Kun je veilig mediteren?

veilig mediteren en Pentagon

Geschreven oktober 2022; laatste bewerking november 2022

Want kun je veilig op je kleedje de astrale werelden binnenlaten of binnengaan?


Doordat de sluiers tussen de fysieke wereld en de astrale werelden steeds dunner worden, is het voor de mens steeds eenvoudiger om tijdens een meditatieve staat een glimp ervan op te vangen of er middenin te belanden.

Door bijvoorbeeld lang stil te zitten tijdens een behandeling, meditatie of harmonieus concert, ontstaat er een open verbinding met de ongeziene wereld. Je ontkomt er dan niet aan, dat je in of door astrale werelden reist. Zolang je niet precies weet waar je bent of langskomt loop je het risico te worden gehackt.

Is mediteren dan nog wel veilig?

Er zou eigenlijk een campagne moeten zijn - net als voor het veilig vrijen- voor veilig mediteren (art. 92), waarin iedereen op de gevaren wordt gewezen van 'hackers' en getreiter door onze duistere astrale medebroeders, die weinig goeds in de zin hebben plaaggeesten (art. 141).

Ze pogen jouw energieveld te hacken en sturen je vandaaruit aan volgens hun wil en niet de jouwe. Een psychose heeft hier vaak mee te maken. Net zomin als de Politie je kan beschermen als je s'nachts onverwachts door ongure buurten loopt, is het naïef om te denken dat je 'als vanzelfsprekend' een kosmische bescherming geniet van bijvoorbeeld Gidsen (art. 73) of Engelen (art. 106). Op het persoonlijke niveau heb je ook een eigen verantwoording.

Om je een idee te geven hoe subtiel de verschillen zijn van mediteren met en zonder bescherming, lees je hieronder het verhaal van een deelneemster aan de cursus:

Ervaring 1: "Ik voel de krans zitten maar strak deze keer, niet fijn, en dan ‘hoor’ ik een naar metalig geluid dat mij misselijk maakt. Automatisch ga ik met mijn romp rondjes draaien naar rechts, ik wil weg van dat nare geluid. Dan krijg ik een beeld van mijzelf die moet overgeven. Het is alsof het geluid en de beweging dat -wat niet goed is - uit mij perst. Het gaat maar door en door, totdat ik besluit linksom te gaan draaien. Dan het beeld van Jezus voor mij. Hij draagt nu de krans en hij heeft zijn rechterhand thv zijn borst met zijn handpalm naar mij toe. De nare pijn (hoofd & kaken) zorgt dat ik mijn zachte, ruwe, plakkerige buitenkant intrek zodat de plaatjes geen houvast meer hebben".

Ervaring 2: "Vanmorgen bij start meditatie eerst jouw beschermings oefening gedaan. Voelde goed en snel de hartenergie en de aarde energie, energie uit kosmos duurde langer (had ik niet verwacht) en voelde ik het minst sterk. Toen de kaart erbij gepakt. Voelde vooral een vredige warme energie, die draaiend en wiegend bewoog, vredig. Aan het einde zag ik dat de draaiende beweging door de krans op de kaart kwam die horizontaal omhoog en omlaag ging. Alles binnen mijn bubbel en dat voelde veilig en geruststellend."

Hieronder vind je een veilige manier om eens uit te proberen tijdens het mediteren en/of het doorvoelen van de kaarten. Er zijn natuurlijk verschillende methodes, maar deze is erg effectief:

OEFENING:

 • Ga met je aandacht naar je hart, totdat je werkelijk de energie in je hart voelt
 • Maak vandaaruit een prachtige transparante bol om je heen, die groter of kleiner kan worden
 • Vraag aan de planeetgeest Moeder Aarde of ze jou wil doorstromen en voel aan je voeten of dat ook daadwerkelijk gebeurt
 • Maak vanuit je hart via je kruin contact met de rest van de Kosmos en voel of je iets bij je hoofd voelt
 • Geef je intentie weer, bijvoorbeeld ik wil veilig zijn en oefenen in het herkennen van energieën
 • Voel hoe het met je is, herken je eigen lichaam, je pijntjes en je energieveld.
Dit zou voldoende moeten zijn om te beginnen. Niemand mag, als je bovenstaande stappen hebt gezet, jou lastig vallen! Je kunt dan wat sensaties zoals warmte of een zachte liefdevolle aanraking (bij je rechterslaap) voelen. Dat zijn begeleiders en dit moet aangenaam voelen.

Echter als je misselijk wordt, moet boeren of gapen, je draaierig voelt worden, alle energie uit je weg voelt trekken, je bent ineens boos of verdrietig, of je nekharen gaan als het ware omhoog staan, STOP waar je mee bezig bent. Verlaat desnoods de ruimte.

Soms... als het toch fout is gegaan NOODSTAPPEN:

 • Doe een paar stappen naar achteren
 • Zeg innerlijk dat je volgens het Goddelijk plan werkt
 • Ga opnieuw naar je hart en pers als het ware gouden energie naar buitenviolette vlam
 • Verzin een violette vlam waar je in gaat staan of een douche van wit licht.

Lukt het niet om weer jezelf te zijn, dan heb je fysieke maatregelen nodig zoals:
 • paar glazen water drinken
 • energy clean sprayen of salie roken
 • naar buiten gaan
 • warme douche nemen
 • aandacht verleggen en leuke dingen gaan doen.

Let op: Overdaad schaadt ook hier, zodra je gaat mediteren en je aandacht naar binnen richt, vrede voelt en geen gedachten meer hebt, wordt mediteren een middel dat je geest verdoofd. Bron: Halverwege de berg, Mariana Caplan.

LEES OOK: *Energieparasieten, bezettende energie (art. 133).
* energyboost uit een flesjeRia Feskens, Serenora,

 

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2023, Ria Feskens webhosting, Domeinstad