Voeding, voedsel, eten, kost, spijs

Welk effect heeft voedsel op ons bewustzijn?

voedsel en honingraat

Geschreven december 2016; laatste bewerking januari 2024

Eet jij ook wel eens iets waar je achteraf spijt van krijgt?

80% van de gevoelige personen heeft hier last van.
Ik noem het spottend Lichtwerkersdarmen, want we zijn niet alleen hooggevoelig, ons darmsysteem is dit óók.

Veel allergieën en intoleranties komen juist bij HSPer/Lichtwerkers (art. 36) voor. Ons verteringssysteem dwingt je om op te letten wat je naar binnen werkt. Wist je dat je met dezelfde alertheid óók je bewustzijnsgroei kunt bevorderen (of blokkeren)?

In dit artikel:
 • Waarvoor eten we?
 • Misverstand over vitamines en mineralen.
 • Levenskracht bepalen via een bovismeter.
 • Het bewustzijn (art. 111) wordt door voedsel beïnvloed.
Eigenlijk heb je geen eten of drinken nodig om toch gezond te blijven. Dit beweren de mensen die niets (meer) eten en/of drinken. 'Luchthappers' zijn het, ze leven alleen van de lucht. Jasmuheen schrijft erover. Je moet wél uren meditatief zuivere prana (levenskracht) inademen. Op aarde bijna niet haalbaar, want er is nog maar weinig zuivere prana beschikbaar. Het ontbreekt ons aan tijd en we zijn allang vergeten hoé we dat moeten doen. Wij moeten onze Chi, onze levenskracht, daarom uit ons voedsel halen.

We eten en drinken gelukkig niet alleen voor de levenskracht, het heeft een belangrijke emotionele en sociale functie. Bovendien denken we dat we van eten vol met vitamines en mineralen gezond leven en dat onze kinderen ervan groeien.

Maar zijn deze aannames nog wel terecht? Zijn er alleen maar vitamines en mineralen nodig? Neem nu een vers biologisch dynamisch worteltje, dat volgens wetenschappers alle benodigde voedingsstoffen bevat. Als het verlept is, kun je het maar beter laten liggen want dan bevat het voor jou geen enkele levenskracht meer. Erger nog: 'het kost jouw lichaam energie om dit te verteren'.

Wonderlijk dat alles wat leeft, (product of voorwerp) een trillingsgetal heeft. Franse wetenschappers ontwikkelden een meetmethode: 'Bovis eenheden' om de levenskracht te meten met een pendel of biotensor. Als je een beetje met een pendel kunt omgaan, is dit een prima meetmethode *1). Wanneer een trilling hoger is dan 6.500 Bovis geeft deze energie en zal ons versterken. Een lagere waarde dan 6.500 Bovis kost energie en zal ons verzwakken.

Het is een uitdaging om daarop te letten, want ons verteringssysteem - vooral het darmstelsel -  is een bewuste intelligentie en heeft een bijzonder geheugen, dat zelfs de herkomst van water aan haar trilling herkent. Al het voedsel wordt eerst gescand en vergeleken met de inner-databank om te bepalen wat er in zit en waar het vandaan komt. Het zoekt uit welke enzymen, bacteriën en andere stoffen er nodig zijn om uit het voedsel levenskracht (prana) te halen. Het bruikbare wordt in het lichaam opgenomen of opgeslagen, de rest laat los en komt in de wc.

winegumsOnnatuurlijke stoffen zoals synthetische toevoegingen, restanten van bestrijdingsmiddelen of gemanipuleerde voeding beschadigen dit prachtige systeem. De darmwand verslijmd en wordt poreus. Ze laat stoffen door die schadelijk zijn voor het lichaam, zo verlaagt de levenskracht.

Eet je biologisch verantwoord - wat veel lichtwerkers al doen - kan tóch het bewustzijn van je darmen in de war raken van samengestelde producten die puur moeten zijn. Als we zelf zuiver bezig zijn, merken we misleiding niet zo snel op: we zijn er niet op bedacht.

Ik neem als voorbeeld een pak kokosnootmelk uit een biologische winkel. Er staat op de voorkant van het pak een afbeelding van een kokosnoot samen met de vermelding: 'Kokosnootmelk, zonder suiker, nature, bio organic, vegetarisch, zonder gluten, zonder lactose'. Je bent grootgebracht met het idee dat een pak melk 100% melk bevat, je vertrouwt de winkel en je koopt het voor in het recept.

Misleiding: In dat pak kokosnootmelk (in mijn geval van ecomil) zit maar 85 cc (8,5 %) kokosnootmelk, de rest is water, een verdikkingsmiddel en aroma! Je verteringssysteem moet de verschillende ingrediënten detecteren, afbreken en transporteren. De levenskracht uit 85 cc grondstof is te minimaal en weegt niet op tegen de moeite die het kost om dit te verwerken. Het haalt je levenskracht omlaag.

Hetzelfde verhaal voor vruchtensappen en vele andere producten. De vruchtenpulp komt bijvoorbeeld uit Spanje, Nederlands water, aroma's *2) uit China en dierlijke gelatine om het sap dikker te maken. Dáár wordt je moe van in plaats dat het je verkwikt. Goedkope wijnen en sterke dranken zitten vól toevoegingen zonder dit te hoeven vermelden op het etiket.

Zelf een kokosnoot openen of een sapje persen levert je wél levenskracht op. En er bestaan óók producenten die wél zorgvuldig hun pakken met 100% sap vullen, gewoon opletten. Verhogen van de boviswaarde doe je eenvoudig met verse tuinkruiden in de gerechten zonder ze mee te koken. Of wat noten en kiemen in een stamppotje.

Een complot theorie: “ons voedsel is bewust gemanipuleerd om de mens ziek te maken”. Of het waar is weet ik niet, maar ik zie wel om me heen zorgelijke ontwikkelingen.

Frankrijk vakantie: zoeken naar pure biologische producten in de plaatselijke supermarkt. Na honderden meters stellingen vond ik 1 meter met dieetproducten en een handjevol organische voeding.

Binnen 5 dagen na het eten van voedsel met lage trilling, het enige dat er voor handen was, verloor ik het contact en mijn afstemming op het hogere. Dat doet het dus! Je bewustzijn gaat omlaag via allerlei bewerkingen en toevoegingen (foute E-nummers). Na een detox kwam ik gelukkig weer in een hoge frequentie. Ik lees nu nóg zorgvuldiger de etiketten, want ik wil mijn opgebouwde bewustzijn niet kwijt. Ik gebruik bijna 10 jaar als leidraad: “ Wat zit er in uw eten?” een handzaam boekje (ook als app), waarin je schadelijke toevoegingen kunt opzoeken.

wat zit er in uw etenProducenten zijn slim, ze merken: producten met veel E-nummers verkopen minder goed. Voluit opschrijven voorkomt die weerstand. Lezen we bij stimorol en vele andere kauwgoms E 950, E 955 en E 951 gaat er misschien een lampje branden. Geen idee als er acesulfaam, sucralose, Fenylalanine op staat (als je het al kunt lezen). Wel schadelijk voor de gezondheid volgens deskundigen.

Je ziet bij 85 % van de bevolking dat het wel of niet gezond eten niet boeit. Als het maar lekker is en vooral goedkoop. Massaal dikke brood-vers fruit schappenbier-buiken is in het straatbeeld normaal en de vele welvaartsziektes neemt men op de koop toe. Zelfs ziekenhuizen nemen het niet zo nauw met gezonde voeding. Het junkfood dringt ook daar door. Lees wat Juglen Zwaan onlangs schreef over de voedseladviezen van het Rijnstate kinderziekenhuis.

Volgens hem lijkt het erop dat de voedingsindustrie klanten creëert voor de medicijnindustrie en dat de medicijnindustrie klanten creëert voor de voedingsindustrie.


De Essenen (500 jaar voor Christus) die gezond een fabuleus hoge leeftijd bereikten (120 jaar) lieten via hun spijkerschrift het volgende na: “Doodt niet het voedsel dat gij in uw mond neemt. Want wanneer gij levend voedsel eet, zal het u verkwikken, maar als gij uw voedsel doodt, zal het dode voedsel u ook doden”. Lees: levend = levenskracht.

Als jij ook een hoog bewustzijn nastreeft en een vitaal gezond lichaam heb ik voor jou wat tips:
 • Weet wát je eet, streef naar puurheid en eenvoud.
 • Zorg voor hoge levenskracht in je voeding.
 • 'Gebruik je gevoeligheid' om die levenskracht te leren voelen.
 • Vermijd suiker en foute E-nummers/namen.
 • Neem geen voeding gemaakt van pulp of concentraat.
 • Filter en vitaliseer je eigen drinkwater tot heilzaam water (art. 99).
 • Gebruik géén magnetron of inductiekookplaat, zij vernietigen de trilling in het voedsel.
 • Pas op met overdrijven, maak er geen fobie van!
En als je nu het idee krijgt dat je het helemaal verkeerd doet met jouw voeding, is dát het begin van de verandering.

*1) bijlage eenvoudige Bovis meter.
*2) Let op!: natuurlijke aroma's zijn gemanipuleerd, er is niets natuurlijks aan.

LEES OOK: Hoeveel invloed heeft geur op onze gezondheid? (art. 98)

Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2024, Ria Feskens webhosting, Domeinstad