Pendelen wat is dat?

Leer luisteren naar je onderbewuste via een pendel.

pendelen en molecuul

Geschreven juni 2012; laatste bewerking juni 2023

Iedereen kan dit leren.Algemeen bekend: Een pendel is een gewicht aan een draadje. Minder bekend is dat een pendel een eigen energieveld heeft en ook een bewustzijn (net als water (art. 99)). Dit bewustzijnsveld omvat alle gegevens van ALLE pendelaars samen uit het verleden, in het heden en in de toekomst. Elke pendel die serieus in gebruik wordt genomen, stemt zich af op die speciale pendel-frequentie, net als je bij een radio op een bepaald station hebt afgestemd.

Door op de juiste manier gebruik te maken van de pendelenergie zal er een fijnafstemming plaats vinden tussen de pendel en de pendelaar en deze zal steeds zuiverder gaan pendelen. Een pendel werkt als versterker voor de energiestromen tussen de kosmische en menselijke energie. Het bewustzijnsveld van de pendel kan informatie bevatten die wij als bewuste mens niet kunnen weten. Zo kan er naar antwoorden gezocht worden die geen mens kan weten.
pendelen
Het bewustzijn van pendelenergie is dus van kosmische aard en daardoor ook aan de kosmische wetten (art. 137) en regels ondergeschikt. Het maakt niet uit waar de pendel van gemaakt is. Het kan een naald en draad zijn, een prachtig bewerkt stukje hout of gewoon een hanger aan een ketting zijn. Het maakt wel uit of er verstorende stralingen in de buurt zijn. Te denken valt aan een kwartshorloge dat je draagt of een mobieltje wat vlak in de buurt ligt.

Een van die regels is dat Voetbaluitslagen, Lottogetallen, beursnoteringen en informatie die gewin beogen voor eigenbelang worden geblokt (niet of fout worden doorgegeven) door die hogere krachten. Er is geen mens dat deze informatie juist ontvangt, anders waren het nu miljonairs.

Maar vooral is het werken met een pendel een prachtig middel om spirituele groei te bevorderen.

Want een aantal positieve eigenschappen worden hierdoor sterker in ontwikkeling gebracht.
Wat denk je hiervan:

 • Concentratie: Om de juiste hoeveelheid van je eigen energiestroom richting het veld van de pendel te laten stromen wordt concentratie bevorderd. Chaotische gedachten worden naar een punt toegestrokken, namelijk naar de pendel.
 • Doorzettingsvermogen: Om goed te pendelen heb je deze eigenschap nodig. Daar ontbreekt het bij veel pendelaars aan. Na verloop van tijd is de spanning eraf, er zijn wat teleurstellende resultaten geboekt en de pendel blijft daardoor ongebruikt liggen.
 • Geduld: Voor het fijnafstemmen van de pendelenergie op je eigen bewustzijnsvelden is een grote mate van geduld noodzakelijk.
 • Inzichten: Door gericht vragen te stellen kun je jezelf beter doorgronden.
 • Overgave: Met een pendel in je hand mag je hem niet zelf sturen. Je zult dus je eigen wens, je eigen idee over de uitslag moeten laten varen en je overgeven aan de pendel-energie.
 • Rust: het klinkt gek maar pendelen werkt op de ontspanning van de pendelaar. Het zitten wachten tot de pendel antwoord geeft is vergelijkbaar met een visser die wacht tot hij beet heeft.
 • Sensitiviteit: door afstemming op fijnstoffelijke energieën zal het de sensitiviteit bevorderen.
 • Vertrouwen: Een groot struikelblok, want als een antwoord niet voor de hand liggend is moet je toch op die pendeluitslag vertrouwen.
 • Zekerheid: Eenmaal goed afgestemd op de pendel verandert de onzekerheid in zekerheid en zelfvertrouwen.
Naast de ontwikkeling van bovenstaande eigenschappen kunnen pendels ons helpen om juiste beslissingen te nemen of leed/ongemak te verhelpen of voorkomen.

Enkele voorbeelden

  •    een verloren voorwerp terugvinden met de pendel
  •    uitzoeken welke steen je het beste kunt nemen
  •    het kiezen van een Essentiële Olie
  •    Remedies vinden
  •    Kruiden uitzoeken
  •    welke emotie je belemmert
  •    welke kleur het beste bij je past
  •    vragen stellen over partnerkeuze, scheiding e.d.
  •    geldzaken
  •    vakantiedoel etc.

Goed pendelen is vooral handig in de therapeutische (spirituele) praktijk waarbij bijvoorbeeld Chakraenergie (art. 52) wordt uitgependeld om blokkades op te sporen. Ervaren pendelaars kunnen zelfs op afstand (via de telefoon) pendelen om zo te komen tot een behandelplan.

Hooggevoelige mensen zijn bij uitstek goede pendelaars want elke trilling, vibratie, wordt in hun sensitieve veld waargenomen en door de pendel vertaald.

VOORBEELD: Pendelen met naald en draad, dat was mijn eerste aanraking met dit fenomeen. Op de middelbare school wisten mijn klasgenootjes: Als je een naald aan een draad boven je hand houdt en hij gaat draaien en weet je hoeveel kinderen je later krijgt. Ik probeerde het en was verrast! De naald begon inderdaad rondjes te draaien en ik zou volgens de pendel (naald) drie kinderen krijgen. Sceptisch hield ik hem ook boven de tafel in plaats van boven mijn hand.

Jawel hoor, de tafel krijgt ook drie kinderen lachte ik. Ik bewees daarmee voor mijzelf dat het onzin was (al kreeg ik later wel drie kinderen). Jaren later kwam ik tijdens een workshop in contact met krachtvoorwerpen die voorspelbare en contrôleerbare pendeluitslagen gaven. Voor het eerst kon ik op mijn pendel vertrouwen het verschil zien en voelen. Maar vooral kennismaken met de wijsheid van de pendel-energie.

Na veel oefenen gebruik ik hem nu dagelijks, vooral om Chakraenergie bij cliënten door te meten. Vragen uit nieuwsgierigheid stel ik niet (meer) want daardoor kreeg ik in het begin foute antwoorden!

Van veel mensen liggen hun pendels nu ongebruikt in een la of kast en dat is zonde. Dat is net zoiets als een geavanceerd navigatiesysteem dat je niet gebruikt omdat je in het begin instellingsfouten maakte en daardoor verkeerde routes nam. Daar zijn de meesten overheen gekomen. Dit kan ook zo voor jullie werken. Om jullie aan te moedigen toch weer eens die pendel te pakken geef ik nog wat praktische tips.

  1.    Reinig je pendel eens goed. Fysiek en energetisch. Mogelijk is hij vervuild.
  2.    Geef hem een nieuw doekje of mooi zakje, voor de her-start.
  3.    Maak in de geest opnieuw afspraken over ja, nee, geen antwoord, andere vraagstelling. Let op! De pendel geeft aan hoe ja aangegeven wordt, niet jij.
  4.    Begin met bevestigende vragen zoals ben ik …. ( eigen naam in je gedachte zeggen) om de gemaakte afspraken te contrôleren.

Oefening: Neem een stok speelkaarten, schud ze, leg ze blind neer, pak er een van af en houdt die blind in je hand. Vraag terwijl je met de andere hand de pendel vast hebt "is dit een rode speelkaart? " Als het ja is leg je die zonder te kijken op stapel 1, als het nee is op de andere stapel 2. Als je de hele stapel gehad hebt, ga je kijken hoeveel de pendel er goed had. In het begin is het mooi als je 50% haalt. Noteer het percentage en doe het een aantal keren om te zien of je vordering maakt.

Besef dat de meest ervaren pendelaar altijd nog 10% fout heeft! Boeken over pendelen zijn er niet zoveel. Meestal is dit een aanvullend onderwerp in een boek zoals die van Barbara Ann Brennan. Een handig boekje wat nog verkrijgbaar is met mooie pendelkaarten heet Praktisch pendelboek van D. Jurriaanse. ISBN 90 6378 111 3


LEES OOK: Kan er meer dan je voor mogelijk houdt? (art. 88)

Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2024, Ria Feskens webhosting, Domeinstad