Wat zijn Healers/Lichtwerkers precies?

Schuilt er in jou ook een Healer/Lichtwerker?

Zo ja, wat moet je daar dan mee?

healer & magnetiserende handen

Geschreven oktober 2008; laatste bewerking december 2023

Healers/Lichtwerkers schieten, zo lijkt het, als paddenstoelen uit de grond. Massaal worden zij zich van hun kwaliteiten bewust en gaan ze op zoek. Het kan zijn dat er in jou ook een Healer of Lichtwerker schuilt.

Wat zijn Healers/Lichtwerkers precies? Waar is dit voor? En hoe kun je die kwaliteit (vooral in jezelf) herkennen?

Laat ik beginnen met uitleg over Healers en Lichtwerkers en hoe we er tegenaan kijken.

Healen (vaak handoplegging genoemd): Daarbij legt de therapeut of aanstaande therapeut zijn handen op een andere persoon of dier. Soms gebruikt de Healer symbolen, voorwerpen, kaarten, gebeden, mantra’s of waar de Healer ook in gelooft. Via handoplegging kunnen er krachten door deze handen stromen. Krachten voelbaar door de Healer en soms als warmte ervaren door de persoon die dit ondergaat. Deze personen maken meestal meteen melding van vermindering of verandering van hun klachten.

Het is door Dr. William Tiller professor aan de Universiteit van Stanford aangetoond dat er een helende magneetkracht (20.000 gauss) door de handen van de Healer stroomt. Tevens dat er een soort infraroodlicht (1 tot 4,5 micron) uit de handpalmen straalde dat ook helende eigenschappen bleek te bezitten (bron: www.soulsofdistortion.nl 'Ontheemde zielen ontwaken', Jan Wicherink).

Een Healer werkt vaak alleen, heel soms met enkele andere healers. Healen is een menselijke eigenschap. Moeders (en ook vaders) gebruiken hun handen van nature als hun kind bijvoorbeeld is gevallen. Ze wrijven over de pijnlijke plek en hun hand laten ze er dan even liggen. Het Healen zelf is niet aan te leren. Het is heel sterk als een gave aanwezig. Er kan zonder geloof in God, Gidsen of spiritualiteit mee worden gewerkt. Deze helende kracht is altijd beschikbaar, in nagenoeg alle omstandigheden. Wel komt er meer kracht vrij naarmate het vaker wordt gedaan.

Lichtwerken wordt meer in de ether (lucht) gedaan en is zeker niet zichtbaar met het blote oog. Een lichtwerker richt zich niet uitsluitend op het fysieke lichaam van een mens of dier. Hij/zij raakt meestal niet aan. Lichtwerk is ook voor de lichtwerker zelf vaak niet voelbaar of waarneembaar. Lichtwerk is ook lange termijnwerk. Resultaten zijn vaak niet direct waarneembaar.

Om een voorbeeld van Lichtwerk te noemen zijn er Lichtwerkers die zich bekommeren om de mensheid. Zij zullen gezamenlijk hun energie bundelen in een meditatie of gebed om er positieve energie naar toe te sturen. Lichtwerkers staan veelal in contact met Gidsen en/of begeleiders en kunnen soms via telepathie (telefonisch of foto) hun werk doen. Dit Lichtwerk vraagt om een grote concentratie op het werk. Ook veel discipline om de omliggende velden zuiver en correct te houden, want elke verandering die de Lichtwerker aanbrengt werkt diep in het Universum door. De Lichtwerker kan alleen vanuit rust en de juiste omgeving werken. Bovendien eist Lichtwerk veel van de gezondheid van de Lichtwerker.

Het zal je niet verbazen dat veel Healers ook Lichtwerkers zijn en Lichtwerkers ook Healen! Zo ben ik, net als veel van mijn collega’s, eerst begonnen met Healen. Ik durfde toen niet met mijn handen meteen in de lucht te wapperen, omdat ik domweg niets zag. Mijn handen werden wel geleid, maar ik wilde vooral controle houden over wat ik deed. Naarmate ik dieper in het gevoel kon zakken, begon ik vertrouwen te krijgen. Nu reiken mijn handen ver boven mijn hoofd op zoek naar onzichtbare verbindingen en zakken ze daarna om op het lichaam terecht te komen en daar verder te werken.

Na de uitleg over Healer/Lichtwerkers, kom ik toe aan de vraag waarom worden Healer/Lichtwerkers massaal wakker? Waarom schieten ze als het ware als paddenstoelen uit de grond? Dit heeft te maken met onze planeet de Aarde. De Aarde is bezig met een zeer grote verandering. Om die verandering goed te laten verlopen zijn er vanuit alle uithoeken van verschillende universums lichtwezens naar de aarde gekomen om te helpen. Deze lichtwezens zijn gewoon als mensen geïncarneerd met een speciale lichtkracht en opdracht. Deze verandering van de aarde is zo bijzonder dat het vergelijkbaar is met een baby die binnen een kwartier volwassen wordt. Nog nooit eerder vertoond! Volgens Drunvalo Melchizedek zo spectaculair, dat de Aarde vanuit de ruimte voortdurend in de gaten gehouden wordt.

Dat de Healers/Lichtwerkers juist nu wakker worden, hangt samen met de draaiing van de aarde. Net zoals de zon in de zomer door haar draaiing warmer is dan in de winter, draait de aarde op dit moment dichter naar bewustwording toe. Het is daarom dat mensen meer "gewaar" worden, de sluiers van onwetendheid worden dunner. Dit alles volgens een kosmisch plan.

Hoe weet je nu of er in jou ook een Healer/Lichtwerker schuilt? Of je over die kwaliteiten beschikt? Hoe herken je dit? Aj, dat is een lastige. Dat "weet" je gewoon!! Een diep zeker weten. Als op dit niveau de Healer/Lichtwerker herkend wordt door een andere Healer/Lichtwerker komen er vaak diepe, blije emoties vrij. De kwaliteiten kunnen pas tot uitdrukking komen als ermee wordt gewerkt. Dat kan nu eenmaal niet uit een boekje. Veel Healers/Lichtwerkers gebruiken workshops, cursussen en bezoeken aan helderzienden als middel om erachter te komen of ze echt wel over die gaven beschikken. Ze worden op die manier bevestigd in wat ze eigenlijk al weten!

Als er herkenning is, wat dan? Dat is een van de struikelblokken van veel Healers/Lichtwerkers. Ze moeten ermee aan de slag! Een heel leger van Healers/Lichtwerkers loopt al rond in het New-Age walhalla vol met cursussen en workshops. Ze weten alles over hun beroerde jeugd, nare familie en mislukte relaties, dat wel. Maar weten ze hoe ze werkelijk de stap kunnen maken om hun eigen energie op aarde te brengen?

Soms kan een mailtje verduidelijken wat ik bedoel: "Ik werk momenteel bij ...........en vooral op de afdeling waar ik nu werk, vind ik geen enkel contact die op mijn ’niveau’ zit. Ik voel mij - net als vroeger bij mijn familie - een enorm buitenbeentje. Ik heb van alles geprobeerd om toch contact te krijgen, maar vooral de ’onaardigheden’ die mij juist zo opvallen, maar waar zij blijkbaar aan gewend zijn, doen mij veel pijn.

Ik houd het niet lang meer vol. Ik snap heel goed, dat dit ook lessen zijn, en vermoedelijk is dit voor mij om de stap te durven nemen om voor mijzelf te gaan beginnen. Maar ik vind het zo verdomde moeilijk. Ik weet nu wel dat het voor mij de enige uitweg is, om mijn baan op te kunnen geven. Erop vertrouwen en in geloven dat wat ik zo graag wil doen, - spiritueel begeleider - ook voldoende biedt om van te kunnen leven."

Nu hoeft niet iedere Healer/Lichtwerker meteen voor zichzelf te gaan beginnen, gelukkig niet. Het werk kan ook op kleine schaal en zelfs anoniem gedaan worden. Zo is de vier-en-negentig jarige Lichtwerkster in het Bejaardenhuis een blije verschijning in dat huis. Door haar aanwezigheid, vooral tijdens de gezamenlijke koffie en recreatie ochtenden wordt de trillingsfrequentie in die ruimten verhoogd. Ze is anoniem bezig om oude stukken bij haar huisgenoten te transformeren. Zo is ze ondanks dat ze niet goed uit de voeten kan, van groot belang in het Lichtwerkveld.

Het enige wat de Healer/Lichtwerker hoeft te doen is JA zeggen tegen zijn of haar opdracht. Daarna ontvouwt het Universum haar plan. Vertrouwen is het sleutelwoord! Vertrouw op de aanwijzingen, het gevoel van de inner-leiding die de juiste stappen binnen het bereik brengt. Zekerheid (baan, huis, partner) krijgt je in deze versnelling toch al niet meer, je kunt maar beter je hart volgen en met de flow meegaan!

Voor de Healers/Lichtwerkers die op de drempel staan om te beginnen, laat je stimuleren en informeer naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden. We zijn samen als grote groep Healers/Lichtwerkers geïncarneerd, je hoeft het gelukkig niet alleen te doen.

LEES OOK:

Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2024, Ria Feskens webhosting, Domeinstad