Hart, kern, binnenste, centrum, essentie, middelpunt

De weg naar binnen via het energetische hart

binnen en centrum

Geschreven augustus 2015; laatste bewerking juni 2023

Waardoor is die weg naar binnen zo moeilijk?

Bij het gros van de mensen is de weg naar binnen geblokkeerd, of neemt men de verkeerde route.

En Ayahuasca = NO GO

leestijd 8 minuten
Deelnemers en cliënten van mijn praktijk Serenora worden jarenlang aangespoord om aan zichzelf te werken (ook door mij). En dat doen ze heel hard (de meeste tenminste wel). Ik zie ze veranderen, ze ontspannen en komen gelukkig in hun kracht. Toch blijft er bij een aantal van hen iets hangen wat hen niet lekker zit.

Nader onderzoek wijst uit; ze zoeken nog steeds naar hun kern, naar het Goddelijke, waar ze gelukzaligheid en eenheid kunnen ervaren. Ze weten op diep niveau dat het bestaat, maar ze kunnen er niet bij. Opmerkingen zoals '"ik wil dichter bij God komen" tot "ik kom niet in mijn gevoel" wijzen op hetzelfde probleem: Ze vinden het moeilijk om de weg naar binnen te vinden, het lijkt voor hen alsof ze in een labyrint lopen en niet verder komen.
 • Waardoor is de weg naar binnen zo moeilijk?
 • Is de weg nog vol blokkades of zoeken we verkeerd?
 • Welke manier om naar binnen te gaan is geschikt voor HSP'ers en Lichtwerkers?

Bij het gros van de mensen is de weg naar binnen geblokkeerd. Ze hebben geen weet van het echte gelukzalige goddelijke gevoel en leven veelal alsof ze maar één leven te leven hebben. Ze zijn niet op zoek naar het hogere, maar gehoorzamen aan hun zintuigen op zoek naar genot en weg van pijn. Bij hen zal dit artikel ook niet resoneren.

Bij de zoekers naar het Licht is het anders, die zijn op de hoogte van blokkades (art. 18) en zijn aan het opruimen. Ze proberen letterlijk alles wat hen de hemel op aarde belooft en daarmee bedoel ik ook alles! Het is een gewillige doelgroep. Ik zie de meest onzinnige therapieën, rituelen en reinigingen voorbij komen. Soms helpt het, maar velen zijn jarenlang bezig, alsof ze alles blijven herhalen (art. 112), in een kringetje rondlopen zonder verder te komen.

Ook wil ik de gevoelige mensen waarschuwen voor de hype die Ayahuasca heet. Pas op hoor! Voor sensitieve personen "NO GO"!! Je bent veel te kwetsbaar en je sensitieve systeem kan daardoor worden beschadigd.

Wat de weg naar binnen zo moeilijk maakt, komt meestal door:

  1.  Mensen hebben het te druk.
  2.  Het is er misschien donker.
  3.  Het is anders dan er wordt beweerd.
  4.  De juiste techniek is niet bekend.

1. Mensen hebben het te druk:

We leven in een versnelling van tijd en het is druk, druk, druk. Ze maken weinig tijd vrij om de weg naar binnen via meditatie (art. 92) te onderzoeken. Toch hoeft het als eenmaal de weg is gevonden niet lang te duren. Is het pad eenmaal gebaand, kun je altijd in de kern verblijven. Het is een investering die werkelijk de moeite waard is.

2. Het is er misschien donker:

Naast het drukke bestaan, hebben een groot deel van de lichtzoekers angst voor wat ze tegen zullen komen. Ze hebben niet zo'n goed beeld over zichzelf (ze kijken alleen naar zichzelf als mens) en zijn bang om in een donkere grot te eindigen. Ook onverwerkte emoties (art. 9) kunnen belemmerend werken.

bizarrocomicblogspot

3. Het is anders dan er wordt beweerd:

Misleiding noem ik wat er op grote schaal ons wordt voorgehouden. Ik dacht jarenlang dat ik naar boven moest, richting hemel om dichter bij het Licht te komen. Quote uit de kinderbijbel: "Alleen in de schone hemel was het Licht, heerlijk Licht. Daar woonde God, en daar woonden de Engelen ". Religie zorgt via kerk en scholen voor de verspreiding van dit beeld. Het "Onze vader" is er een voorbeeld van.

Later nam ik ook aan; dat de Kosmos en de hogere dimensies zo'n beetje boven m'n hoofd lagen en ik daarom boven mijn hoofd moest afstemmen. En ik niet alleen hoor! Ook andere mensen wijzen in de lucht als ze een afstemming op de kosmos, de Engelen (of God) bedoelen.

Ik stelde een aantal lichtwerkers de volgende vraag: hoe kom jij bij je kern? Oeps. geen idee? Goede vraag; hoe doe je dat? Hoe moet dat? Dat is nu waar de meeste van hen mee worstelen! Ze zoeken bij hogere zelven, bij Gidsen (art. 73) en begeleiders. Ze hebben er geen idee van hoe je bij je kern komt.  

Het lijkt vooral onze onwetendheid van de precieze plek waar we onze aandacht en bewustzijn heen moeten brengen. Alsof we een huis binnen willen gaan via het dak. Het huis is toegankelijk maar we zoeken op de verkeerde plek naar de ingang.

Hoe zoeken ze dan? De meesten laten hun bewustzijn uitdijen totdat ze de grootste hoogte hebben bereikt en hopen daar dat gevoel te kunnen ervaren. Tuurlijk, ze hebben misschien ontmoetingen met voorouders, gidsen enzo, maar dat is niet het gelukzalige gevoel waar ze naar op zoek waren. Anderen 'wisten' dat ze naar binnen moesten. Ze kwamen soms in hun hart, maar daar konden ze evenmin die 'zalig makende' verbinding ervaren.

4. De juiste techniek is niet bekend:

Mijn eyeopener kwam via Drunvalo Melchizedek. In een van zijn recente video's legt hij zijn nieuwste ontdekking uit. Er bestaat volgens hem nóg een hart, een 'energetisch' hart, wat meer naar rechts ligt dan het fysieke hart. Barbara Ann Brennan beschrijft dit in haar boek 'Bronnen van licht' als 'het hoge hart'. Het ziet er uit als een bol van mistig licht van 3-5 cm doorsnee dat naar alle richtingen uitstraalt. Deze bol kan groter worden en tijdens bijvoorbeeld een meditatie of een blizz ervaring zich zelfs tot vijf meter uitstrekken. In die bol zit ook onze spirituele hunkering naar dat heerlijke licht.

Het gaat in het energetische hart om het aanwezige plasma. We kennen materie als vast, vloeibaar, gasvorming en plasma hoort ook in dit rijtje, het is geen gas en het is niet vloeibaar. We hebben er allemaal mee te maken zoals via plasmaschermen. Wat de meesten niet weten is dat plasmavelden levend en intelligent zijn. Plasma kan zelf bewegen. Kijk maar eens naar de plasmabollen uit de winkel, als je je vinger daar tegenaan houd komen de stralen naar je vinger toe.

plasmabollenIn een experiment tussen twee plasmabollen zie je dat er een verbinding tussen beide bollen komt als ze van meer voltage worden voorzien (foto links).


In het heelal worden de plasmavelden ijle gassen en kunnen daar elektriciteit over een afstand van drie triljoen kilometers vervoeren (space tornado foto rechts).space tornado

Het energetisch hart zoals Drunvalo dat noemt lijkt een levend plasmaveld. Dus daar moeten we naartoe! Want via dat persoonlijke plasmaveld kan er contact worden gemaakt met het grotere veld, net zoals de plasmabollen dat doen door de lucht. Voor mij voelde dit als Eureka, dat is het! Ik werd enthousiast maar toch blijf ik ook altijd erg sceptisch. Ik probeer zoiets eerst uit voor ik erover schrijf.Ik begon in een meditatie (van Drunvalo Melchizedek) met de intentie om in mijn energetische hart te komen.

Daarna maakte ik mijn bewustzijn compact (net zoiets als je buik intrekken) en ging ik in gedachte vanuit mijn hoofd naar beneden mijn lichaam in op zoek naar mijn fysieke hart. Mijn bewustzijn en energie volgden. Toen ik mij in mijn hart voelde, wat velen van ons al moeiteloos kunnen, verschoof ik mijn aandacht ongeveer tien centimeter naar rechts en kwam in een grotere lichtere ruimte: wauw! 'Via mijn bewustzijn kon ik met het grotere veld contact maken en het nu ook ervaren!' Ik werd zo blij! schreef ik in mijn schriftje.

Ter bevestiging heb ik met een aantal mensen deze techniek toegepast en ook zij kwamen in hun energetische hart en bij het gelukzalige gevoel van eenheid en verbinding (ontroering).

In deze tijd van evolutie worden ons allerlei manieren aangereikt om uit ons hoofd in ons hart te komen, dit is er één van. Daarom wilde ik dit met jullie delen! Probeer eens of jij ook in dit energetische hart kunt komen en wat je dan ervaart.
Dank aan: bizarrocomicblogspot.com en andere internet plaatjes.
Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2023, Ria Feskens webhosting, Domeinstad