Welk effect heeft Spirituele- of bewustzijnsgroei op vriendschappen?

Ondanks dat het ons raakt om vrienden/vriendinnen kwijt te raken, praten we daar niet over.

Volgens onderzoekers hebben we elke 7 jaar een andere kennissenkring.

vriendschap en lichtdroom

Geschreven november 2013; laatste bewerking juni 2023

Onlangs mailde Nora naar een vriendin maar kreeg geen reactie terug. Soms komen mails niet aan dus probeerde ze het nog eens. Daarna per post. Niets. De moed zonk haar in de schoenen. Ze trok zich terug en durfde niet meer te mailen, laat staan te bellen. Het was niet de eerste keer dat dit haar overkwam. Vertwijfeld vroeg ze zich af of haar "zweverig" gedrag hiermee te maken had.

Diep van binnen voelde ze zich afgewezen en verdrietig. Ze miste niet alleen het contact met haar vriendin maar had ook het gevoel dat er iets mis was met haar. Ze had het ideaalbeeld van die extraverte persoon met massa's vrienden. Ze kon alleen nog maar denken dat het aan haar lag; ze was niet goed genoeg! Ze kreeg het gevoel dat ze asociaal of een buitenbeentje was.

Nora is niet de enige. Wij hebben met zijn allen vaste ideeën en overtuigingen over vriendschappen. Zo denken wij sinds onze kindertijd dat:
    a.)    Onze beste vrienden Forever zijn.
    b.)    Als je langdurige vriendschappen hebt, ben je sociaal vaardig.
    c.)    We denken populair (graag gezien) te zijn door veel vrienden te hebben.
    d.)    Je iemand teleurstelt als je een vriendschap wilt beëindigen.

Dit idee wordt nog eens extra bevestigd door de sociale media zoals Facebook. Hoe meer vrienden je daar hebt, hoe hoger je in de ranglijst voorkomt en dat zou beter zijn. Op feesten zoals verjaardagen, huwelijk, en zelfs op begrafenissen bepaalt het aantal bezoekers hoe "graag gezien" iemand is/was.

Als we de ideeën en overtuigingen nader bekijken wordt het tijd om een en ander te herzien. Het begint al met de vriendschappen die Forever gesloten zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat die vriendschappen in werkelijkheid nooit een leven lang meegaan, maar gemiddeld zeven jaar duren! Ook blijkt uit een ander onderzoek dat we niet eens meer dan 250 contacten kunnen onderhouden, inclusief familie, buren, leden van verenigingen, scholen, sportclubs e.d. Het ontbreekt ons daarvoor aan tijd en geheugen.

En het is een vaststaand feit dat iemand met veel vrienden ze stuk voor stuk kwijt raakt bij plotselinge armoede, langdurige werkeloosheid, chronische ziekte (vooral geestelijk) of emigratie. Dat waren overigens alleen de mensen die wegens bepaald eigenbelang met jou bevriend waren (toen er nog iets te halen viel). Spirituele groei hoort ook in het rijtje van vrienden kwijt raken!

Welk effect heeft spirituele ontwikkeling (art. 72) op vriendschappen?


Om die vraag te beantwoorden, moeten we de achtergronden weten van de reden waarom we eigenlijk vriendschappen aangaan. We weten "ergens" wel dat vriendschappen voortkomen uit een bepaald gevoel. Een click die je met iemand hebt, een soort aantrekkingskracht en gelijkgestemdheid. Vaak weten we niet eens dat het Kosmisch is bepaald en er gebruik wordt gemaakt van bewegingen, energetische frequenties en bioplasmalinten.

Wij, als zielen (bewustzijn), bewegen ons net als de energie van de vele universums in een bepaald synchroon patroon. Ik heb op YouTube een animatie gevonden waarin de energiebewegingen als rode bolletjes zichtbaar werden gemaakt. Naar mijn idee werkt het aantrekken of afstoten van vriendschappen net zoals bij het getoonde model. *)

universe Als we ons langs een bepaalde route begeven, dan kunnen er in onze buurt gelijksoortige zielen dezelfde kant op gaan. Als magneten klitten we dan aan elkaar om vervolgens op een bepaald moment weer los te komen en een andere kant uit te gaan. Dit aan elkaar klitten doen we met bioplasmalinten. We spreken dan over een band met iemand hebben.


plasmalinten We onderhouden doorgaans die banden (art. 79) met een groep van gemiddeld 90 personen. Een soort van Kosmische eenheid, waarin de zielen in wisselende samenstelling bijna allemaal tegelijkertijd op deze aarde aanwezig zijn, of elkaar ontmoeten tijdens deze incarnatie. Zij fungeren voor elkaar als ouders/grootouders/tante/oom/nicht/neef of als onze beste vrienden. Sommigen zijn al overleden en anderen moeten nog worden geboren. Binnen deze Kosmische groepen is een grote herkenning van zielen en een groepsbewustzijn waartoe de ziel behoort. De trillingsfrequentie is vooral gelijkwaardig en tevens de belangrijkste factor voor vriendschappen.

Als er bij een enkeling uit zo'n grote groep persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei ontstaat, wordt de frequentie verhoogt door inzichten, opruimen van blokkades en bewustwording. Dat gaat niet meer samen binnen de gezamenlijke groepsenergie. De eenling komt in een versnelling, terwijl anderen in hun veilige comfortzone blijven. Hij of zij maakt onbewust de bioplasmalinten los en dat voelt iedereen. Dit geeft wrijving en onrust! Men neemt het je als het ware kwalijk dat jij een ander pad kiest dan de "normale mensen" of de rest van de groep.

Spirituele groei gaat gepaard met loslaten van oude structuren en beperkingen, dus ook van oude vriendschappen, tenzij die vrienden meegroeien in die verandering.


De groep wil de harmonie bewaren en zal proberen de afwijkende frequentie te onderdrukken! Immers, alle leden moeten hetzelfde blijven. De eersten die botsen, zijn de directe fysieke familieleden, meestal het gezin waarin ze opgroeiden. Omwille van de lieve vrede probeert men krampachtig de fysieke familieband te behouden en blijft men haast beleefd met elkaar omgaan zolang dat lukt.

Dat doen vrienden uit deze groep niet! Die hebben geen bloedband zoals de fysieke familie. De botsingen van energieën grijpen zij eerder aan om hun vriendschap in te trekken en de banden los te maken. Verstandelijk begrijpen ze hun vriend(in) niet meer; er ontstaan daardoor misverstanden, teleurstelling, verdriet en boosheid wat vaak omslaat in wrok en roddel. Ze gaan de confrontatie niet vaak aan; ze willen geen ruzie; ze laten vooral niets meer van zich horen, hoe teleurstellend dit ook is.

Bij de enkeling die uit de groep groeit en daardoor alleen komt te staan, ontstaat er een diep gevoel van eenzaamheid (art. 25) tijdens deze transformatie, totdat een volledige onthechting heeft plaatsgevonden. Ze lijken voor een korte periode op kluizenaars. Dan wordt de ziel als een gezuiverde, gelouterde opgenomen in een nieuwe Kosmische familiegroep met de beter passende frequentie/bewustzijn.

Een soort wisseling van kudde. Het eerste waar ze de verandering aan kunnen merken, is het ontstaan van nieuwe vriendschappen met gelijkgestemden, waarbij het lijkt alsof ze elkaar al jaren kennen. Het zou Nora wat meer rust hebben gegeven als ze had beseft, dat het aantrekken en afstoten van vriendschappen een onderdeel is van de leerschool op Aarde.

Omdat wij niet geleerd hebben hoe we vriendschappen moeten beëindigen, zoeken we naar een argument om ons besluit te stoppen te rechtvaardigen. We rekenen een vriend(in) genadeloos af op zijn of haar slechtste eigenschappen, gedrag (zweverig) of op iets wat voorgevallen of gezegd is. Ineens deugt het niet meer voor die waardevolle vriendschap. Negatieve verwijten, soms over en weer, geven schade aan het zelfbeeld. Veel ervaren schaamte hierover, want niemand gaat immers te koop lopen met zijn ongeaccepteerde kanten.

Dat ook de bioplasmalinten hierdoor afscheuren weten niet veel mensen. Dat zijn energetische verwondingen, waaruit (net als bij bloed) energie weglekt. Velen omschrijven die pijn alsof ze op hun hart getrapt zijn. Om dit te genezen, is tijd een belangrijke factor. Wat het genezingsproces versnelt, is een Meditatie waarbij je de bioplasmalinten, net als bij een navelstreng, afbindt en doorknipt. Ook vergeving schenken/ontvangen en inzichten waarom beëindigingen voorvallen werkt helend.

Nog een aanvulling voor de therapeuten onder ons. Tijdens intervisies of oefenen met collega's wordt er een Healings-veld opgezet waarbij alle trillingen op elkaar worden afgestemd. Normaal kunnen hoge trillingen de lage transformeren en komt het totale veld in de hoogste trilling. Als de bevriende collega met de hoogste trilling onvoldoende geaard is, of veruit in de minderheid, dan wint de dominantste trilling! Als dat een lagere trilling is, worden alle personen met de hogere trilling uiteindelijk tijdens de Healing omlaag getrokken.

Dit voelt niet alleen onaangenaam, maar kan ook schadelijk zijn. Zo kun je jaren met een Reiki-maatje Reikibehandelingen hebben uitgewisseld, wat ineens heel erg tegenstaat. Dan is het lastig om ermee te stoppen, omdat je denkt dat je jouw maatje enorm teleurstelt. In dat geval kun je er beter over praten en iets "gezelligs" met elkaar gaan doen, zonder Healingen. Want je hebt grote kans dat vooral de Healingsfrequenties niet meer matchen, maar de normale vriendschappelijke band nog wel goed voelt.

*) link naar animatie op YouTube

Met dank aan Barbara Ann Brennan voor de afbeelding van de plasmalinten.

Reacties op dit artikel:

"Hallo Serenora, Het stukje over vriendschap heeft me goed gedaan, dit had ik net even nodig! Ik vertelde gister een kennis van me dat ik me soms zo" eenzaam" voel (heb wel een lieve echtgenoot hoor) en geen vriendinnen heb en het contact met gelijkgestemden erg mis. Zij mailde me gisteravond met de melding om jouw nieuwsbrief aan te vragen omdat over vriendschappen zou gaan! Super ! Nu begrijp ik ook waarom ik een ietwat " kluizenaarsbestaan" heb. En waarom ik zelf die rust zoek. Wat een eyeopener voor mij! Heel veel dank voor jou en die kennis (wat misschien tot vriendschap zal leiden)van mij. Ik zal ook haar een bedankmailtje sturen.

"Fijn om je nieuwsbrief te lezen. Toevallig pakt het thema wat je beschrijft over vrienden me zeer. Ik snap goed hoe het energetisch werkt. Ik ervaar zulke processen / afgescheiden zijn van mensen als pijnlijk. Fijn dat je erover schrijft. Ik dacht nl dat ik de enige was die hierin zo stond."

"Eindelijk een eerlijke weergave van een pijnlijk proces zonder drama en spirituele zweverigheid. Ik werd in mijn eentje letterlijk verstoten uit een groep. Ik ging te hard qua ontwikkeling en hoewel ik iedereen vriendelijk maande om afstand te houden, zodat ze mij beter konden zien, en het verschil tussen zichzelf en mij beter konden zien, luisterde er niemand naar me".Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2023, Ria Feskens webhosting, Domeinstad