Goedenmorgen, goed geslapen?Wat slapen voor veel mensen tot een drama maakt, is dat ze het gevoel hebben een hele nacht (ongeveer 8 uur) aaneensluitend te moeten slapen zonder wakker te worden. Als ze dit niet gehad hebben dan hebben ze slecht geslapen. Als ze midden in de nacht wakker worden en niet meteen verder slapen, zijn ze zelfs narrig, boos en zouden ze het liefst zichzelf dwingen om te slapen.

En dat kan nu eenmaal niet, jezelf dwingen om te slapen.... Je bent immers niet de baas over de slaap, je kunt eerst eens naar de wc of een glaasje melk halen, vervolgens klaarwakker en uitgeslapen terug in het bed stappen om daar al draaiend te merken dat je geen slaap meer hebt. Je kwelt jezelf nog steeds met de gedachte 8 uur ononderbroken te moeten slapen en dat is nou zonde.

Is bij jou de nacht ook onderbroken vooral tussen 2 en 5 uur? Door een proces van trillingsverhoging veranderen de slaappatronen op de aarde. Jouw persoonlijke slaappatronen zullen veranderen en zijn niet meer de 8 uren onafgebroken slaap. Velen zullen door de hogere trillingen op aarde de slaapverandering al ondervonden hebben. Door te evolueren (groei) naar een lichaam dat een hogere energie draagt, zullen de patronen van slapen en wakker zijn veranderen naar een soort driefasige slaap. Dan slaap je drie uur, je bent twee uur wakker en slaapt daarna nog eens drie uur. Dat zal de norm gaan worden. Bron: Steve Rother & de Group.

Wat kun jij doen als je wakker wordt midden in de nacht? Je kunt er het beste van maken en nemen zoals het op dat moment is. Veel mensen nemen slaaptabletten of een stevige borrel in de hoop door te kunnen slapen volgens het oude patroon, jij kunt het anders oplossen, enkele voorbeelden zijn:
  • Een leuk boek lezen waar je anders niet aan toe komt. Je kent dit wel, dat een boek maanden of zelfs jaren klaarligt om gelezen te worden, je had het voornemen maar telkens kwam er iets tussen. Je hebt er dan de gelegenheid voor, leg je boek klaar en een warme plaid voor als je wakker bent.


  • Een lieve brief schrijven naar iemand die dat kan gebruiken. Er is altijd wel iemand die telkens in je gedachte komt en die je nog wat te melden hebt maar door jou drukke programma kom je daar niet aan toe. Leg papier en pen binnen handbereik.


  • Een mooi muziekstuk beluisteren (eventueel met koptelefoon). Dat lukt je overdag niet, er is altijd wel een verstoring en die is er nu in de nacht nog niet. Leg je favoriete cd‘s klaar.


  • Een internetsite bezoeken, aan de andere kant van de aarde is het dag. Je kunt zien waar de mensen wakker zijn en misschien chatten.


  • Is je partner ook wakker (als je die hebt)? Dan zijn er nog meer leuke dingen te bedenken. Dit laat ik aan jullie zelf over.


Je mag ideeën op de mail zetten dan publiceren we die in de volgende nieuwsbrief. Jij hebt vast wel tips die leuk zijn om de uren die we niet slapen door te brengen, wat we niet willen weten zijn de tips om in slaap te komen. Maar blijf vooral niet gefrustreerd (stil) in bed liggen omdat het zo hoort.

Ik wens je veel plezier in de nacht!

Ria Feskens©oktober 2005 Serenora
 website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2021, Ria Feskens webhosting, Domeinstad