemen graag van jongs af aan heel veel voor waar aan wat echt niet klopt. Denk maar eens aan Sinterklaas of de Ooievaar. Het lijkt alsof wij nu nog steeds net zo naïef zijn als vroeger. Alles wat op TV komt, in de Media staat, geleerd wordt op scholen en niet te vergeten wat de wetenschappelijke onderzoekers beweren (al dan niet frauderend en met belanghebbende opdrachtgevers), geloven we zonder meer. We raken ervan overtuigd. Zelfs een mailtje lezen kan een mening opleveren.

Elke overtuiging (art. 134) zet energie vast en hoe meer overtuigingen iemand heeft, hoe vaster deze in het mentale veld verankerd raken. Van enige bewustzijnsgroei is dan geen sprake meer.


Onbewust gebleven mensen zijn een makkelijke prooi voor machthebbers, of winst beogende organisaties. Het blokkeert de onbewusten echter vooral hun terugkeer naar de Bron. Groei betekent mentale blokkades opruimen; en geloof me, we zitten er vol mee. Er is hoop, ook al gooien we onze overtuigingen niet gemakkelijk overboord. Als je de diepst verankerde overtuiging, bijvoorbeeld die over een massieve Aarde, verwijdert dan gaat de rest makkelijker, wat kan leiden tot een zielsgelukkig gevoel.

Het sterkst verankerd, tot diep in het wereldwijde collectief, is onze overtuiging over de Aarde. Vroeger was de Aarde nog plat, daarna bol met een brandende lava, maar tachtig jaar geleden werd via seismologische metingen een vaste kern verondersteld. Zo wordt het nu aan iedereen onderwezen.
wereldkaart uit 1500
Onze voorouders uit 1500 wisten wel beter! Uit scheepsjournalen en gedetailleerde tekeningen, daar waar het kompas op de Noordpool in het rond tolde, was een tropische zee, te midden van de ijskappen. Daar was een ingang naar een andere wereld. Iets of iemand heeft deze kennis verdoezeld en als fabels afgedaan. Tijdens het hoogtepunt van de Heksenvervolging (1560-1680) werden Landkaarten gewijzigd en vanaf die tijd waren de ijskappen massief.

Op zoek naar waarheden heeft seismoloog Jan Lamprecht aangetoond dat de Aarde hol moet zijn. Hij haalt verschillende universitaire theorieën omver. Hij komt met heel veel bewijzen dat het waar is wat hij zegt. Er zijn metingen dat alle planeten om ons heen hol zijn, zelfs de maan.
jan lamprecht

Dus de consequentie is dat ze dan allemaal hol moeten zijn, ook de Aarde. YouTube toont in een efficiënt laboratorium van NASA aan dat materie in de vorm van een snel draaiende bol een holte kan creëren. *)


Waarom halen de bevinding van Jan en vele anderen dat de Aarde hol is niet de krantenkoppen of de TV? Omdat het niet waar is? Je zou zeggen dat als het klopt, dit groot nieuws is. In dat geval krijgt de schrijver Jules Verne in zijn boek 'naar het middelpunt der Aarde' uit 1929 weer gelijk.

Nee, de oude ingang die ooit boven de Noordpool was gevonden, werd tot verboden gebied verklaard! De satellieten die de hele wereld in kaart brengen, cirkelen er net niet boven. Al het vliegverkeer mag er ook niet overheen. Is dat toeval of mogen we dit om een bepaalde reden nog steeds niet weten? satellieten

Zo zijn er heel veel leugens de wereld ingebracht om de mensen angstig (art. 105) te laten blijven. Ze houden daarmee de mensheid in de macht en verdienen daaraan veel geld. Het laatste voorbeeld, nu ik toch over de Aarde bezig ben, gaat over het opwarmen. Ze zeggen dat het gedrag van de mensheid hiervan de oorzaak is.

solar system 80.000 year in space
Dit lijkt op een leugen! Op alle planeten om ons heen, zonder leven op de buitenkant, stijgt de temperatuur ook! Natuurlijk maken we als mensheid er een zooitje van en mogen we meer bewust worden dat we onze planeet aan het vernielen zijn, maar het verhaal over opwarming door onze schuld kun je gerust naast je neerleggen. Ons zonnestelsel is bezig met een reis door het heelal en komt in een hogere, warmere frequentie, wat kosmisch de bedoeling is!

Nog even terugkomend op aarden of gronden. Eigenlijk is het supermakkelijk. Je gaat rustig op een stoel zitten met je voeten op de grond. Je vraagt aan de planeetgeest Moeder Aarde of ze jou wil doorstromen. Meer niet. Je voelt dan een zacht resonerende trilling langzaam vanaf de grond omhoog trekken richting je knieën. Dit is de voelbare verbinding tussen jou en haar. Als je dat gevoeld hebt (meestal binnen 5 minuten), kun je stoppen. Na afloop bedank je haar. In het begin ben je er nog wat onzeker over, daarna als je het vaker hebt gedaan, weet je hoe het voelt om met de Aarde verbonden te zijn.

Zoals mensen via DNA onderzoek de waarheid van hun afkomst uitzoeken, zou je zelf ook op zoek moeten naar waarheden. Dus niet mij 'zomaar geloven', maar zelf op zoek gaan! Want als je jouw overtuigingen in een ander licht kan bezien, verandert je bewustwording.

Je ontworstelt je uit het collectief. Je laat je niet meer op het verkeerde been zetten door leugens en verzwijging. Je bewustzijn zal er je dankbaar voor zijn en wie weet kom je in contact met de beschaving van onze binnenaarde. Als je Engelstalig kunt lezen is Dianne Robbins een aanrader.

*) Of het echt van NASA is weet ik niet, maar dit is de link, beoordeel zelf 'het experiment'.

Met dank aan iedereen die afbeeldingen op internet heeft gezet, ik heb ze ter verduidelijking gebruikt.


LEES OOK: *Gezamenlijk naar het middelpunt van de aarde met Drunvalo Melchizedek (art. 54).
*Word je ook zo aangetrokken door de piramides? (art. 39)
KIJK OOK: *The hollow Earth theory op YouTube (2014).

Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2023, Ria Feskens webhosting, Domeinstad