Goede voornemens, intentie, plan, streven, doelstelling.

Waarom in 80% van de gevallen het eindresultaat niet wordt behaald.

voornemens en driedubbele verankeraar

Geschreven december 2012; laatste bewerking augustus 2022

Zijn goede voornemens beperkt houdbaar?Misschien vraag jij je wel eens af waarom goede voornemens op den duur niet meer worden volgehouden? Goede voornemens beklijven niet meer als ze vanuit het hoofd worden gemaakt, zonder dat het hart erbij is betrokken.

Allereerst iets over de werking van voornemens vanuit energetisch standpunt. Het is de mind (verlangen vanuit het hoofd art. 41) die bedenkt dat er iets moet gebeuren aan de huidige (ongewenste) situatie. Er wordt daartoe energie vanuit het mentale veld samengebundeld. Het gewenste wordt als een doel genomen en een resultaat wordt nagestreefd.

Een voorbeeld van een nieuw voornemen vanuit de mind is: "Ik wil in het nieuwe jaar stoppen met roken/drinken/snoepen, afvallen of meer gaan sporten, verdienen, studeren". Dus een voornemen vanuit de mannelijk wilskrachtige power.

Vanuit de mind is er ook nog een stok achter de deur nodig, in de vorm van een beloning: "slank zijn, promoveren, diploma, winnen". Gevolg: Er is een constante energiestroom nodig om die mind sterk en gefocust te houden. Die energie moet toch ergens vandaan komen! Maar, de grote vraag naar geestelijke energie van de mind verzwakt de energie in de andere velden.

Hieruit volgt dat er vooral teveel energie onttrokken wordt uit het fysieke en emotionele veld (art. 182). Daarom worden mensen met sterke voornemens vanuit de mind vaker ziek (griep) of emotioneel (kort lontje, chagrijnig). Hoewel in aanvang (lees januari) de mind de meeste energie heeft en sterker is, moet deze om de andere velden in balans te houden (wils)kracht inleveren.

Tja en daardoor houdt 80% van de mensen hun goede voornemen helaas niet meer vol. Het gevoel van falen krijgen ze er gratis bij! Sommige mensen lukt het nog wel, maar in de komende jaren zal dit nog minder gaan worden. Zomaar op pure wilskracht iets voor elkaar krijgen zal in de nabije toekomst een uitzondering gaan worden.

Je zou denken dat heeft toch altijd zo gewerkt? Dat klopt! Maar we zijn sinds de galactische uitlijning op 21-12-2012 definitief in vrouwelijke energiestromen beland. En dat heeft invloed op de mindenergie! We zijn in bewustzijn weer aan het ontwaken. Deze transformatie is al enige tijd aan de gang, misschien heb je dat al gemerkt.Vrouwelijke energie gaat vanaf 2013 de komende 12.960 jaar de overhand krijgen! Er zal een overgangsperiode zijn van chaos omdat de 'mannenmaatschappij' zich niet 'zomaar' gewonnen geeft.

De mannelijke energie in haar extreme vorm; kracht, macht, superieur, meer, hoger, beter en grootheidswaanzin neemt sterk in kracht af ten gunste van haar vrouwelijke tegenhanger; eenheid, samenwerking, liefde gevoeligheid en wijsheid. En of je wilt of niet, iedereen krijgt hiermee te maken.

Ga je nu toch activiteiten ontplooien op dezelfde oude manier, vanuit het mannelijk principe, zoals goede voornemens vanuit de mind, dan zal het op roeien tegen de stroom in lijken, ontzettend vermoeiend! Dat gaat zo echt niet meer werken! Je zult merken dat je binnen enkele maanden weer bij af bent. En dat is denk ik niet wat je wilt.

Wat is dan de beste manier om een goed voornemen te starten? Ik ben ervan overtuigd dat je na 2013 eigenlijk minder wilskracht nodig hebt dan veel mensen denken en je nog steeds goede voornemens kunt hebben. Alleen zal dit niet meer vanuit wilskracht moeten komen.

De betere kans van slagen om het vanuit vrouwelijke (hart)energie te doen (en dat geldt ook voor mannen!). Anders gezegd, vanuit eenheid, liefde en wijsheid. Vooral vanuit een innerlijke hartenwens om bijvoorbeeld gezond te willen zijn zonder verslavingen werkt in de nieuwe tijd succesvoller.

Pas als het een eerlijke hartenwens is, zullen alle energieën zich richten vanuit wijsheid op die wens. In de loop van de tijd zul je merken dat er bijzondere dingen op je pad gaan komen. Ook het ongewenste zoals afhankelijk zijn van genotmiddelen stopt vanzelf (van binnenuit).
 
De volgende drie manieren zijn meer vrouwelijk en onder de nieuwe energie werkzamer.

    1.    Visualisatie; daarbij verzin je wat je zo graag wilt realiseren, je ziet het al helemaal voor je en je wacht op het gevoel dat het je geeft. Je moet er je helemaal blij bij voelen, een soort gloeien van binnen. Daarnaast begin je in je dagelijkse leven meteen te doen alsof je je doel al hebt bereikt.
    2.    Meditatie; waarbij je in je hart terecht moet komen om van daaruit je eigen (mede)creatie neer te zetten.
    3.    Gebed; vanuit je hart in dankbaarheid dat jouw goede voornemen al verwezenlijkt is (dus niet vragen maar bedanken).
     
Conclusie:
Je hebt geduld en vertrouwen nodig om de nieuwe manier van verlangen te realiseren, het voordeel ervan is; geen inner-gevecht (en gezichtsverlies) maar een vloeiende manier met blijvende resultaten.
 
Misschien wist je wat je net gelezen hebt al, maar heb jij het werkelijk uitgeprobeerd? Op de oude manier en op de nieuwe? Je zou het eens in het klein kunnen doen en de resultaten vergelijken, want pas dan weet je zeker dat het klopt.


LEES OOK: top 5 van valkuilen voor starters (art. 78).Ria Feskens, Serenora,

 

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2022, Ria Feskens webhosting, Domeinstad