Aura, aureool, energielichaam, Lichtlichaam, uitstraling

Aura beschermen, aura zuiveren, beschermen tegen negatieve energie

aura & aureool

Geschreven april 2006; laatste bewerking mei 2023

Voorkom angsten en paniekaanvallen door bescherming van je energieveld (Aura).

Aanvallen op onze energiesystemen (op fijnstoffelijk en onzichtbaar niveau) zijn dagelijks gaande. Het kan zijn dat ook jij wordt belaagd zonder herkenning ervan.

Wat zijn die aanvallen precies en door wie dan wel? En hoe kun jij je daartegen beschermen?

Aanvallen van buitenaf kunnen op verschillende manieren en op verschillende niveaus plaatsvinden. Allemaal kennen we bacteriën, virussen en zelfs insecten (wormen) die van plan zijn om van ons systeem te profiteren (parasiteren). Niet alleen ons lichaam kent belagers! Ook onze energiesystemen staan in de belangstelling om gebruikt/misbruikt te worden.

Vanuit praktijkervaringen ga ik in dit artikel dieper in op de vraag:" Wie en/of wat wil zich dan in ons energiesysteem nestelen? Hoe merk je als je aangevallen wordt?" En als laatste geef ik adviezen om jezelf ertegen te beschermen.

Ik hoop niet dat jij nu (nog) denkt dat wij hier op Aarde de enigen zijn.
Het zal toch niet zo zijn dat het universum om ons heen gebouwd is. Er zijn miljarden stelsels, alleen voor onze fysieke ogen en door onze gebondenheid aan de derde dimensie voor ons (nog) niet waarneembaar. Dat zegt natuurlijk niet dat dit nooit zal gebeuren! Er zijn waarnemingen zoals UFO's en Graancirkels (art. 34) die op andere levensvormen wijzen. Daar hoeven we ons gelukkig niet mee bezig te houden, want daar zijn de grote kosmische krachten voor, zij beschermen ons zoveel mogelijk.

Waar wij hier op Aarde hinder van kunnen hebben, is onzichtbare aanvallen op je persoonlijke energieveld: een soort bemoeien, inpikken, lastig vallen, overdonderen of stalken. Niet altijd met slechte bedoelingen. (Hardcore) festivals, die ononderbroken urenlang, dreunend geluid voortbrengen, 'overrulen' de fijnstoffelijke trillingen en beschadigen niet alleen de festivalgangers, maar vooral de omgeving ermee.

Hieronder wat praktijkvoorbeelden:

Monique kwam in de praktijk vanwege misselijkheid. Sinds de laatste vier weken voelde ze zich niet lekker zoals ze dat zelf noemde: ze was beverig, alsof ze zichzelf niet meer was en ze werd telkens angstig en benauwd. Ook had ze last van duizelingen en dat nam toe als ze een grote mensenmassa (op school) om zich heen had.

Monique was een heel rustig, bescheiden meisje van 16 jaar, hooggevoelig, hoogbewust met een bijzonder fijn energieveld. Ze had veel pastelkleuren en een grote helderheid van haar auravelden. Bij het voelen van haar auraveld kwam ik energie tegen die niet van haar was. Ik merkte dat deze energie verbonden was met een oma die een paar jaar geleden was overleden! Aan deze oma moest ze de laatste tijd sterk denken en ze was er zo bang van, ze kreeg er kippenvel van.

En eigenlijk wist ze het wel dat het haar oma was die zo vaak bij haar kwam. Ze zag haar dan wel niet, maar ze "wist" het gewoon. Samen hebben we in een speciale meditatie oma kunnen overtuigen dat ze haar kleinkind overlast bezorgde door ongevraagd in haar energieveld op te duiken. Zelf heeft ze de afspraak met oma kunnen maken dat alleen als zij bij haar fotootje een waxinelichtje brandde, dat ze dan mocht komen, maar als ze het weer uitblies dat oma dan ook meteen zou vertrekken.

In het geval van Monique is de energie trilling, de frequentie van oma veel lager dan die van haar en dat veroorzaakte de klachten. Als iemand met een lage trilling overlijdt, blijft zijn ziel voortleven, en gaat niet ineens de trilling van het energieveld omhoog. Dat gebeurt pas na vele levens van lessen en ervaringen.

Hoger in frequentie trillende overledenen die kunnen ook wel gevoeld worden maar die verstoren het energieveld daar niet mee. Die worden als een aangename straling, warmte of als licht waargenomen en dat heeft geen negatief effect op de energievelden of de gevoelens van de persoon.

Een ander voorbeeld was Joost: hij zat in de auto en schrok zich rot toen hij een hevige zware trilling aan één kant van zijn lichaam voelde. Hij kon haast niet meer sturen en dacht zelfs aan een hartaanval. Hij kon met veel moeite direct bij zijn huisarts terecht, die hem geruststelde dat het allemaal stress was. Van Joost wist ik dat hij soms helderziende waarnemingen had en dat hij hooggevoelig en hoogbewust was. Dezelfde dag nog kwam hij op de behandeltafel. Stress was niet de oorzaak van zijn trilling, maar het bezoek van zijn opa (die was al 10 jaar geleden overleden)

Opa was met een oud energiepatroon in zijn energieveld gekomen. Er was iets wat Joost onder ogen moest zien (vond opa) en dat kwam opa bij hem brengen. Hij had zijn opa al eens meer ontmoet en toen was hij ook al zo bot en onhandig zijn energiesystemen aan het verstoren.

Overtuigd van de goede bedoeling van zijn opa die hij zelf toen zag, kon Joost zelf zijn opa overtuigen dat hij met meer takt en een behoedzamere benadering minder schade aan zou richten.

Minder goed bedoeld zijn de indringende energieën van wat we noemen dolende zielen.

Normaal worden zielen als zij op Aarde overlijden,
naar een sfeer begeleid waar ze kunnen verblijven tot ze wederom incarneren. Dolende zielen zijn niet naar hun sfeer gegaan en vertoeven in het zogenoemde astrale gebied. Soms hebben zij geweigerd naar hun sfeer te gaan, soms is de overgang te plotseling geweest (door bijvoorbeeld ongevallen) en weten ze niet eens dat ze overleden zijn, of weten niet waarheen ze moeten.

Al deze zielen zoeken naar licht en dat... je raadt het al... dan komen ze de hoogbewuste mensen met veel licht in hun energievelden tegen! Die mooie energievelden vormen net als lampjes in de nacht waar alle motten naar toe vliegen een enorme aantrekking op deze in het donker verblijvende entiteiten.

Ook zij verstoren een energieveld door een plotselinge zware trilling of vibratie, soms net alsof er iemand pal achter je staat maar je ziet niemand. Over het algemeen een onaangenaam gevoel, alsof je een bepaalde onrust in je lichaam voelt, maar je weet niet waardoor. Angsten, paniek, benauwdheden en het hart op hol zijn daar een gevolg van. Mediteren of ontspannen lukt dan niet.

Veel gezonde hooggevoelige mensen zijn daardoor aan de medicijnen, met name de antidepressiva (art. 59) geraakt. Dit omdat de symptomen van astrale beïnvloeding erg veel op angststoornissen lijken. Ze veroorzaken in eerste instantie ook grote angst, maar als de belager weg is en de energievelden (aura) gezuiverd, dan is er HELEMAAL niets meer aan de hand en kan er weer opgelucht worden geademd! Een angst vanuit de psyche (denken) laat zich niet weg krijgen door een aurareiniging! Die angst is van een andere orde en moet anders behandeld worden.

Uit de voorgaande praktijkvoorbeelden, kun je opmaken dat plotseling optredende veranderingen wel eens te maken kunnen hebben met invloeden van buitenaf. Je kunt niet altijd voorkomen dat er zoiets gebeurt. In ieder geval sta je meer in je kracht als je beseft wat er gaande is!

Let op! OMDAT JIJ EEN LICHAAM HEBT BEN JIJ DE STERKSTE!

Wat kun jij doen als je denkt dat er indringers zijn of dat je overgenomen wordt? Er is net als bij een woning een groot verschil in beveiliging. In en buurt waar letterlijk niets te halen valt, zal een slot voldoende zijn. Anders wordt het in een dure villawijk: daar zal naast een alarm en een hond misschien ook nog een bewakingsdienst nodig blijken. Daarom is jou bescherming ook heel persoonlijk. Ik geef je hierbij een idee van de mogelijkheden:

Een vitaal lichaam dat in balans is, uitgerust en weinig stress ondervindt is natuurlijk het beste afweermiddel tegen alle indringende gevaren, maar:

  Er zijn hulpmiddelen vanuit de materie om je te beschermen tegen indringende energieën zoals:
  • een warme douche nemen als je voelt dat je lastig gevallen bent (ze kunnen niet tegen water!);
  • of gewoon een föhn gebruiken om je auraveld te verfrissen (ze kunnen niet tegen wind);
  • een wandeling buiten maken (ze houden het niet bij);
  • een sauna bezoeken (ze kunnen niet tegen de warmte);
  • edelstenen en kristallen dragen om af te weren;
  • bloemen en delen van planten (vaak als etherische olie) gebruiken (Clean Energy, rescue remedie);

   Keltisch kruis

  • gebruik maken van voorwerpen en symbolen zoals het Christus kruis, de Ankh, Maria figuur, Boeddha enzovoort.


  Hulpmiddelen vanuit geestkracht (het denkvermogen, gedachten zijn krachten):
  • verzinnen of visualiseren bijvoorbeeld een beschermende ballon om je heen;
  • rituelen uitvoeren;
  • mantrazingen.


  Hulp vanuit spiritueel oogpunt:
  • hulp vragen aan Engelen (art. 106), begeleiders, aardbewustzijn, ziel of meesters;
  • je zelf volledig in de stof neerzetten, dan is er weinig ruimte voor andere energie;
  • communiceren met entiteiten en ze naar het licht brengen, of afspreken dat ze je anders benaderen;
  • spiritueel groeien waardoor eventuele lessen die met overnemen te maken hebben, worden geleerd;
  • behandelingen die er op gericht zijn de auravelden sterk en afstotend te maken.

LEES OOK *Over grote aura's (art.22).
* Bestaan er plaaggeesten zonder lichaam? (art. 141)
*Upgrade je aura (art. 139).Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2024, Ria Feskens webhosting, Domeinstad