Incarnatie, incarneren, reïncarnatie, opnieuw geboren worden

Wat is incarnatie of incarneren en hoe herken je een incarnatieproces?

incarnatie en levenspad

Geschreven december 2014; laatste bewerking juni 2023

Incarneer je alleen maar tijdens je geboorte?

  Ben jij al volledig op aarde? Zelf delen verzamelen via meditatie (bijgevoegd).

Veel mensen zijn op de hoogte dat er meer is dan alleen je lichaam.

We weten intussen dat we als ziel steeds opnieuw geboren worden in nieuwe levens. Maar weten we ook dat het incarnatieproces niet beperkt blijft tot de geboorte?

Ruim voor de conceptie ben je als bewustzijn op aarde aanwezig bij de toekomstige ouders. Niet voltijds, je komt af en toe een keer kijken. Pas rondom de derde/vierde maand van de zwangerschap beslis je of je blijft. Je incarneert dan slechts een deel van je wezen in de ongeboren vrucht (levensvatbaar). Na de geboorte ben je als baby nog heel veel in andere sferen. Steeds steviger verankert het basisbewustzijn zich in het lichaampje. Rond het 7e jaar is de eerste fase bereikt (meestal na het wisselen van de tanden).

Wat veel mensen niet weten, is dat na die eerste fase er nog veel méér incarnaties volgen. Dat heeft te maken met het grotere bewustzijn dat een wezen heeft. Het volledige bewustzijn, alle niveaus van je bestaan, is echter te groot om in één keer in te dalen; dan zouden de celkernen die het licht opvangen verbranden.

Die hoge bewustzijnsvelden bevinden zich daarom nog steeds in de 4e, 5e of 6e dimensie (soms zelfs nog verder). Ze kunnen pas met hun ijle, hoge frequenties op aarde komen, als het fysieke lichaam en de omgeving waar het lichaam doorgaans vertoeft daarvoor geschikt is gemaakt. Een lichaam moet die hogere trillingen aankunnen want die frequentie is heel heftig.

Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat het volledige bewustzijn hier op aarde komt en je vanuit alle lagen kunt reflecteren. Meestal verloopt een deel van het incarneringsproces onbewust. Een reeks kleine incarnaties vindt zelfs plaats via dromen. De hogere delen worden op elkaar afgestemd, gesynchroniseerd tot in het bot toe.

Grotere incarnaties blijven veelal niet onopgemerkt, ook al is men onbewust van wat er gaande is:
 • Tijdens de pubertijd komen niet alleen de verstandskiezen door, maar ook een deel van het hogere bewustzijn. Dat maakt dat pubers zo anders reageren;
 • Mensen die een zwaar ongeluk meemaakten, een ernstige ziekte kregen of een bijna-dood ervaring hebben meegemaakt, zijn niet meer hetzelfde als voorheen door de verandering in hun bewustzijn.
Het resterende deel van de incarnaties gaat bewust, dat wil zeggen, daar moet je wat voor doen. En over dat proces valt heel wat te vertellen.

Allereerst waarom zou je nog meer willen incarneren dan wat je nu hier hebt?
  1.    Het verlangen naar heelheid.
  2.    Het gevoel niet compleet te zijn.
  3.    Het besef iets kwijt te zijn.
  4.    Het niet volledig in je kracht durven staan.
  5.    De onzekerheid over wie je bent.
  6.    De onwetendheid waarom je hier bent.

Beweegredenen genoeg.

Het bewust incarneren begint met de voorwaarden te scheppen die de vereniging van alle delen mogelijk maakt. Vooral voor Lichtwerkers (art. 36) (of Lichtdragers) is dit een must. Alle lichamen stromen in en door elkaar en beïnvloeden elkaar. Het voorbereiden doe je met alles wat op aarde al aanwezig is, meestal gedurende langere tijd:

  1. Met je Fysieke lichaam: Je lijf moet zo gezond, schoon en zo zuiver mogelijk zijn. Het moet geen restanten van pesticiden, chemische toevoegingen (medicijnen, fluor) of gemanipuleerde gewassen bevatten. Je moet je lichaam koesteren, dus niet roken, geen drugs. Suiker, vlees en alcohol in geringe mate gebruiken. Ja, dat is behoorlijke wat. Dat uitzuiveren, detoxen, gedachtes bewaken en gewoontes veranderen, gaat echt niet van de ene op de andere dag. Dat het gros van de mensen daar niet aan toekomt is een gegeven. Een intentie dat je het zo goed mogelijk wilt doen, helpt het beste.

  2. Met je persoonlijke Emotionele lichaam (art. 182): Meestal verborgen in onze onbewuste lagen, bevat het zoveel opgeslagen ervaringen van emoties, gedachtes, gesprekken en gebeurtenissen, daar hebben we soms geen weet van. Daar moet als het ware de bezem door, wat er niet meer toe doet, kan weg. Mensen die met hun spirituele groei bezig zijn, verhogen meer en meer hun frequentie. Daarmee komen de oudere laag trillende energieën vrij en komt het er allemaal uit. Soms in dromen, therapieën of meditaties. Het opruimen voorkomt dat je in een herhalingspatroon van die ervaringen blijft hangen.

  3. Met je Mentale lichaam en zijn vaste gedachtepatronen (art. 134): Vaste overtuigingen zetten de energie vast: Als jij nog gelooft dat de Aarde plat is, raak je in paniek als je bij de (denkbeeldige) rand komt. Zo werken die processen. Als je bijvoorbeeld vind dat je 8 uur moet slapen en je ligt toch wakker, blijft het aan je knagen dat je te weinig slaap hebt gehad. Daar word je nu zo moe van. Je vertrouwt er niet op dat je lichaam slaap reguleert in kort en krachtig, of lang en oppervlakkig. Hoe minder overtuigingen hoe beter toegankelijk voor hogere delen.

  4. Via het Astrale Lichtlichaam: Onze geest is eeuwig en altijd eeuwig geweest. Wij hebben sinds ons vertrek uit de Bron al heel wat merkabaplaatsen/ planeten in het Universum bezocht en daar al dan niet langdurig geleefd. Op een aantal plaatsen hebben we echter stukjes van onszelf achtergelaten; die hebben we niet meegenomen naar de volgende incarnatie. Het gaat hier niet om de afsplitsingen van onszelf die tegelijkertijd op andere niveaus functioneren, maar om wat we ongebruikt hebben laten liggen.

  Het algemene advies van onze Meesters is om die delen van onszelf zo snel mogelijk te verzamelen. Een soulretrieval. Het verzamelen kun je doen via een meditatiebeschrijving (bijlage). Eigenlijk is de manier waarop je dit kunt doen redelijk eenvoudig. Mensen die zelfstandig kunnen mediteren, raad ik aan om dit een keertje te proberen.

  5. Door het Bewustzijn: In de gelaagdheid van het Universum, dat een groot levend organisme is, zijn de verschillende dimensies en sub dimensies van elkaar gescheiden (net zoals het hart van de longen gescheiden is). Het is een complex stelsel waarin wij zouden verdwalen. Blokkades die de toegang tot een hoger bewustzijnsniveau tegenhouden, zijn bewust tussen de niveaus aangebracht ter bescherming van de onderliggende systemen.

  Toegang tot een hoger bewustzijnsstadium verloopt meestal via de zogenoemde sterrenpoorten. Je groeit niet verder totdat je alle lagere centra tot een bepaalde graad hebt leren beheersen. Pas als de mens met al zijn lichamen er aan toe is, zal er een poort opengaan. Hiervoor heb je een gids nodig die het proces begeleidt. Het kan een gids zijn uit de astrale wereld, of een medium van vlees en bloed die de weg kent in de Kosmos.

De verbindingen met die sterrenpoorten zitten gek genoeg ín ons lichaam verborgen. Eén van die verbindingen bevindt zich in het achterhoofd. Drunvalo Melchizedek schreef er in zijn boek 'de heilige geometrie van de schepping' over.  Hij noemt het “door de laatste halve stap gaan” ,  een instructie die Toth hem had gegeven.

Er zijn natuurlijk een heleboel wegen om rechtstreeks andere dimensies te ervaren, dit is er één van. En... het klopt; ik heb gemerkt dat mensen werkelijk in een hoger bewustzijn terechtkomen als de poort zich onder mijn handen opent, zoals in het boek beschreven werd.

halve stap Dit schreef iemand mij: “hoi Ria, het gaat lekker met me na de behandeling. Ik voel mijn lichaam beter, minder snel koud gevoel en mijn gehoor is soort van helder geworden. Alsof ik de hoge tonen beter waarneem en meer aanwezig ben. Mediteren gaat prettiger.

Het is overigens niet hetzelfde als het uittreden wat velen van ons doen. Dat gebeurt via de pijnappelklier (art. 37). Dan treed je uit je lichaam, maar je blijft met een (onzichtbaar) zilveren koord verbonden. Uittreden via de pijnappelklier kan je beelden opleveren van hogere dimensies, maar daarmee verwerf je nog geen hoger bewustzijn. Het is vergelijkbaar met een droom dat je een miljonair bent, dat maakt je ook niet rijk.

Conclusie: De meeste mensen leven in hun eerste drie niveaus: overleving, voortplanting en wilskracht. Ze blijven daardoor in het rad van wedergeboorte op hetzelfde niveau meedraaien. Om hogerop te klimmen en volledig verbonden te worden met alles wat je bent, is er meer nodig. Je zult dan ook de druk moeten weerstaan van het 'gewone leven' (zoals de kerstgekte, oranjegekte, Covidgekte) en je eigen pad bewandelen. En geloof me, dat is echt afwijkend van de rest! Laat je niet gek maken door de media of de omgeving om je heen.

Vertrouw erop dat je goed bezig bent.

LEES OOK: * Upgrade je aura naar plus+ (art. 139).
* De bestudering van karakterstructuren is de sleutel tot heelwording (art.94).

Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2024, Ria Feskens webhosting, Domeinstad