Hebben orakelkaarten, tarotkaarten, of energiekaarten altijd gelijk?

Haal spirituele wijsheden uit de kaarten

orakelkaarten en necker kubus

Geschreven juni 2016; laatste bewerking november 2022

Is het je wel eens opgevallen, dat iemand altijd de juiste kaart trekt uit een kaartenset?Ben je ook zo verbaasd als blijkt dat het precies klopt? Heb je enig idee hoe dit kan of hoe dit werkt?

Wie kent ze niet, die prachtige kaarten die je uitnodigen om er een te trekken. Er gebeurt dan meestal iets onzichtbaars, maar wat? Spelen er geheime krachten mee in die spellen? Is wat eruit komt puur toeval of de grootste onzin?

Allereerst zijn voorspellende kaarten (stenen) niet alleen van deze tijd. Er zijn orakels bekend van rond de jaartelling (runen) voor lotsvoorspellingen en runenhet aanroepen van Goden. Er waren Runen die invloed hadden op het weer, de oogst, de liefde, en gezondheid: ze gaven hoop. Er zijn kaartspellen bekend uit de 7e eeuw (China) en Tarotkaarten uit de 14e eeuw.

Door hun magische kracht en uitwerking werden deze al snel voorbehouden aan Hoger geplaatste personen en helderzienden (art. 75). Voor het gewone volk verboden! Dit verbod had vooral te maken met de krachten die aan de kaarten werden toegedicht (en die er werkelijk waren).

Rond 1980 kwam de doorbraak. De markt in kaartensets bloeide op. Er kwamen vele orakelsspellen, affirmatie- en inzichtkaarten én voor iedereen beschikbaar.
Orakel- affirmatiekaarten zijn geschikt voor alle soorten vragen. Je kunt vragen stellen over materiële zaken (geld en bezit), over je persoonlijke ontwikkeling, over de liefde en uitdagingen daarin of over een beslissing die je moet nemen. Hele stapels had ik inmiddels aangeschaft.verzameling kaarten

Bezitten die kaarten dan werkelijk krachten om je een juist antwoord te geven? Om dit te kunnen volgen, moeten we eerst loslaten dat er alleen materie bestaat. We mogen beseffen dat wij in onzichtbare krachtvelden leven. Dit briljante Universum is een bewust intelligent Kosmisch geheel. Alles heeft een magnetisch resonantieveld met een wonderlijk uniek energiepatroon dat we ook bewustzijn noemen. Uit deze energiepatronen ontstaat de materie en de energie kleeft zich nog aan de materie vast.

de taal van het licht Zo kan aan een foto (of voorwerp) vastgekleefde energie zitten. Deze energie, ook van een persoon, kan 'opgepikt' worden. Meestal kunnen helderzienden die informatie 'vertalen' en geweldige boodschappen geven van en over de persoon op een foto. Ze stemmen zich simpelweg af op die vastgekleefde energie.

Een nieuw uniek krachtveld mét een eigen bewustzijn ontstaat door samenvoeging en bundeling van vele soorten energie. Dat net als bij personen van een foto of kaart 'opgepikt' kan worden. Dit bundelen zou je in de praktijk een beetje kunnen vergelijken met het bakken van een taart. Je voegt verschillende soorten ingrediënten toe, samen met een aantal elementen zoals water, vuur en lucht. Je creëert zo iets wat er nog niet was: 'een heerlijke taart'.

Het krachtveld van een goed orakel wordt eigenlijk ook op deze wijze gecreëerd. Elke kaart die met heldere intentie wordt gemaakt, vertegenwoordigt een bepaalde intelligente energiefrequentie. Gebundeld vormt deze een nieuw krachtveld (plasmaveld) dat met de bron verbonden blijft. Zo kan iedereen zelf een orakel maken.

Wat er wél meespeelt bij het maken van een orakel- of affirmatie set is het bewustzijn van de maker. Hoe hoger, hoe zuiverder het bewustzijn van de maker of de voorwerpen op die afbeeldingen, hoe sterker de kaartenset wordt. De kaarten bevatten hierdoor méér bijzondere energieën en des te hoger wordt het bewustzijn van die set. Is het nieuwe intelligente bewustzijn van het orakel eenmaal op aarde verankerd, gaat het zijn eigen leven leiden. Het wordt onafhankelijk van de maker, die moet dan zijn creatie loslaten.

Aleister TarotAls voorbeeld van een sterk onafhankelijk krachtveld noem ik de Aleister Crowley Toth Tarot. Aleister (1875-1947) heeft vijf jaar lang samen met Lady Harris aan de kaarten gewerkt en pas ná hun overlijden zijn de kaarten uitgebracht. Het is wonderlijk maar tijdens het vermenigvuldigen (drukken, fotokopiëren, knippen, plakken) behoudt het hogere bewustzijn verbinding met de afbeelding. Zo krijgt elke nieuwe kaart of foto dezelfde kracht als het origineel.

Door het bijzondere bewustzijn en de kracht die de kaarten intussen bezitten, kunnen deze zich afstemmen op de persoon die een kaart gaat trekken. Ze scannen als het ware de energie en 'weten' welke kaart uit de serie het meest geschikt is om te worden omgedraaid. Een voor het oog onzichtbare impuls zendt zijn energie vanuit die kaart. Als je ontspannen bent en je hoofd leegmaakt, zorgt die impuls ervoor dat je precies die kaart pakt die het orakel voor je heeft uitgezocht. Een soort van algemene onbewuste samenwerking.

De bewustzijnsmatch tussen de trekker van de kaart en de kaart zelf zorgt op onbewust niveau voor een helend veld. Dit is helemaal wat de kaarttrekker nodig heeft. En daarom denk ik dat de kaarten gelijk hebben. Zo was een deelneemster aan een workshop voortdurend aan het mopperen. Haar moeder was dominant en luisterde niet, haar ex was geen haar beter en de buurman deugde ook al niet. Bij het trekken van een vogelkaart kwam 'De Duif' in haar handen. De affirmatietekst: “Ik vergeef van ganser harte. Ik doe een beroep op het alles-overstralende bewustzijn van de duif om alle negatieve energie in deze situatie om te zetten en op te heffen tot een niveau waarop heelheid tot stand komt. Ik ben heel. Ik zie de heelheid in alles. Ik laat alle beschuldigingen varen. Ik ben vrij”. Ze werd even stil, maar het was wél precies de spijker op zijn kop.

Het heeft niets -zoals zovelen denken- te maken met de wet van de synchroniciteit. Daar trekken gelijke energieën elkaar aan, terwijl de orakels aangeven wat er nodig is en dat kan ongelijk zijn aan wat er resoneert. Een kaart trekken is wel een momentopname, want zodra een energiematch heeft plaatsgevonden, is het doel bereikt. Het zal bij het opnieuw trekken van een kaart uit dezelfde stapel zelden voorkomen dat je de eerste kaart nóg een keer trekt.

Dan iets over, ik zal het maar de versheid noemen, van de energie: We zitten momenteel op Aarde in een overgangsfase van oude naar nieuwe energie (art. 53). Bij veel mensen, vooral HSP'ers en Lichtwerkers zijn nieuwe chakra's (art. 52) zich aan het ontwikkelen en hun frequentie gaat omhoog. Daarom is het verstandig om rekening te houden met deze verschillen bij het trekken van kaarten of het aanschaffen van een eigen set. Probeer te voelen of de set met de oude of nieuwe energie is gemaakt.
vesica-piscis
De kaarten gemaakt van oude energieën herkennen domweg niet die hoge nieuwe frequenties. Ze kunnen de vernieuwde mens niet goed meer van de juiste informatie voorzien, eigenlijk net zoals oude programma's het niet goed doen op nieuwe computers. Natuurlijk vult het Ego (art. 102) dit graag in om toch tot een passend antwoord te komen, maar daarmee mis je wel de helende werking uit het hogere veld. Sterker nog, je wordt ermee op het verkeerde been gezet!

Ik kan helaas geen voorbeeld noemen welke kaarten sets met een oud of nieuw bewustzijn zijn gemaakt, want een medium die zijn/haar tijd vooruit is, kan in 2000 al met de nieuwe energie werken. Een ander maakt vrolijk in 2022 nog een set met verouderde energie. Je moet het dus echt zelf voelen. Oude energie, daar wordt je als HSP’er/Lichtwerker niet blij van, dit is je raadgever, een goed gevoel. Een getrokken kaart vertelt je nooit wat je precies moet doen, maar het stimuleert en spiegelt je onbewuste kant.

Orakel-, affirmatie- en inzichtkaarten worden vaak op één hoop geveegd. Toch is er een duidelijk verschil in de diepere werking. Een orakel of energetisch geladen kaart heeft een richtinggevende hogere energie die als een wijze raad binnenkomt in het onderbewuste. De orakels komen op onnavolgbare wijze vaak door tussenkomst van mediums tot stand. De energie van die kaart laat minder ruimte voor je eigen interpretatie. Affirmatie- of inzichtkaarten zijn meer voor bevestigingen en inzichten in de huidige situatie. Ze werken veelal in op de mentale en emotionele velden (art. 182). En natuurlijk zijn er vele mengvormen.

Als je leest over het bewustzijn dat de kaarten bezitten, is het voor de hand liggend dat er met respect voor de kaarten wordt omgegaan. Bijpassende doosjes, speciale doeken, dat verdienen de kaarten. Voor de grap een kaartje leggen gaat op den duur tegen je werken, dus ben er zorgvuldig mee.


De taalvan het LichtIk was zelf de uitdaging aangegaan om kaartensets maken. Titel:‘ de taal van het Licht’ . Ik had gelukkig foto's gemaakt van de alle Lichtwerktafeltjes die in de loop van de jaren zijn ontstaan. Die tafeltjes kwamen tot stand in samenwerking met hogere energieën die ik meteen gebruikte om healingen en sessies te geven.

In totaal zijn er 192 foto's die ik Licht genoeg vond om tot één serie te bundelen. Er zijn drie boeken over geschreven. Het is een unieke set die ik op internet nog niet ben tegengekomen. De kaarten zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, er zit véél meer in.

water activatie
Je kunt:
  • nieuwe hoge energie ontvangen en jezelf ermee opladen;
  • je drinkwater ermee activeren en zo helende energie binnenkrijgen;
  • je minerale stenen zoals bergkristallen opladen op een kaart;
  • negatieve energie transformeren in positieve;
  • uitvinden welk thema er onbewust speelt;
  • onderzoeken welk chakra op dit moment jouw aandacht nodig heeft;
  • een betekenis lezen bij de kaart die je trekt en meer over jezelf gaan begrijpen;
  • voor iemand anders een kaart pakken om hen ermee te helpen;
  • om de omgeving een positieve energieboost te geven door er gewoon een kaart neer te leggen.


Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2023, Ria Feskens webhosting, Domeinstad