Is Healing op afstand alleen iets voor goedgelovigen?

Kan er meer dan je voor mogelijk houdt?Als  je het met een "Nuchtere" Hollander hebt over Healing op afstand, gniffelen ze alleen maar. In hun belevingswereld is dat het summum van zweverigheid en vooral voor naïevelingen die zich op die manier laten belazeren. Dat er draadloze verbindingen tussen apparaten bestaan, is hen door I-Cloud wel bewezen, maar tussen mensen? Kom op! Doe normaal! Dat kan niet volgens hen.

Zijn het de zweverige sufferds wiens fantasie op hol slaat?


Voor ik verder ga met het beantwoorden van die vraag, moet ik eigenlijk eerst wat uitleggen over Healing op afstand. Niet om er nog meer goedgelovigen erbij te krijgen (ha ha) maar omdat er niet zoveel over bekend is. Een "Nuchtere Nederlander" is als een boer: "Wat hij niet kent, eet hij niet!" En in het achterhoofd zit de vraag "word ik niet opgelicht?" Dus eerst zien en dan geloven! Zo dacht ik ook, totdat ik zelf kon voelen wat een collega met me op afstand deed.

Er gebeurt dan ook wel degelijk iets tijdens werken op afstand! Het is dus niet alleen voor goedgelovigen.

Sindsdien ben ik "om!"
Ik richtte een lichttafeltje in en legde de namen daarin van de mensen die een extra steuntje konden gebruiken. Het effect, dat hoorde ik achteraf, was heilzaam voor die mensen.

Genezen (Healen) op afstand is een eeuwenoude manier waar Mediums gebruik van kunnen maken. Een Medium (of Lichtwerker) is in staat zijn geest zover los te maken van zijn lichaam, dat hij/zij toegang heeft tot een ander, ruimer bewustzijnsveld.

In dat ruimere bewustzijnsveld, dat overal en tijdloos is, liggen bewustzijnspaden die een Medium volgt om geneeskrachtige bronnen (reservoirs) te bereiken die de opgestegen Meesters voor de mensheid gemaakt hebben. Daar kan het Medium (dat eerst kosmische inwijdingen heeft ondergaan) op afstemmen en de betreffende genezende energie aftappen voor gebruik.  

Er zijn enorm veel geneeskrachtige bronnen; Aarde, Dolfijnen, Engelen, Saint Germain, Maria, Maria Magdalena en nog een hele reeks van indrukwekkende namen. Afhankelijk van het bewustzijn van het Medium en het aantal inwijdingen kan hij/zij veel of weinig bronnen ter beschikking hebben. Waarbij opgemerkt moet worden dat hoe hoger een Medium kan komen, hoe beter de kwaliteit van de beschikbare energie is.

Een bron kan bereikt worden door symbolen in gedachte te nemen of door bijvoorbeeld heel sterk aan Engelen of een Meester te denken, totdat de energie voelbaar verandert. Eenmaal de juiste bron bereikt, dan stroomt de geneeskrachtige energie via het Medium direct bij de verbonden hulpvrager binnen.

Het is ook een groot misverstand, om te denken dat op afstand werken energie sturen is. Het is er namelijk meteen, direct, dus zonder afstand! Nadat een Medium zijn kwebbelende geest uitgeschakeld heeft moet hij/zij in een juiste afstemming komen. Dat kan op een persoon of dier zijn (dierenfluisteraars) maar ook met het plantenrijk is contact te leggen.

Meestal worden er namen, foto's  of voorwerpen gebruikt  (inductoren) om de energetische verbinding sterker te maken. Daarna is de manier van werken eigenlijk vergelijkbaar met een daadwerkelijke energetische behandeling zoals ter plaatse wordt gegeven.

Wat er op afstand precies genezen wordt heeft een Medium niet in de hand. Een Medium kan wel vermoeden wat het effect zal zijn, maar de Kosmische krachten en de Ziel van de hulpvrager bepalen wat er gebeurt. 

Zo kan het voorkomen dat een Medium denkt dat hij iemand helpt om van de fysieke pijn af te komen, het ziekteproces door zijn tussenkomst in een stroomversnelling raakt en er acuut geopereerd moet worden. Dat was de bedoeling van de Ziel, al wordt het door de hulpvrager (en een beginnend Medium) niet begrepen.

Als een Medium een Healing of Reading wil geven moet hij/zij zich wel aan een aantal kosmische wetten houden.

De drie belangrijkste wetten waar Mediums (of Lichtwerkers) zich met het werken op afstand aan moeten houden:
1.    Ze mogen NOOIT ongevraagd bij iemand iets teweeg brengen (met symbolen, kleuren, licht of energie). Er MOET altijd een hulpvraag zijn.
2.    Ze moeten Kosmische toestemming hebben. (hogere delen)
3.    Ze mogen nooit zelf bedenken wat een ander nodig heeft.

Een voorbeeld waar het fout ging: Laatst kwamen twee "vriendinnen"  naar mijn Workshop die elkaar goed kenden. Ze hadden al heel wat aan spirituele ontwikkeling gedaan en Mediumcursussen gevolgd. Ze gingen gezellig van Workshop naar Workshop. Els (zo noem ik haar in dit verhaal) voelde zich de dag ervoor zo licht in het hoofd en sliep nauwelijks meer. Haar rug deed zeer en ze voelde zich emotioneel en in de war. Eigenlijk wilde ze afbellen.

Bertha, haar vriendin besloot daarom om in te grijpen, want anders moest zij alleen. Zonder dat Els het wist en stuurde ze die avond ervoor een heleboel rood naar Els. Ze had immers geleerd dat rugpijn een favoriet symptoom van het eerste chakra was. Daar hoort rood bij! Ze had daarmee zonder het te beseffen, het probleem nog groter gemaakt. Els voelde zich daardoor nog beroerder!

Het bleek dat Els geen last had van een tekort aan rode energie, maar van een teveel! Een onderste chakra hoeft niet perse rood te zijn en als je aan een pastel of anders gekleurd chakra een foute felle kleur toevoegt, help je iemand van de wal in de sloot. Gelukkig kon Els via visualisatie het rood afvoeren en ze knapte zienderogen op. Bertha zal voortaan alleen op verzoek afstemmen wat iemand nodig heeft.


Daarnaast zijn er ook gevaren aan het werken op afstand.

Voor het Medium:
  • Zo kunnen ze gehackt worden. Net als bij internet is het geen vaste verbinding. Er ligt altijd het gevaar van overname door zwarte krachten op de loer. Door veel oefening leren ze die te herkennen en uit te sluiten.
  • Als beginners kunnen ze in het verkeerde bewustzijnsveld terecht komen en daardoor in het astrale gebied belanden. Daar vertoeven de meeste oplichters en worden ze in de waan gebracht dat ze goed bezig zijn.
  • Er kan op een verkeerde persoon of dier worden ingetuned. Alles wat ze dan zeggen klopt wel, maar niet bij de juiste persoon of dier.
  • Het Ego kan in de weg zitten! Iedereen heeft een Ego (persoonlijkheid) en dat kan soms heel sterk zijn om iets op Aarde neer te kunnen zetten. Daar is niets mis mee. Wel wordt het een probleem als namen van Meesters misbruikt worden om te imponeren.
Voor de ontvanger:
  • Door kwaadwillende Mediums kan een vloek (Voodoo) overgebracht worden, al komt dit weinig voor.
Als werken op afstand zoveel regels kent en ook niet zonder gevaar is, waarom zou je dat dan willen doen?
  • Geen reistijd of reiskosten voor de cliënt.
  • Het werkt net zo krachtig als in de praktijkkamer.
  • Het is snel te regelen, zelfs tussen andere afspraken door.
  • Het kost minder tijd en kan daarom goedkoper zijn.
  • Leerzaam, vooral voor afstemmen, openstellen, ontvangen en waarnemen.
Lees wat een aantal deelnemers schreven die vorige maand meededen aan sessies op afstand.

"Er kwam een blauw iets met een witte straal die dwars door mij heen ging. Ik voelde het bij mijn schouderbladen er weer uit gaan  Ik was zo verbijsterd dat ik niet weet hoe het met mijn hart chakra ging, totaal vergeten! Dit was een sessie die niet van deze wereld is. Ik weet niet hoe ik het aan iemand zo moeten uit leggen. Iedereen zou denken dat ik gek ben, maar ik ben er super gelukkig mee. Bedankt Ria."

"Om vijf voor acht voelde ik 'n warme gloed opkomen vanuit m'n onderkaaklijn, welke zich eerst verspreidde naar boven door m'n gehele gezicht en daarna naar beneden door m'n lijf, naar m'n buik en benen. Een hele aangename 'hitte'. En dan heel veeeel gapen, gapen en ik bleef maar gapen gedurende zeker tien minuten en de tranen rolden daarbij over m'n wangen..... Zoals het 'opeens' kwam, zo 'abrupt ' was het over - klaar - En tijdens die ruim tien minuten kreeg ik het heel erg koud, terwijl ik lekker onder 'n dekentje zat. In verwondering zeg ik je Dank, Ria. En tot de volgende keer...."


Als je dit zo leest klinkt het ongelofelijk en ik moet toegeven voor "Nuchtere Hollanders" erg zweverig. Toch zijn het stuk voor stuk positieve ervaringen van mensen die normaal in de maatschappij functioneren (leidinggevend e.d.).

"In bed liggend voelde ik even voor 11 een zware druk en daarna tintelingen in mijn linker arm. Vervolgens kreeg ik de indruk dat mijn hartchakra werd opengezet, voelde heel prettig. Ook voelde ik een veegje over mijn neusvleugel en daarna over het puntje van mijn neus."

"Heel veel ervaren in een korte tijd of ik het universum werd ingetrokken en een blij gevoel over me heen kreeg of ik kon vliegen. Kloppend gevoel bij mijn derde oog. Het kloppend gevoel wisselde zich af bij mijn keelchakra. Daar kwam een gedachte bij me op. Ik wil gehoord worden. "


Ondanks alle haken en ogen kan ik jullie tenslotte een heel makkelijk toegankelijk reservoir aanwijzen dat geschikt is voor iedereen om uit te proberen. Mahatma energie is er een van. Als je tijdens een meditatie gewoon innerlijk vraagt of je Ma-Hat-Ma-energie mag ontvangen, kan het door je heen stromen. Deze bron is veilig. Succes.


Ria Feskens, Serenora, juni 2022 (april 2013).
 
Ria Feskens, Serenora,

  Neem met me op.

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2022, Ria Feskens webhosting, Domeinstad