Stagnering in het Lichtwerk

Waarom Lichtwerkers ondanks hun goede intentie niet uit de verf komen!

stagnering en conisch drietal

Geschreven november 2012; laatste bewerking augustus 2022

Ze durven eigenlijk niet in hun Licht te stappen.

Regelmatig kom ik in de praktijk mensen tegen, waarvan ik zie en voel dat ze zuivere 'Lichtwerkers' (art. 36) zijn en zeker niet 'zomaar' hier op aarde rondlopen. Zelf weten ze dat diep van binnen ook wel, maar iets weerhoudt hen om te gaan doen waarvoor ze de talenten meegekregen hebben. Deze in het donker opgegroeide lichte wezens verkeren in grote onzekerheid. Ze zien niets anders dan donkere wolken boven zich en geloven nauwelijks dat ze zoveel Licht in zich dragen.

Ze durven eigenlijk niet in hun Licht te stappen. Ze staan als wachters op een drempel en beschikken niet over de sleutel om de volgende stap te zetten. Ze zouden moeten stralen en hun taak oppakken, daar kwamen ze voor! Ze beseffen onvoldoende dat ze - voordat ze aan een nieuw level beginnen - een zwaardere beproeving krijgen. Ze (doem)denken zoals de meeste mensen en hebben het over tegenslagen in plaats van te beseffen dat het een finale is in hun bewustwordingsproces.

VOORBEELD: Els (zo noem ik haar maar even) wilde haar geleerde healingstechnieken in de praktijk brengen en eigenlijk een eigen praktijk starten (art. 78). Ze maakte met veel zorg folders voor een gratis proefbehandeling en verspreidde die. Ze huurde een zaaltje voor één avond. Het was een gratis kennismakingsavond, maar toch ze wilde dat de mensen zich vooraf opgaven. Toen er in haar ogen te weinig mensen zich aangemeld hadden, annuleerde ze het geheel.

Ze vond dat de zaalhuur te duur werd voor een handjevol mensen. Een aantal mensen dat graag spontaan even een kijkje bij haar wilden nemen kwamen daardoor voor de gesloten deur. Het werd geen goede reclamestunt. Wat er bij Els ontbrak, was op het eerste gezicht geduld, doorzettingsvermogen en het besef dat de kosten voor de baten uitlopen. Toch als we dieper zouden kijken was er 'iets' wat haar weerhield en de drijfveer werd om de hele presentatie af te blazen. Ze heeft nu een baantje in de thuiszorg, niet waar haar hart ligt, maar wel waar het noodzakelijke geld verdiend kan worden.

Wat is toch dat 'iets', wat zo ongrijpbaar is, maar er wel voor zorgt dat we onze doelen niet bereiken? In vergelijking met de medecursisten die al lang en breed aan de slag zijn, klopt er hier iets niet. Dat 'iets' kan uit valkuilen (art. 83), onverwerkte angsten of overtuigingen bestaan, maar ook uit eerder gemaakte afspraken en beloftes. 95% van de mensen hebben géén idee dat ze in het verleden afspraken hebben gemaakt. Soms met zichzelf, soms met anderen, met de kerk of met God. Hoe vaak hebben we zelf niet geroepen 'dat doe ik nooit meer!' Dat is wel een belofte aan het onderbewuste! Ik blijf je altijd trouw, of ik zal altijd voor je blijven zorgen zijn ook van die dwingende afspraken.

Dan komt het veelvuldig voor dat in een gebed aan God iets wordt beloofd: 'Laat haar alstublieft beter worden, dan zal ik altijd..' en dan volgt een levenslange belofte, die dan - als de persoon gelukkig beter is geworden - na verloop van tijd wordt vergeten. Toch kunnen juist die beloftes belemmeren om een doel te bereiken. Laat ik eerst een voorbeeld geven van een afspraak met jezelf; Evelien was een helderziend kind en zag dat de buurvrouw snel zou overlijden. Ze had dit tegen haar buurmeisje in vertrouwen gezegd.

Toen de buurvrouw inderdaad overleed, bazuinde het buurmeisje rond dat het Eveliens schuld was, zij had het immers gezegd! Evelien voelde zich doodongelukkig en nam - zo jong als ze was - het besluit 'nooit meer iets te willen zien'. Ze schudde elk beeld van zich af en raakte daaraan gewend. Jaren later was ze helemaal vergeten dat ze dit besluit ooit genomen had. Ze kan nu in haar groei niet verder, 'iets' blokkeert haar. Zij zal eerst in het geheugenveld dit besluit terug moeten vinden, alvorens het besluit terug te draaien.

Oude geloftes en inwijdingen worden in het totale systeem verwerkt (fysiek, emotioneel, mentaal, astraal), bedraad om zo maar eens te zeggen. Er wordt op een astraal niveau een schijf, code of overtuiging ingebracht en als daar niets meer aan gedaan wordt gaat hij levens mee. Zo heb ik zelf gezien dat tijdens een doop de pastoor de kruinchakra van de dopeling dichtdraaide! Zelf heb ik mijn eigen doop ongedaan laten maken, omdat het mij belemmerde om spiritueel te groeien.

Je hoeft er in je dagelijks leven geen directe last van te hebben, maar als je iets wilt wat tegen die oude afspraken is, word je subtiel tegen gehouden. Zo kun je het met een PC vergelijken. Je computer werkt prima, totdat je iets nieuws er op wilt zetten. Het lukt je maar niet. Dan wordt duidelijk dat er een conflict op een diep voor jou onbekend gebied aanwezig is, namelijk het oude (vergeten) programma. Het enige wat er dan op zit is het resetten, het oude programma eraf en alles opnieuw instellen.

Lastiger wordt het als de besluiten niet in het geheugenveld van dit leven, maar nog uit dat van vorige levens stamt. Veel vrouwen die op de heksenstapel beland waren, hadden besloten niets meer te doen met hun astrale krachten. Ook zijn er veel zielen die toen 'bekeerd' zijn en beloofd hebben om nooit meer op het spirituele pad te gaan. Zich nooit meer bezig te houden met vereringen van bomen, bronnen en steen, toverspreuken, amuletten, wichelarij, of maan-aanbidding. Vaak zijn in het verleden zielen ingewijd door duistere Hoge Priesters/Priesteressen. Die inwijdingen moesten ervoor zorgen dat de ziel nooit meer verder zou groeien, als wisten de ingewijden dat toen niet.

Nu ervaart iedereen wel eens een aarzeling of een tegenwerking waardoor je niet verder gaat. Dat hoort bij het leven, maar als je je hele leven al het gevoel hebt dat 'iets 'jou blokkeert waardoor je niet uit de verf komt, er veel meer in zit dan eruit komt, is het zaak om uit te zoeken wat dat is. Want de ziel moet de oorspronkelijke afspraken en besluiten onder ogen zien wat ervoor gezorgd heeft dat er afgedwaald werd van het oorspronkelijke pad.

Hoe doe je dat nu? Je kunt jezelf verschillende vragen stellen, maar dat onbewuste geeft meestal geen antwoord dat jij meteen begrijpt. Nee, je moet het op een andere manier aanpakken! Er zijn verschillende mogelijkheden, een thuisoplossing*), die vooral is bedoeld voor de mensen die al vaker gemediteerd hebben.

    *)Thuisoplossing; Neem de meditatie Cut the rope door en zet in de lege cirkel voor je een grote lege schaal in plaats van een persoon. Dan vraag je aan al je systemen of de energieën en of beelden van alle beloftes, inwijdingen, amuletten e.d. losgelaten mogen worden en naar de schaal willen komen. Dan behandel je deze op dezelfde wijze als je bij een persoon zou doen (Licht geven en losmaken).

LEES OOK:

Ria Feskens, Serenora,

 

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2022, Ria Feskens webhosting, Domeinstad