Dolfijnen, Nommo's

Welk (healend) effect heeft het zwemmen tussen de vrije Dolfijnen?

zwemmende dolfijn

dolfijnvortex

Geschreven december 2018; laatste bewerking juni 2023

Wat hebben Dolfijnen met Sirius, Dogons en strange attractors te maken?

Helemaal onverwacht kwam een reis 'zwemmen met vrije Dolfijnen' op mijn pad. Ook al was ik hier niet naar op zoek, ik kon het toch niet voorbij laten gaan. Dolfijnen hebben namelijk op ons een enorme aantrekkingskracht; eigenlijk willen we allemaal weleens tussen de Dolfijnen zwemmen, daarover verderop meer.
In dit artikel:
  • Zwemmen met de Dolfijnen.
  • Spirituele taak van de Dolfijnen.
  • Spanningsveld tussen Dolfijnen en toerisme.
Als je je afvraagt welk effect het zwemmen tussen vrije Dolfijnen heeft, kun je je allereerst afvragen voor wie? Het effect bij de zwemmers? Of voor de Dolfijnen zelf?

Onderwater zwemmen met de Dolfijnen:

Laat ik beginnen met mijn eigen belevingen als zwemmer:
Zonder iets van Egypte te hebben gezien werden we in het donker meteen in kleine bootjes naar een grote boot gebracht, waar we de hele week zouden verblijven. Een riante maaltijd wachtte. Nog voor we er 's morgens erg in hadden zwommen er Dolfijnen voorbij de boot en wie er klaar voor was werd in kleine rubberbootjes naar de wegzwemmende Dolfijnen gebracht. 'Jump' en het grote avontuur begon.

zwemmend naast een dolfijnZwemmend in mijn nieuwe outfit werd ik omgeven door een grote groep Dolfijnen met het formaat van een gemiddelde mens. Wow. Wat waren er veel en zo groot! Ze keken me aan met hun kleine oogjes en bleven een tijdje naast me zwemmen, tot ze plotseling om elkaar heen begonnen te cirkelen tot er een draaikolk in het water ontstond.

De beweging leek in eerste instantie op een willekeurig spelen of een onderdeel van een paringsritueel, alleen de manier van cirkelen kwam mij bekend voor uit wetenschappelijke publicaties. Daarover wil ik het volgende met je delen: Onlangs hebben wetenschappers nieuwe bewegingen in het heelal aangetoond die ze 'strange attractors' noemden; het gaat hier om een 'magnetische' kracht die een systeem naar zich toe trekt. En die Dolfijnen beneden me cirkelden (eigen foto) op dezelfde manier! Ze gebruikten magnetische krachten om een werveling in het water te maken.
dolfijnen in een werveling

Die werveling vitaliseerde het water en via het hoge bewustzijn van de Dolfijnen
ontstond er een golf van hoge frequentie die zich door de zee verspreidde. Geweldig om dat te voelen. En daarin zit ook meteen de healing voor de zwemmers. De trilling van het energielichaam (art. 139) trekt zich op aan de hogere frequentie van de Dolfijnen en laat het oude los. Nu is het niet zo dat een zwemmer met knieklachten daarvan geneest, sterker nog, dikke enkels van ongewoon bewegen met zwemvliezen komen erbij haha.

strange attractor

We weten intussen dat de Dolfijnen samen met de walvissen het hoogste bewustzijnsniveau op deze planeet vertegenwoordigen en het is prachtig om ze daarmee aan het werk te zien. Dat Dolfijnen voor ons enorm aantrekkelijk zijn heeft vooral met die bewustzijnsverschillen te maken; hoe hoger het niveau hoe aangenamer het aanvoelt en hoe groter de (voor ons onbewuste) aantrekkingskracht.

Dan nog summier iets over de Dolfijnen zelf; er is ruim 50 jaar wetenschappelijk onderzoek naar deze dieren gedaan; ze hebben de grootste hersenen van alle zoogdieren (inclusief de mens), ze herkennen zichzelf in een spiegel, communiceren met elkaar en gebruiken sonar voor het opsporen van verscholen prooi. Er is veel meer informatie voor iedereen bereikbaar via internet.

Spirituele taak van de Dolfijnen:

Wat veel mensen niet weten en wat ook niet echt duidelijk op internet is te vinden, is het (spirituele) verhaal over de afkomst van de Dolfijnen. Onderzoekers hebben ontdekt dat primitieve stammen uit verschillende werelddelen dezelfde historische verhalen delen; namelijk dat de voorouders van de Dolfijnen van een andere planeet kwamen. Tot nu toe is daarvoor geen wetenschappelijk bewijs, al heeft de eeuwenoude stam op nommo volgens de dogonsMali de 'Dogons' de astronomen voor raadsels geplaatst.

Zij vertolkten niet alleen via hun dans en grottekeningen het verhaal dat de Dolfijnachtigen (Nommo's) van de planeet Sirius kwamen, maar zij hebben ook overgeleverde (kosmische) informatie over planeetstanden die niet met het blote oog waarneembaar zijn. Pas in 1970 werden deze planeten ontdekt door sterrenkundigen. Al met al mogen we niet uitsluiten dat de voorouders van de Dolfijnen inderdaad van een andere planeet afkomstig zijn en via geavanceerde technologie de aarde bezochten.

Nog meer effecten voor zwemmers: Dit weekje 'zeeleven' met 28° zeetemperatuur zat vol met zwemmen, snorkelen, zonnen, rusten, mediteren zonsop- en ondergang bewonderen, ervaringen delen, spelletjes, moppen tappen, lachen en wachten op de etensbel tussen gelijkgestemden en was zeker niet vervelend haha. Let wel; géén tv, telefoon, Wifibereik of alcohol. Een aantal deelnemers deed in het begin nog pogingen om berichtjes te versturen, maar na een paar dagen was iedereen ervan doordrongen dat het contact met de buitenwereld even niet mogelijk was. Ik moet zeggen ik had het fijn.

Spanningsveld tussen Dolfijnen en toerisme:

En nu de effecten voor de Dolfijnen: Want wat ik in Egypte ook zag was het spanningsveld tussen Dolfijnen en toerisme. De woestijnbevolking is erg arm en Dolfijntoerisme is een welkome inkomstenbron. Achter het kleine koraalrif, waar kleine Dolfijntjes worden geboren en de scholen bij een onstuimige zee de luwte zoeken, lagen op sommige dagen wel 15 grote boten vol duikers en snorkelaars voor anker. Gevolg; niet alleen een grote drukte maar ook afvallozingen met niet afbreekbare chemicaliën van bijvoorbeeld shampoos die in het zeewater terecht komen.

zodiacs zwermen boven de dolfijnenZodra er één Dolfijnvin boven het water uitstak spoedde tientallen rubberbootjes erheen(zodiacs) om hun zwemmers tussen de Dolfijnen te droppen. De herrie van de bootjes overstemde de communicatie van de Dolfijnen en de massaal in het water springende mensen joegen de groepen uiteen. Een aantal maal keerden we uit respect voor de Dolfijnen de drukte de rug toe om te gaan snorkelen. Ik weet; de Dolfijnen zijn ook niet gek en als ze écht niet willen kunnen ze in de diepte snelheden van 60 km per uur halen en zijn ze weg zonder dat er maar een zwemmer in de buurt kan komen. Kunnen ze dit met hun dolfijnbaby's niet? Misschien zoeken ze zelf de mensen op?

De Egyptische regering is - zoals ik hoorde - met verbeteringen bezig, maar van echte bescherming is zo te zien nog geen sprake, misschien op lange termijn? Of meer educatie? Daarom is dit een dilemma voor me, aan de ene kant zou ik zeggen ga een keer zwemmen tussen de Dolfijnen voor je beleving en het loslaten van oude patronen en aan de ander kant wat doen we de Dolfijnen in dat gebied aan als het op deze manier moet?

Bedankt voor het lezen en voel zelf hoe het voor jou is.

Ps. Ik heb nog een filmpje op mijn site gezet voor een indruk. Met wat geduld kun je zien hoe dichtbij de dolfijnen zwemmen en hoe groot de groepen zijn ' Dolfijnvideo'.

LEES OOK *Word je ook zo aangetrokken door de piramides? (art. 39)
*Waarom zijn Lichtwerkers zo dol op diamanten? (art. 121)

Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2024, Ria Feskens webhosting, Domeinstad