Kristallen en Edelstenen

Wist je dat bijna de helft van de mensen met een verkeerde of uitgeputte (edel)steen rondloopt?

meesterkristal

Geschreven september 2011; laatste bewerking november 2023

Een groot aantal vage klachten worden door onjuiste stenen in een ketting, ring, armband of in huis veroorzaakt!


We denken vaak te lichtzinnig over stenen; ze doen meer dan je denkt.


Maak je wel zelf wel eens mee: Dat je aandacht getrokken wordt naar een prachtige kristal? Dat overkwam, ik zal haar Nanny noemen. Ze kwam in de praktijk met vage maar heftige klachten. Ze was niet blij, voelde zich gejaagd, rusteloos en ontevreden. Ze had een tijd terug gelezen over bergkristal dat het haar spiritualiteit zou versterken (art. 139). Dat wilde ze graag en schafte een prachtige dure steen aan.

Ze wist niet dat het OOK haar negativiteit zeer sterk kon beïnvloeden! Ze zat toen ze de steen aanschafte, een prachtige Bergkristal, in een negatieve periode van haar leven en Bergkristal die versterkt tien maal de (negatieve) energie, het was juist een verkeerde steen voor haar. Hij maakt haar somberder en depressiever. Ze ontwikkelde zo vage klachten vanwege de voor haar verkeerd gekozen steen. Meteen na het verwijderen van de steen uit de aura, (inpakken in alufolie) voelde ze duidelijk het verschil.

Als ze zou weten hoe Kristallen en Edelstenen voor haar konden werken (healing en spirituele ontwikkeling) kon ze niet alleen klachten voorkomen, maar ook de juiste toepassing vinden. Ze had dan meer kennis gehad over de werking van de stenen en zou ze eerst een andere steen zoals een rutielkwarts aangeschaft hebben.

Het is dus eigenlijk een must om meer te weten te komen over de werking van Kristallen en Edelstenen die soms al jaren in huis zijn. Dat je meer weet dan behalve ernaar te kunnen kijken.
 
Waar moet je nu op letten als je stenen wilt aanschaffen? Je kunt de stenen in drie groepen verdelen:
  o    Omgevingsstenen (in huis) bv rozenkwarts en calciet;
  o    Persoonsgebonden stenen;
  o    Ritueel nuttige stenen zoals robijn en jade.
Maar ook in verschillende functie's:
  o    Sterker makend;
  o    Zachter makend;
  o    Rustgevend;
  o    Openend.

Vijf geheimen over de aanschaf van stenen voor je op een rij!



  1.    Wat je ook kiest, je moet er blij van worden en blijven. Een fijn gevoel dat de steen je geeft, daar moet je op letten. Een whow gevoel, dat is het eerste als je zelf een steen aan wilt schaffen. Vooral op mineraalbeurzen en markten met zoveel stenen die allemaal roepen koop mij! Koop mij! Is het werkelijk nodig dat je op dat blije, dankbare gevoel afgaat. Het is je enige echte gids.

  2.    Pas daarna ga je op de prijs letten. Vergelijk de stenen die je wilt aanschaffen eerst op internet, je krijgt dan een idee wat de marktwaarde is.

  3.    Grootte. Voor de werking van de stenen maakt het niet uit hoe groot ze zijn. Kleine steentjes hebben dezelfde kracht als grote exemplaren, ze zullen alleen eerder verzadigd of leeg zijn dan hun grotere broeders. Als ze kortdurend moeten werken, bijvoorbeeld gedurende een maand voor een tijdelijke kwaal, dan is een klein steentje voldoende.

  4.    Winkel of internet? In een goede (New-Age) waar men verstand heeft van de stenen kunnen ze jou adviseren. Toch steekt hier het bekende addertje onder het gras voor naïeve kopers. Soms laten verkopers zich leiden door de marge en proberen méér te verkopen dan je echt nodig hebt.

  Aanprijzen van stenen.
  Voorbeeld: Zo ging de nogal onzekere en hoogsensitieve vrouw naar een winkel vol met de meest uiteenlopende stenen. Ze had geen idéé waar ze op moest letten. Ze liet zich adviseren en de ervaren verkoopster vond dat ze die ene steen nodig had, erg zeldzaam en kostte 180 euro. Ze ging volledig af op de informatie van de verkoopster ze kocht de steen maar hij heeft nooit voor haar gewerkt.

  Wat zij nodig had, was niet die dure steen, die de verkoopster een goede winst zou brengen. Nee, een steen die werkelijk bij haar paste. Eentje die haar blijdschap gaf. Waar ze het gevoel bij kreeg whow, dat voelt fijn! Dat had evengoed een ministeentje van drie euro kunnen zijn. Aanschaffen via internet is niet handig, tenzij je de stenen op afstand kunt voelen of weet wat je nodig hebt.

  5.    Beschrijving in en boek of op internet. Afgaan op wat een steen volgens beschrijvingen doet is ook onverstandig. Neem bijvoorbeeld het veel voorkomende rozenkwarts. Beschrijving: zachte, liefdevolle uitstraling en hulp bij verdriet en trieste gevoelens. Maar soms ben je zo geblokkeerd (art. 18) dat de rozenkwarts niet voor je werkt. Die energie kan domweg niet binnen komen. Je hebt dan eerst een citrien of een obsidiaan nodig die jou helpt de blokkades los te laten, voordat je de uitstraling van de rozenkwarts kunt ontvangen.

Als je volgens de vijf geheimen de juiste stenen hebt aangeschaft, ben je er nog niet.

Wil je optimaal gebruik van je stenen maken lees dan verder over verkeerd geslepen stenen, deprogrammeren, reinigen, opladen, programmeren, bezielde stenen en combinaties van mineralen.

Verkeerd geslepen stenen, met name dubbelpunters
. Een bijzonder plaats in de helende stenen nemen de dubbelpunters in. Deze stenen groeien met aan elke kant een punt en kan zonder noemenswaardige schade losgemaakt worden van de cluster waar ze in groeien. Ze hebben twee groeirichtingen in zich, een kant naar de hemel en de andere kant via hun cluster naar de aarde. Ze hebben hierdoor een bijzondere werking en zijn zeldzamer en daardoor duurder. Om meer winst te kunnen maken worden aan enkelpuntige stenen aan de onderkant een punt geslepen. Ze worden dan als dubbelpunter verkocht. De werking is echter totaal anders!

Deprogrammeren. Sommige grotere stenen zijn al heel oud en gebruikt door oude meesters die inmiddels de aarde hebben verlaten. Er zit net als bij oude computers een programma in en soms een extra spirit/ geest. Het bewustzijn van de steen zelf luistert naar ongeveer 2500 commando's, variërend van "reinig jezelf na elk gebruik "tot "neem geen enkel commando aan van anderen dan van mij". Je zult voor de steen gebruiksklaar is de steen moeten deprogrammeren om alle oude opdrachten eruit te halen. Ook alle inwonende spirits moeten soms vertrekken.

Net als je een mobile reset naar de oorspronkelijke fabrieksinstelling. Om dat te doen zul je jouw bewustzijn moeten verlagen tot het niveau van de steen het minerale gebied. En je moet contact maken met de eventueel inwonende spirits/ geesten (alleen bij stenen groter dan 5 tot 8 centimeter). Als je dit leest komt wellicht de vraag in je op hoe doe ik dat? Tja als je jouw mobile moet resetten doe je dat ook niet "zomaar" een helpdesk geeft je de support. In dit voorbeeld kun je ook wat hulp gebruiken.

Reinigen nadat je steen ontdaan is van programma's moet hij fysiek gereinigd worden. Daar zijn verschillende manieren voor. Je kunt kiezen voor het afspoelen onder stromend water (let wel op de beschrijving van de steen, want niet elke steen mag in bad). Dat is handig voor hanteerbare stenen. Groter stenen en de stenen die niet in water kunnen, mag je reinigen door ze te roken met heilig hout, salie of met een speciale reiningingsspray te bespuiten.

Opladen is het proces wat je kunt vergelijken met een lege accu laden. De steen komt uit de donkere aarde en laad zich daar ook op. Een nacht in de tuin of wat aarde in een bloempot in huis is voldoende. De meeste misverstanden worden gemaakt door het hardnekkige idee dat de zon of maan stenen kunnen laden. Dat kun je wel doen, de steen in de zonne/ maneschijn leggen, ze krijgt hiermee een extra impuls (het lijkt op downloaden van nieuwe apps). Het zijn voor de steen nieuwe programma's. Het blijft echter een lege uitgeputte steen, wel met zonne en maan mogelijkheden.

Programmeren is een aantal commando's toevoegen aan het bewustzijn van de steen. Omdat wij een complexer bewustzijn (art. 72) hebben dan de mineralen respecteren ze mensen als meesters, ze schikken zich naar het hogere en geven gehoor aan onze opdrachten.  Wat ik bijvoorbeeld van elke steen wil, dat de nieuwkomers samenwerken met de andere stenen die ik al heb. Zo zal ik in alle nieuwe stenen dit programma inbrengen. Je kunt ook een zelfreinigend programma inbrengen, zodat de stenen nadat ze actief geweest zijn zichzelf reinigen. Dat is vooral handig bij grote staande stenen in huis. Niet naar een andere meester luisteren is ook in een programmering te vatten, een soort wachtwoordbeveiliging.

Bezielde stenen. De kristalenergie komt van de centrale zon, komt binnen via de energie-uitstoten van onze eigen zon en wordt opgeslagen in de tektonische platen van de Aarde. Exploitanten zijn niet te beroerd om de stenen naar de oppervlakte te brengen. Maar bij weinigen is bekend dat elke steen een bewustzijn is, levende ademende wezens. Een andere levensvorm, minder complex dan die van planten, mens en dier, maar met veel oerkracht en rechtstreeks verbonden met de aarde.

Het bewustzijn van bijvoorbeeld een bergkristal kan enorm geschrokken zijn door de ruwe behandeling, blootstelling aan daglicht en slijperijen. Vervolgens liggen de stenen vaak in grote partijen bij groothandels voordat ze uiteindelijk uitgestald kunnen worden. De meeste stenen zijn hierdoor hun spirit en glans verloren.

IN of EXCARNEREN. Het meest bizarre van kristallen is dat ze een behuizing voor nog meer, andere bewustzijnsvormen kunnen zijn. Een steen kan geschikt gemaakt worden voor bewoning van een bewustzijn dat uitstijgt boven die van de steen (spirit/geest/ ziel). Hun doel is ondersteuning van het leven. De spirit van een nog hoger bewustzijn dan de mens  wordt via een medium uitgenodigd om in de steen te komen wonen en maakt dan een verbinding met die steen.

Als de steen met het inwonende bewustzijn ingezet wordt tijdens bijvoorbeeld een healing, dan is de werking vaak spectaculair. Deze onzichtbare helende meesters willen graag op aarde hun werk doen. Grote stenen kunnen zelfs hele groepen met zielen bevatten.
Mensen ervaren direct een bijzondere werking en schrijven dit toe aan de steen. Ze weten niet dat de hogere spirit in de steen voor dit effect zorgt. Zolang ze voor je kunnen werken blijven ze. Ze kunnen namelijk heel makkelijk in en excarneren. Leg je ze met steen en al in een lade en doe je er niets meer mee, dan vertrekken ze, het mineraalbewustzijn van de steen achterlatend.

CONTACT. Wil je nu weten of er in jouw steen en geestje woont, kun je dit merken aan het volgende; je vraagt aan de steen of hij zijn energie sterker en zwakker wil maken zodat je het verschil merkt. Is er verschil, dan weet je zeker dat er een geestje in zit en kun je er mee telepathisch gaan praten.

Combinaties: Stenen die samen willen werken houden ervan om een deel van een geheel te zijn en lenen zich bijzonder voor groepsactivaties. Zo kunnen twaalf kleine kristallen op de juiste wijze gerangschikt een enorme boost aan energie geven in de ruimte waar ze gelegd worden.
Ook kun je bijvoorbeeld een foto van iemand in een kristalcirkel leggen (met toestemming natuurlijk) alle negativiteit afvoeren en vervolgens positief laden. Hierdoor kun je een positieve bijdrage leveren aan de persoon op de foto.

GOUDEN DRIEHOEK: Oppassen voor de combinatie van Bergkristal, Amethist samen met Rozenkwarts!

Elke afzonderlijke steen kent een bepaalde kracht, maar juist deze combinatie verzwakt elke steen en neemt de omgevingsenergie mee. In plaats van harmonie van elkaar versterkende stenen doen deze drie samen het tegenovergestelde. Ik weet niet wie en waarom deze combinatie in het leven is geroepen, maar ben ervoor op je hoede, het verstoort en verzwakt alleen maar. Als je gevoelig bent kun je dit zelf uitproberen


Sleutel. Stenen kunnen ook gebruikt worden als sleutel naar een astrale plaats waar informatie opgeslagen is. Via de steen kun je astraal reizen naar die plek. OREN: stenen nemen waar en de uitdrukking muren hebben oren is dus WAAR! Een afgestemd medium kan aan de plek waar stenen staan vragen wat er in die ruimte gebeurd is. Stenen kunnen dus als afluisterapparatuur gebruikt worden. OPVOEDEN: Stenen kunnen opgevoed worden maar ook elkaar opvoeden. Je legt een opgevoede steen naast de andere en geef opdracht de opvoeding ter hand te nemen en geestjes kunnen zichzelf ook klonen!
Je kunt je oude stenen opnieuw tot leven roepen


Heb je het idee ook met een verkeerde steen te maken te hebben? Pak hem in (alufolie) en ervaar of je een verandering bemerkt. En leg geen stenen op babykamers als je niet weet wat de baby nodig heeft.



LEES OOK: Kun je een Lichtwerktafeltje met een huisaltaar vergelijken? (art. 91)  





Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2024, Ria Feskens webhosting, Domeinstad