Verward, onthutst, ondersteboven, ontredderd, shock, slachtoffer

Weet jij waarom gevoelige personen sneller in de war zijn?

in de war en kosmischesleutel

Geschreven juli 2015; laatste bewerking oktober 2022

Brand bij de buren; dat was schrikken!

De wasmachine was tijdens het wassen spontaan in brand gevlogen. In afwachting van de brandweer moesten we meteen de plek verlaten (wegens ontploffingsgevaar). Wat een verwarring!

 • Zijn gevoelige personen sneller in de war?
 • Wat kun je zelf doen om verwarring te voorkomen?

Verwarring ontstaat als een verwachting die als waarheid is aangenomen niet blijkt te kloppen.


Zo had mijn buurvrouw - net als zovelen - als waarheid aangenomen dat wasmachines (maar ook cv ketels, zonnepanelen en accu's) niet spontaan in brand konden vliegen. Toen dit niet overeenstemde, raakte ze innerlijk in de war. Dit is een normale reactie. Na een paar uurtjes kon ze weer lachen en kon ze oplossingsgericht handelen.

Bij gevoelige personen werkt zo'n voorval als een brand veel dieper door. Zij hebben de neiging om in een bedreigende situatie zich in de hogere sferen van hun energievelden terug te trekken. Ze stellen daarmee hun bewustzijn veilig. We noemen het 'eruit zijn'. Ze zijn dan niet meer voor 100% aanwezig in hun lichaam. Ze beleven zichzelf alsof ze zelf toeschouwer zijn, een soort kijken van bovenaf.

Dat heeft vooral te maken met de fijnstoffelijke velden die ook allemaal 'gereset' moeten worden. Pas als er voldoende rust en veiligheid is, kan het bewustzijn haar plaats in het lichaam weer innemen. Het probleem komt bij hen na afloop; ze komen soms niet meer terug in hun lichaam en raken dan in paniek. Vaak volgt er een tijd van verwarring, extreme angst, buiten het lichaam hangen en continu vertoeven in visioenen, waarbij de beelden van het voorval maar niet weggaan. Dit gebeurt niet alleen bij calamiteiten. Als er teveel (prikkels) op ze af komen, een gebeurtenis die hen overweldigd, dan vluchten ze naar hogere sferen.

De verwarring die ik zojuist beschreef is concreet, het gevolg van een gebeurtenis. Onbewuste verwarringen - en daar hebben minder gevoelige mensen geen idee van - zijn vooral van toepassing op de super gevoelige HSP'ers/Lichtwerkers. Die gevoeligheid wordt meestal niet (h)erkend; vaak door onbekendheid met de (door)werking van die supergevoeligheid, zowel door de gevoelige persoon zelf als door de omgeving.

Het is een verwarring die minder voor de hand ligt en daardoor over het hoofd wordt gezien. Eentje waar de vinger niet op gelegd kan worden. Door hun verfijnde sensoren en afstemming nemen super gevoelige mensen 'alles' waar in de zeer fijnstoffelijke sfeer, zowel op aarde als in het kosmische. Of ze er wel of niet van bewust zijn, staat daar los van. Ergens wordt het wél 'gevoeld' maar niet geassocieerd met verwarring in de onderbewuste velden. Het leidt tot concentratieverlies en chaotische gedachtes.

Zo bieden oordopjes bij dansfeesten bijvoorbeeld geen uitkomst, want de beschadigende trillingen van hardcore, heavy metal muziek (negatieve trillingen) komen via de gevoelige aura en het chakrasysteem (art. 52) gewoon binnen, terwijl er uiterlijk plezier wordt gemaakt. Het plezier en beschadigen tegelijkertijd brengt onbewuste verwarring met zich mee.

Als we kijken waar onbewuste verwarringen vandaan kunnen komen, kan ik daarin drie bronnen aangeven.

  1.    Van binnenuit via het lichaam of gedachten.
  2.    Via de aardse omgeving en het sociale netwerk.  
  3.    Vanuit het universum (zonnewinden).

1.    Van binnenuit via het lichaam of gedachten: Zonder dat wij het beseffen hebben we nog veel meer 'zintuigen' die zijn onbegrepen. Neem nu onze darmen. Ze hebben een 'databank' en vergelijken alle stoffen (alles is trilling) die het spijsverteringskanaal binnen komen. Niet alleen de inhoud maar ook de geur, de kleur, de smaak, de structuur, de vorm en de samenstelling.

De darmen herkennen aan de trillingen niet alleen water, maar ook of het water uit de streek komt waar je woont. Drink je een glas jus d'orange uit een pak, komt er via ons bewustzijn binnen dat we de kleur, de vorm, de geur en smaak als sinaasappelsap herkennen. Immers, als we zelf een sinaasappel persen komt dit overeen. De darmen herkennen echter géén sinaasappelsap, want in dat pak zit sinaasappelpulp uit Spanje, water uit Nederland, smaakversterking en suiker uit China. Dat is wat je drinkt.

Op basisniveau (in de darmen) ontstaat hierdoor verwarring. Nestlè verkoopt bronwater uit verschillende bronnen; ze doen er een smaakstof in, zodat de smaak over de hele wereld hetzelfde is. Darmen herkennen dit daardoor niet meer als water, maar als iets wat niet klopt. Lees ook over het effect van verwarrend voedsel op het bewustzijn (art. 131).

En wat te denken van de gedachtes die de hele dag door je hoofd spoken. Veel van die gedachtes komen vanuit het Ego gedeelte en zijn bijna nooit waar. Zo kun je in de spiegel kijken en je lichaam afkeuren. Toch is je lichaam zo geavanceerd dat het de wetenschappers (nog) niet is gelukt om het na te maken. Het bewustzijn vindt dit een prachtig Goddelijk ontwerp, terwijl het de boodschap krijgt 'niet goed genoeg'. Onze denkkracht (art. 134) is een raar ding. Soms gedraagt het zich alsof we een nare brief aan onszelf schrijven en bij het lezen ervan helemaal ondersteboven raken. Erg verwarrend.

Vergelijken met een ander kan eveneens verwarrend zijn. We weten dat ons DNA en elke vingerafdruk anders is, zelfs de darmbacteriën blijken uniek. Iedereen is hier met andere 'bedrading' om te evolueren en is toegerust om lessen te leren en mogelijk taken te vervullen. Natuurlijk hebben we een aantal menselijke eigenschappen gemeen, maar je blijft een uniek wezen dat niet met een ander valt te vergelijken.

bellen blazenVergelijk het eens met bellen blazen. Als je die door hetzelfde oogje blaast, krijg je een heel scala aan verschillende bellen, klein, groot, dubbel en ze gaan in verschillende snelheden andere richtingen op. Uiteenspatten doen ze allemaal anders. Als een zeepbel een levensverhaal kon maken, zou je zien dat elke bel een andere beleving kent.

2.    Via de aardse omgeving en het sociale netwerk: Van buitenaf komende verwarring ontstaat omdat de trilling van de woorden of gebeurtenis niet overeen komen met het gedrag of de intentie die erachter zit. Vooral HSP'ers/Lichtwerkers ervaren door hun gevoeligheid heel snel als iemand liegt. Waar dat gevoel vandaan komt weten ze niet. Ze hebben alleen geen enkel bewijs om dit hard te maken. Er zijn helaas heel wat leugenaars onder de mensen, of die zich iets 'verkeerd herinneren'. Op dit moment is het door de nieuwe energie steeds moeilijker om dingen in de doofpot te stoppen. We zullen daardoor het ene schandaal na het andere onthuld krijgen. Leugenaars worden ontmaskerd!

Een ander voorbeeld overkomt 'iedereen' al heel vroeg. Dit gebeurt tijdens de verplichte vaccinaties. Een volkomen onschuldige baby ziet een zuster lief lachen. Intussen krijgt het een prik vol bacteriën en chemicaliën. Naast de pijn ervaart het lichaamsbewustzijn de binnendringende stoffen als bedreigend, terwijl de vrouw niet gevaarlijk overkwam.

zonneexplosie 3.     Vanuit het universum: Geomagnetische zonnestormen, die de aarde en de mensen die erop wonen beïnvloeden. Ze komen in een cyclus van licht, matig tot zwaar. HSP'ers/Lichtwerkers voelen die energie. Het lijkt een beetje op opvliegers, plotselinge hitte en een vreemd zinderend cola-achtig prikkend gevoel, alsof je te veel koffie hebt gedronken. Het kan verwarring opleveren als je niet bekend bent met dit fenomeen.

Wat kun je zelf doen om verwarring te voorkomen?
 • Als je met een calamiteit te maken hebt gehad en je bent binnen 24 uur niet de oude, zoek dan (slachtoffer)hulp.
 • Volg met liefde jouw gedachtes, maar luister naar je gevoel.
 • Vergelijk jezelf niet met anderen die het beter of slechter hebben.
 • Een gebeurtenis waarvan jij voelt dat het niet klopt, kun je beter voor jezelf noteren, dan dat je jouw gelijk probeert te halen. Door het op te schrijven bevestig je jouw bewustzijn positief.
 • Weet dat zonnestormen invloedrijk zijn en schrijf op wanneer je zoiets ervaart. Misschien zie je de verbanden tussen de uitbarstingen van de zon en de reacties bij jezelf. Houd de site https://www.poollicht.be/nl in de gaten, daar worden de tijdstippen vermeld.
 • Ik kan om 'darmverwarring' te voorkomen zeggen; eet 'puur' en smeer geen chemicaliën op je huid, lees ook Zomer, Zon, Vakantie (art. 103). Een tijdelijke oplossing is het communiceren met je lichaamsbewustzijn. Duidelijk maken dat wat jij tijdens de vakantie eet, drinkt en smeert niet altijd is wat het lijkt.
foto: zonneuitbarsting van poollicht be


Ria Feskens, Serenora,

 

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2022, Ria Feskens webhosting, Domeinstad