Energieparasieten, bezettende energie

Aan bezettende energieën kun je niet vragen om weg te gaan.

energieparasieten en virtuele dataschijf

Geschreven februari 2017; laatste bewerking juni 2023

Wat zijn bezettende energieën of energieparasieten? Hoe voorkom je energetische bezetting; waar moet je dan op letten?Ben je weleens in een drukke stad geweest waar de muziek je in de parkeergarage al tegemoet schalt? Probeer je daar toch bij jezelf te blijven en je inner-stem te horen? Grote kans dat dit niet lukt. De muziekinstallaties zijn er om jouw stemming te beïnvloeden; het zijn bezettende energieën waar het in dit artikel over gaat.
 • Bezettende energieën gaan ongestoord hun gang door onwetendheid hierover.
 • Leven zonder bezettende energieën is bevrijdend, maar is dat mogelijk?
Bezettende energieën: - zoals de naam al zegt - bezetten als parasieten de vitale delen van je energiesysteem. Je functioneert hierdoor niet voor 100%. Het zorgt voor energieverlies. Hoe minder bezetting, des te minder beïnvloeding door anderen. Je leert jezelf beter kennen en bent meer op je gemak.

Wat is energetische bezetting? Eigenlijk ken je het wel! Denk maar eens aan dat ene liedje dat je hoorde en dat jou vervolgens de hele dag achtervolgde. Eenmaal in je hoofd krijg je het zomaar niet weg. Het liedje is tamelijk onschuldig maar wél irritant. Dit is een voorbeeld van bezettende energie die een bio verbinding heeft gemaakt zonder dat jij er erg in had.

Energieparasiet en/of bezettende energie is de soepelste en makkelijkste energievorm en vermomt zich. Ze zoekt naar een ingang - in dit geval je gehoor - en trekt daarna je energieveld binnen en kan - als het eenmaal is vastgehaakt, dienen als remote-control (interdimensionale elementen) voor beheersfuncties van andere krachten. Dit soort energieën houden kleine gebiedjes in je systeem bezet. Dit is niet het ergste, maar ze kunnen je daarmee van buitenaf beïnvloeden.

Een ander voorbeeld van bezettende energie kennen we als psychometrie. Aan alle voorwerpen die jij in bezit neemt, haakt jouw energie vast. Iemand anders (die een bepaalde gevoeligheid heeft) kan via dit voorwerp in jouw energiesysteem komen. Andersom werkt dit ook zo. Je zult daarom telkens denken aan de persoon van wie jij een voorwerp (of foto) in huis hebt; het voorwerp (ook bijvoorbeeld een amulet (art, 3)) heeft immers een onzichtbare band met de oorspronkelijke eigenaar.

Weinig mensen beseffen dat er minder onschuldige bezettende energieën bestaan. Ze worden geplaatst vanuit de onzichtbare lage (astrale) werelden. De mensheid is daarvoor gevoelig. Onze astrale gevoeligheid is al oud. We glimlachen bij het idee dat onze voorouders apen waren, briljant, maar volgens deze afstammingstheorie is er een missing link (aantal chromosomen) tussen aap en mens.evolutie van aap naar mens

In de oude literatuur zoals Soemerische kleitabletten en prachtige afbeeldingen uit het oude Egypte sprak men over ‘Goden’ (ruimtewezens) Nefilim. Ze kwamen in wonderlijke ruimteschepen van een andere planeet (12e) naar de aarde. Die levende ‘Goden’ hadden goud nodig voor hun voortbestaan, dat diep in de aarde verborgen zat. Zij manipuleerden in hun laboratoria genetisch de genen van de aap en creëerden daarmee nieuwe menselijke slaven om het goud te delven. Om de slaven te beheersen maakten ze hen gevoelig voor astrale invloeden (signalen). Aldus Zecharia Sitchin de vertaler van kleitabletten.

Sitchin and EnkiOok al zijn die levende ‘Goden’ al lang en breed fysiek vertrokken en klinkt het ongelofelijk in je oren, de wetten van bezettende processen werken nog steeds; ‘we zijn nog steeds astraal bestuurbaar!’. Er is dus een heel scala aan onzichtbare energieën die de mens beïnvloeden, zowel positief als negatief (dualiteit). Het kan vluchtig of permanent zijn, soms eenmalig, maar vaak herhalend.

Een groot aantal signalen, ‘prikkels’, bombarderen ons nu dagelijks. Ze verdringen zich allemaal om de mens en de massa te besturen. En we trekken het soms zelf aan. Komt de invloed vanuit de prachtige hogere etherische wereld, die naar ‘naar het Licht toe is gericht’ (liefde - heelheid – eenheid – verbinding) dan voelt dit prettig aan en ze laten je vrij. Denk daarbij aan mooie muziek, geweldige kunst of fijne TV programma’s die je blij maken. We groeien erdoor naar het Licht.

Zijn de signalen vanuit lagere astrale werelden afkomstig, die ‘van het Licht is afgedwaald’ (negatieve krachten - egoïstische doeleinden – haat – vals wit licht), dan wakkeren ze angst, verdeeldheid en haat aan; daarnaast worden mensen ‘gehersenspoeld’. De hele marketing, media, en politieke wereld maakt hiervan gebruik en zendt ‘onbewuste’ laag trillende signalen uit. Ze gijzelen daarmee de energie van de mens voor macht en eigen gewin. Hoe kunnen mensen in zo’n heksenketel spiritueel groeien?

Er zijn verschillende ‘targets’ waarop de beïnvloeding is gericht:


 1. Fysieke veld
 2. Emotionele veld
 3. Mentale veld
 4. Relationele veld
 5. Spirituele veld

Die velden, of lichamen van ons, zijn aparte intelligente entiteiten en op het fysieke veld na astraal van aard. Ze stromen allemaal in en door je auraveld heen en zijn met elkaar verbonden. Er zijn oneindig veel gebruikte technieken om bezit te nemen van de menselijke energie waardoor de mens bestuurbaar is. ‘Angst’ (art. 105)(emotionele veld) opent de poort voor de laag trillende, astrale wereld om bij de mens binnen te komen. Daarmee krijgt de ander ongezien toegang tot in het beslissingsniveau.

Bezettende energieën door beeld en geluid via bijvoorbeeld het journaal. Dagelijks rollen er schokkende en bloederige close-up beelden van terreur over het scherm. Het is de bedoeling van de makers om je te laten zien hoe erg het allemaal is en hoe slecht wereld is waarin je leeft (laag trillingsgehalte). Daarvan word je niet gelukkig. Het maakt je ontevreden en bang. Angst laat bezettende energie achter in je systeem en vermenigvuldigt zich. Het is net als onkruid, als je er niets aan doet, overwoekert dit je prachtige tuin.

Als je de nare beelden uit het journaal kunt relativeren, besef je dat het aantal slachtoffers een zeer klein deel van de 7.000.000.000 (7 miljard) aardbewoners betreft en dat angst voor een aanslag (bijna) ongegrond is. Je isoleert daarmee de kiemen van de bezettende energieën. Ze hebben daarna geen vat meer op je. Je hebt ze gespot! Ze gaan niet meer ongestoord hun gang. Al is niemand op deze planeet zonder bezettende energie, het heeft ook een functie: ‘het helpt ons bewust te zijn van vreemde energie-invloeden’. Het leven zonder bezettende energieën is bevrijdend en de moeite waard. Je wordt frisser, sterker en nieuwer. Het genezen van gevoelens en negatieve emoties gaat hand in hand met het bevrijden van bezettende energieën.

Het ontdekken en verwijderen van bezettende energieën is een must.

Vooral voor de mensen die al aan het zuiveren zijn.

Hoe ga je te werk? Aan bezettende energieën kun je niet vragen om weg te gaan. Dat willen ze net als parasieten niet. Om iets aan bezettende energie te doen, moet je ze éérst herkennen. Je moet je ervan bewust zijn dat alles wat je leven beheerst bezettend is.

Zoek eerst uit welke energie niet van jou is, of welke gedachten zich maar blijven herhalen.

 • Leef je met angsten?
 • Waarvan kun je niet zonder; (medicijnen – alcohol – koffie – drugs – suiker – tabak - muziek – tv – relatie - baan)?
 • Laat je alle reclame of dwingende boodschappen (van de overheid) binnen?
Een mens – en dat is aangetoond – neemt na zeven keer dezelfde boodschap te hebben gehoord of gelezen dit voor waarheid aan. Geloof jij alle berichten of heb je het van (7x) horen zeggen?

Cleanen: Als je antwoord hebt op eerder gestelde vragen, begin je met de minst bezettende energie - bijna onbeduidend - om het schoonmaakproces te oefenen. Als dit voor je werkt, ga je met de rest aan de slag: concreet moet je bezettende energie zelf schoonmaken om te voorkomen dat je het opnieuw aantrekt. Lees hiervoor het artikel (art. 127) over een innerlijk saboteur.  Een energetisch therapeut kan je wel een stukje op weg helpen, maar hier is toch zelfwerkzaamheid geboden. Een krachtig middel om dit te doen is via de meditatie 'banden verbreken' die ik op mijn website heb staan. 

Als laatste: tien tips om bezettende energie te voorkomen.


 1. Kosmische wet: ’wat je uitzendt, komt versterkt bij je terug’, wil je dat ook? Wees daarom alert op wat je denkt.
 2. Onderzoek je eigen overtuigingen, zijn die écht van jezelf?
 3. Probeer reclame-vrij te leven. Alle reclames hebben maar één doel: jouw energie, jouw aandacht gevolgd door je portemonnee.
 4. Als je TV kijkt, doe dit bewust. Zomaar de TV aan laten staan bezet energie.
 5. Relativeer wat je aan nieuws ziet en hoort.
 6. Luister niet gedachteloos naar de radio, maar stel je eigen speellijst samen van muziek die bij je past.
 7. Realiseer dat er ook zoiets als een collectieve bezetenheid bestaat, blijf daarom weg uit grote mensenmassa’s waar hysterie aangewakkerd wordt (demonstraties e.d.).
 8. Vraag je af of alle spullen die je van anderen hebt (ex-partners) je nog wel blij maken, geef ze anders terug of weg.
 9. Let op je voeding (art. 131), vermijdt toegevoegde foute E-nummers en synthetische medicijnen.
 10. Gun jezelf rust om regelmatig je energiesysteem schoon te maken.

LEES OOK: * Bestaan er plaaggeesten zonder lichaam? (art. 141)
*Slaapkamers lijken soms op ware spookhuizen (art. 71).
*Ontmoeting met een échte medicijnman (art. 76).
* energyboost uit een flesjeRia Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2024, Ria Feskens webhosting, Domeinstad