Serieuze problemen door verkeerd werkende of verstopte Chakra's.


Velen van jullie hebben al wel eens iets over Chakra's gehoord. Toch weten maar weinig mensen de gevolgen van slecht functionerende chakra's. Hier volgt nadere uitleg.Chakra is als een slurfachtige kolk

In de praktijk leg ik aan de hand van voorbeelden uit dat een chakra vergelijkbaar is met het leeglopen van het bad of gootsteen. Als de stop eruit gaat zie je niets, maar voel je de zuiging. Na een tijdje zie je een slurfachtige kolk richting putje. Terwijl het water richting putje stroomt komt er lucht de andere kant op. Er ontstaat een open verbinding die feitelijk twee richtingen uitstroomt. Zo werkt het ook bij een chakra. Een tornadoachtige draaiende kolk van fijnstoffelijke energie die de lagen om ons heen verbinden met de diep in ons lichaam liggende organen. Onzichtbaar, voor een leek niet voelbaar.

Ligging
De draaiende energiewielen zijn meestal op de middenlijn van het lichaam te vinden (zowel voor als achter) met een onderlinge afstand van ongeveer 7 cm van elkaar (als je het precies wilt weten dan is de verhouding tussen puntje van je neus en het puntje van je kin de afstand tussen elke chakra).

Evenwicht
Omdat via de chakra 's de meeste energie en informatie van buitenaf binnenkomt, zijn deze punten van enorm belang voor het evenwicht binnen het energiestelsel van het lichaam.

Melkweg
Er zijn ontelbare chakra’s in ons lichaam, de meeste kennis gaat over de zeven hoofdchakra’s. Er zijn ook honderden verschillende visies over. Zo lees ik in een boek dat onze bovenste chakra in onze Melkweg is gelegen en onze aller-onderste in de aarde zelf. Klinkt wel erg heftig. Tja, wie zal het zeggen, ik weet dat (nu nog) niet.

Vergissingen
Wat ik wel ervaren heb is dat de voorste chakra’s te maken hebben met gevoelens, de achterste met de wil en de bovenste met het mentale. En dat chakra’s PIJN kunnen doen!!! Sensitieve of hooggevoelige mensen voelen eerder en meer pijn. Dit kan wel eens enkele vergissingen tot gevolg hebben.

Zo belde Arthur een cliënt van me, of hij meteen mocht komen. Hij dacht dat hij in de auto een hartaanval had gehad. Paniek, hartklopping, zweten, benauwd en vooral pijn op de borst. Hij was niet meer in staat verder te rijden en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis konden ze niets vinden en stuurden hem naar huis. Of ik nog wat voor hem kon doen.

Het eerste wat mij opviel was een geblokkeerd hartchakra. Vanuit ervaring weten we als het hartchakra op slot zit, er emotioneel iets ernstigs aan de hand is. Bij veel mensen heeft die verstoring te maken met afgewezen zijn in liefde, zowel door een partner als door ouders.

Nooit in liefde bevestigd
Bij Arthur speelde dit een rol. Hij woonde nog niet zo lang samen en er waren spanningen ontstaan rond het kind van zijn vriendin. Hij had het gevoel dat hij als derde langs de zijlijn stond en zijn vriendin kwijtraakte. Zijn ouders hadden hem nooit in liefde bevestigd en nu was de paniek zo groot, dat automatisch het hartchakra sloot. Mogelijk ter voorkoming van echte schade aan het hart zelf!

Weer stromend
De behandeling hield in dat we energetisch het chakra weer stromend kregen. Hij voelde precies hoe het hartchakra weer open ging. Hij haalde opgelucht adem en tranen stroomden vrijelijk om zoveel hartenpijn. Arthur begreep ook dat het onverwerkte deel, geen bevestigende liefde van zijn ouders ten grondslag lag aan zijn oer-paniek. Het is gelukkig niet meer teruggekomen.

Gênanten ongemakkelijk
Rik van 49 jaar kwam (net als zovelen) met buikpijn klachten. Rommelen in die buik, vooral vlak na het eten. Hij vertelde me helemaal door de molen geweest te zijn en dat ze niks konden vinden. Hij bedoelde alle onderzoeken in het ziekenhuis, sommigen zeer gênant en ongemakkelijk. Toch zou hij blij moeten zijn. Geen enge dingen, maar de pijn bleef. Er werd gesuggereerd dat het tussen zijn oren zat. Hij geloofde dat niet, het zat immers in zijn buik. Hij kon het precies aanwijzen waar het zat en hij wees een chakra aan!

Buikkrampen afzwakken
Bij hem zat het tweede chakra (onder de navel) op slot. Navraag hoe het eigenlijk met hem ging.’Hij was eigenlijk aan het overleven’. Hij had geen uitdagingen, levenslust of pret meer in zijn leven. En de seks? Nee, dat ging al heel lang niet meer. Meteen tijdens het openen van het gesloten chakra voelde Rik de buikkrampen afzwakken. Een gevoel van ruimte en doorstroming, de beklemming voorbij.

Wel kreeg Rik het advies van mij om een tijdje geen melkproducten te nemen om zijn darmen tot rust te brengen. Veel gevoelige mensen reageren verkeerd op deze producten. Daarnaast ook het advies om zijn creativiteit te activeren, dat helpt om een tweede chakra sterk en gezond te houden.

Verbaasd over de snelle verandering door chakrahealing, kwam hij na twee weken terug. Het ging goed met hem. Zijn darmen waren tot rust gekomen en de pijn was weg. Een verdiepend gesprek met zijn vrouw had hem zoveel goeds opgeleverd. Hij had weer zin in het leven.

Kiespijn zonder kies
Dat ook tanden en kiezen chakra’s hebben is vrijwel onbekend. Zo kwam Tara op advies van de tandarts bij mij in de praktijk. Ze had heftige kiespijn, al heel lang. De tandarts had alles gedaan wat hij kon. Ze werd er gek van en hij ook. Noodgedwongen, onder haar druk bezweken, trok de tandarts de gezonde kies. Maar de pijn bleef! Onbegrijpelijk, kiespijn zonder kies. Ze dachten nu aan fantoompijn!

Puls, een ritme
Een kies behandelen, is een niet vaak voorkomende techniek. Het is een onderdeel van mondwerk uit het Cranio Sacrale vakgebied. Gewapend met die kennis ging ik aan de slag op de plaats waar eens een kies zat. Tot mijn eigen verbazing voelde ik een puls, een ritme gevolgd door een uittrekkende beweging. Alsof de kies er nog eens uitgetrokken werd. De cliënt was tijdens die behandeling perplex, ze voelde eindelijk de pijn wegtrekken!! Wat ik zag was een mini chakra van de voormalige kies die weer begon te draaien. Kennelijk was dat de boosdoener. Tara heeft haar kies niet terug, dat niet maar ze is wel een ervaring rijker en voorgoed van haar kiespijn af.

Controle van chakra’s
Het is voor sensitieve personen moeilijk om de soms helse pijnen die ze voelen te onderscheiden. Zolang er in het reguliere circuit geen fijnstoffelijke bewegingen gemeten kunnen worden, zal een controle van chakra’s op alternatieve manier meer dan zinvol zijn. Want ook als er regulier niets gevonden wordt, is er door ons nog veel te bereiken.

Heb jij ook iets onverklaarbaars? Neem dan contact op.

Voor de liefhebbers nog wat theorie over de chakra’s

Alle chakra’s draaien dezelfde kant op en met de klok mee. Ze moeten allemaal ongeveer even groot zijn (zowel voor als achter) dan is er een ideale situatie, balans en harmonie. Draait een chakra niet of tegen de klok in dan is de chakra gesloten. Chakra’strillen ieder op een eigen frequentie en omdat kleuren dat ook doen worden ze met kleuren in verband gebracht.

Chakra’s kunnen op verschillende manieren verstoord raken:

  • Ze kunnen openscheuren.
  • Omhullende laag kan beschadigd zijn.
  • Ronddraaiende beweging kan verstopt zijn. Draaiing kan te langzaam zijn.
  • Punt van de chakra zit niet precies in de kern.
  • Een spiraaltje kan naar buiten steken als een gesprongen veer.
  • De hele chakra kan aangetast zijn of een deel ervan.
Eerste chakra; (rood) ligt tussen de benen, staat in verband met onze wil om te leven, vitaliteit voor bijnieren en nieren. Probleemgebieden: Rugpijn en stress, blaasinfecties, burn-out, chronische vermoeidheid, artritis fobieën, kanker, reuma, aambeien.

Tweede chakra; (oranje) net boven het schaambeen, staat voor seksualiteit, voedt de geslachtsorganen, immuunsysteem en creativiteit. Probleemgebieden: seksuele problemen, aids, menstruatieproblemen, overleven i.p.v. leven, kanker, reuma, aambeien.


Derde chakra; (geel) achter de navel, energie voor  de maag, lever, galblaas, alvleesklier, milt en zenuwstelsel. Staat in verband met intuïtie en wie we zijn in het universum, hoe we ons tot anderen verhouden en voor onszelf zorgen. Probleemgebieden: hardvochtigheid, criticus, afstand bewaren, apathie, hart en vaatziekten.

De vierde chakra; (helder grasgroen) bij het hart staat voor liefde. Het voorziet ons hart, bloedsomloop, thymus, bovenrug en de zwervende zenuw (nervus vagus) van energie. Probleemgebieden: hoge bloeddruk, hartproblemen, angst voor afwijzing, jaloezie, racisme, te veel gehechtheid, cara, dementie.

De vijfde chakra; (hemelsblauw) de keel, spreken van de waarheid, geven en ontvangen, voor de gehoorzin, smaakzin en reukzin. Energie voor de schildklier, de bronchiën, longen en het spijsverteringskanaal. Probleemgebieden: keelaandoeningen, schildklier, mond, kaken, tandvlees, bijschildklier, luchtwegen, hals en hypothalamus, whiplash.

De zesde chakra; (indigo) gelegen op het voorhoofd en achterhoofd. Energie voor de hypofyse, hersenstam, linkeroog, oren, neus en zenuwstelsel, gezichtszintuigen. Het is verbonden met conceptueel begrijpen (inzichten), intuïtie en het achterste deel met ideeën uitdragen en verwezenlijken. Probleemgebieden: angst voor stilte, bezitsdrang, hechting.

De zevende chakra; (wit) zit op je kruintje voor energie aan de hersenschors en het rechteroog. Hier ervaar je het rechtstreeks weten en zuivere vreugde. Verbonden met de integratie van persoonlijkheid en spiritualiteit. Probleemgebieden: afkeer en woede naar God, verbittering, buitengesloten worden.


Ria Feskens, Serenora, februari 2019 (mei 2010).
Hulp nodig, of wil je gewoon reageren? Email gerust; info@serenora.nlwebsite ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2021, Ria Feskens webhosting, Domeinstad