Chakra's

Serieuze problemen door verkeerd werkende of verstopte Chakra's.

chakralijn

chakraslinger

Geschreven mei 2010; laatste bewerking januari 2024

Leg je daarom niet te snel neer bij de conclusie dat jouw klacht tussen je oren zit.Een Chakra is een - niet met het blote oog waarneembare - slurfachtige kolk van energie. Vergelijkbaar met die bij het leeglopen van het bad of een gootsteen. Als de stop eruit gaat zie je niets, maar voel je de zuiging. Na een tijdje zie je een slurfachtige kolk in de richting van het putje stromen en terwijl het water wegstroomt, komt er lucht de andere kant op. Er ontstaat een open verbinding die feitelijk twee richtingen uitstroomt. Zo werkt het ook bij een chakra. Een tornadoachtige draaiende kolk van fijnstoffelijke energie die de lagen om ons heen verbindt met de diep in ons lichaam liggende organen. Voor een leek niet waarneembaar, net zomin als de dampkring te zien is.

De draaiende energiewielen - waarvan het breedste deel van de slurf zich grotendeels buiten het lichaam bevindt - zijn meestal op de middenlijn van het lichaam te vinden (zowel voor als achter) met een onderlinge afstand van ongeveer 7 cm (als je het precies wilt weten dan is de verhouding tussen het puntje van je neus en het puntje van je kin de afstand tussen elke chakra). Omdat via de chakra's de meeste energie en informatie van buitenaf binnenkomt, zijn deze punten van enorm belang voor het evenwicht binnen het energiestelsel van het lichaam.

Er zijn ontelbare chakra's in ons lichaam, de meeste kennis gaat over de zeven hoofdchakra's. aura-chakraveld


Er zijn ook honderden verschillende visies over. Zo lees ik in een boek dat onze bovenste chakra in onze Melkweg is gelegen en onze aller-onderste in de aarde zelf. Dit klinkt wel erg heftig; tja, wie zal het zeggen, ik weet dat (nu nog) niet.

Wat ik wel ervaren heb, is dat de voorste chakra's te maken hebben met gevoelens, de achterste met de wil en de bovenste met het mentale. En dat chakra's pijn kunnen doen! Sensitieve of hooggevoelige mensen (art. 5) voelen eerder en meer pijn en trekken daardoor ook eerder aan de bel.

Zo belde Arthur een cliënt van mij, of hij meteen mocht komen. Hij dacht dat hij in de auto een hartaanval had gehad. Paniek, hartkloppingen, zweten, benauwd en vooral pijn op de borst. Hij was niet meer in staat verder te rijden en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis konden ze niets vinden en stuurden hem naar huis. Of ik nog wat voor hem kon doen.

Het eerste wat mij opviel was een geblokkeerd hartchakra. Vanuit ervaring weten we dat als het hartchakra op slot zit, er emotioneel iets ernstigs aan de hand is. Bij veel mensen heeft die verstoring te maken met afgewezen zijn in de liefde, zoals door een partner, door ouders of dierbaren. Dit speelde een rol bij Arthur. Hij woonde nog niet zo lang samen en er waren relationele (art. 50) spanningen ontstaan rond het kind van zijn nieuwe vriendin. Hij had het gevoel dat hij als derde langs de zijlijn stond en zijn vriendin kwijtraakte. Zijn ouders hadden hem nooit in liefde bevestigd en nu was de paniek zo groot, dat automatisch het hartchakra sloot. Mogelijk ter voorkoming van echte schade aan het hart zelf!

De behandeling hield in dat we energetisch het chakra weer stromend kregen. Hij voelde precies hoe het hartchakra weer open ging. Hij haalde opgelucht adem en tranen stroomden vrijelijk om zoveel hartepijn. Arthur begreep ook dat het onverwerkte deel, geen bevestigende liefde van zijn ouders, ten grondslag lag aan zijn oer-paniek. Het is gelukkig niet meer teruggekomen.

Rik van 49 jaar kwam (net als zo velen) met buikpijn klachten. Rommelen in die buik, vooral vlak na het eten. Hij vertelde me helemaal door de molen te zijn geweest en dat ze niets konden vinden. Hij bedoelde alle onderzoeken in het ziekenhuis, sommigen zeer gênant en ongemakkelijk. Toch zou hij blij moeten zijn. Geen enge dingen, maar de pijn bleef. Er werd gesuggereerd dat het tussen zijn oren zat. Hij geloofde dat niet, het zat immers in zijn buik. Hij kon het precies aanwijzen waar het zat en hij wees een chakra aan!

Bij hem zat het tweede chakra (onder de navel) op slot. Navraag hoe het verder met hem ging, wees erop dat hij eigenlijk aan het overleven was. Hij had geen uitdagingen, levenslust of pret meer in zijn leven. En de seks? Nee, dat ging al heel lang niet meer. Meteen tijdens het openen van het gesloten chakra voelde Rik de buikkrampen afzwakken. Een gevoel van ruimte en doorstroming, de beklemming was voorbij. Wel kreeg Rik het advies van mij om een tijdje geen melkproducten te eten om zijn darmen tot rust te brengen. Veel gevoelige mensen reageren verkeerd op deze producten, maar ook op de rest van hun voeding (art. 131). Daarnaast ook het advies om zijn creativiteit te activeren, dat helpt om een tweede chakra sterk en gezond te houden. Verbaasd over de snelle verandering door chakra healing, kwam hij na twee weken terug. Het ging goed met hem. Zijn darmen waren tot rust gekomen en de pijn was weg. Een verdiepend gesprek met zijn vrouw had hem veel goeds opgeleverd. Hij had weer zin in het leven.

Dat ook tanden en kiezen chakra's hebben is vrijwel onbekend. Zo kwam Tara op advies van haar tandarts bij mij in de praktijk. Ze had heftige kiespijn, al heel lang. De tandarts had alles gedaan wat hij kon. Ze werd er gek van en hij ook. Noodgedwongen - onder haar druk bezweken - trok de tandarts haar gezonde kies. Maar de pijn bleef! Onbegrijpelijk, kiespijn zonder kies. Ze dachten nu aan fantoompijn!

Een kies behandelen is een niet vaak voorkomende techniek. Het is een onderdeel van mondwerk uit het Craniosacrale vakgebied. Gewapend met die kennis ging ik aan de slag op de plaats waar eens de kies zat. Tot mijn eigen verbazing voelde ik een puls, een ritme gevolgd door een uittrekkende beweging. Alsof de kies er nog eens werd uitgetrokken. De cliënte was tijdens die behandeling perplex; ze voelde eindelijk de pijn wegtrekken!! Wat ik zag was een mini chakra van de voormalige kies die weer begon te draaien. Kennelijk was dat de boosdoener. Tara heeft haar kies niet terug, dat niet maar ze is wel een ervaring rijker en voorgoed van haar kiespijn af.

Het is voor sensitieve personen moeilijk om de soms helse pijnen (art. 89) die ze voelen te onderscheiden tussen een fysieke- of een energetische pijn. Door hun gevoeligheid lijken deze pijnen sterk op elkaar en is ook een reden tot ongerustheid. Zolang er in het reguliere circuit geen fijnstoffelijke bewegingen gemeten kunnen worden, zal een controle van chakra's op een alternatieve manier meer dan zinvol zijn. Want ook als er regulier niets wordt gevonden, is er energetisch nog veel te bereiken. Omdat chakra's etherisch van aard zijn, kunnen ze via een speciale techniek ook op afstand worden beoordeeld op hun functioneren en is een behandeling van verstoringen erg succesvol.

Voor de liefhebbers nog wat theorie over de zeven hoofdchakra's:

Alle chakra's draaien dezelfde kant op, met de klok mee. Ze moeten allemaal ongeveer even groot zijn (zowel voor als achter) en in hetzelfde tempo chakrastenendraaien, dan is er een ideale situatie, balans en harmonie. Draait een chakra niet of tegen de klok in dan is de chakra gesloten en de toe- en afvoer van energie geblokkeerd. Chakra's trillen ieder op een eigen frequentie en omdat kleuren en mineralen dat ook doen worden ze met keuren en stenen in verband gebracht.

Chakra's kunnen op verschillende manieren verstoord raken:

  • Ze kunnen openscheuren.
  • De omhullende laag kan beschadigd zijn.
  • De ronddraaiende beweging kan gestagneerd zijn.
  • De draaiing kan te langzaam zijn.
  • De punt van de chakra zit niet precies in de kern.
  • Een spiraaltje kan naar buiten steken als een gesprongen veer.
  • De hele chakra of een deel ervan kan aangetast zijn.


1. Eerste chakra; (rood) ligt tussen de benen, staat in verband met onze wil om te leven, vitaliteit voor bijnieren en nieren. Probleemgebieden: Rugpijn, stress, blaasinfecties, burn-out, chronische vermoeidheid, artritis, fobieën, kanker, reuma en aambeien.

2. Tweede chakra; (oranje) net boven het schaambeen, staat voor seksualiteit, voedt de geslachtsorganen, immuunsysteem en creativiteit. Probleemgebieden: seksuele problemen, aids, menstruatieproblemen, overleven i.p.v. leven.

3. Derde chakra; (geel) achter de navel, energie voor de maag, lever, galblaas, alvleesklier, milt en zenuwstelsel. Staat in verband met intuïtie en met wie we zijn in het universum, hoe we ons tot anderen verhouden en voor onszelf zorgen. Probleemgebieden: hardvochtigheid, criticus, afstand bewaren, apathie, hart en vaatziekten.

4. Vierde chakra; (helder grasgroen) bij het hart, staat voor liefde. Het voorziet ons hart, bloedsomloop, thymus, bovenrug en de zwervende zenuw (nervus vagus) van energie. Probleemgebieden: hoge bloeddruk, hartproblemen, angst voor afwijzing, jaloezie, racisme, te veel gehechtheid, cara, dementie.

5. Vijfde chakra; (hemelsblauw) de keel, spreken van de waarheid, geven en ontvangen, voor de gehoorzin, smaakzin en reukzin. Energie voor de schildklier, de bronchiën, longen en het spijsverteringskanaal. Probleemgebieden: keelaandoeningen, schildklier, mond, kaken, tandvlees, bijschildklier, luchtwegen, hals en hypothalamus, whiplash.

6. Zesde chakra; (indigo) gelegen op het voorhoofd en achterhoofd, energie voor de hypofyse, hersenstam, linkeroog, oren, neus en zenuwstelsel, gezichtszintuigen. Het is verbonden met conceptueel begrijpen (inzichten), intuïtie, ideeën uitdragen en verwezenlijken. Probleemgebieden: angst voor stilte, bezitsdrang, hechting.

7. Zevende chakra; (wit) te vinden op de kruin, voor energie aan de hersenschors en het rechteroog. Hier ervaar je het rechtstreeks weten en zuivere vreugde. Verbonden met de integratie van persoonlijkheid en spiritualiteit. Probleemgebieden: afkeer en woede naar God, verbittering, buitengesloten worden.

Leg je daarom niet te snel neer bij de conclusie dat jouw klacht tussen je oren zit; dat je er maar mee moet leren leven, want zoals je hebt kunnen lezen hebben chakra's meer invloed dan je zou verwachten.

LEES OOK: Leer luisteren naar je onderbewuste via een pendel (art. 77).

Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2024, Ria Feskens webhosting, Domeinstad