Zie jij geldzorgen als een achtbaan waar geen eind aan wil komen?

Verander schaarste in overvloed-denken! 5 Tips om te transformeren:

geldzorgen en schatkist

Geschreven januari 2013; laatste bewerking mei 2023


Komen de rekeningen zoals die van het gas en de boodschappen als dreigingen op je af?


Dikke kans dat je - net als ik vroeger - een schaarste programma aan het volgen bent. Terwijl er ook nog zoiets bestaat als een overvloedig Universum.

Tijdens een spirituele ontwikkeling (art. 72) mag het 'aardse' stuk over gezondheid, werk (art. 23) en inkomen niet ontbreken. Het is me bekend dat er een groot aantal van jullie kampen met financiële strubbelingen; erger nog, er is bij tijd en wijle 'geldgebrek'. Dat is jammer, want er is op energetisch niveau nog zoveel aan te doen. Ik hoop lezers met geldzorgen te helpen om daar anders naar te kijken en daardoor overvloed te gaan genereren.

Schuldsanering werkt niet altijd: Voor ik in dit spirituele vakgebied belandde was ik belastingadviseur. Ik had toen veel te doen met de mensen die in financiële zorgen zaten. Ze kwamen vooral in de problemen door onverwachte tegenslagen zoals ontslagen, faillissementen, scheidingen, overlijden van de kostwinner, ongeval met blijvend letsel, langdurige ziekte, een onverkoopbare woning of bedrijf.

geld We stelden een schuldsaneringsplan voor ze op, maakten afspraken met schuldeisers. Ze moesten de broekriem aanhalen, kregen veelal hulp van vrienden en familie. Uiteindelijk kwamen ze financieel weer helemaal op de rit. Ze werden er ook sterker door, zelfs gezonder en gelukkiger!

Toch, bij een aantal van de gesaneerde klanten, vooral waarbij de zorg om geld NIET door een onverwachte tegenvaller was ontstaan, zagen we na een aantal jaren dat ze toch weer zachtjes afgleden. Binnen zes jaar na hun eerste schuldsanering kwamen ze er opnieuw voor in aanmerking!

Ik zie nu in, dat we bij hen toen aan hun probleem werkten en niet aan het overstijgen ervan. Eigenlijk hadden we die groep mensen niet echt geholpen. Ze hadden hulp op een ander niveau nodig om hun ongezonde gedrag onder ogen te zien en te transformeren. Dit financieel ongezonde gedrag komt in alle lagen van de bevolking voor. Een hoger inkomen biedt geen soelaas voor geldzorgen en er zijn genoeg mensen met een riant inkomen die tobben.

Geldzorgen: financieel ongezond gedrag is haast niet te herkennen.


Zo vulde ik vroeger vrijwillig belastingpapieren in bij de vakbond. Er kwam een mevrouw aan mijn tafeltje. Een dame die klasse uitstraalde. Ze zag er uit als iemand uit de hoogste kringen. Ze droeg een mantelpakje van een duur merk, schoenen en tas waren daarop afgestemd. Ze had bijzondere gouden sieraden om. En uit haar luxe aktetas kwamen de belastingpapieren.

euroEr zat ook nog een schuchtere man te wachten in een vies vaal jasje. Alsof hij zo van het land kwam. Hij had een linnen boodschappentas met zijn ordner daarin. Mijn eerste indruk (en mogelijk die van jullie denk ik ook): 'de vrouw zal wel geld hebben, de man Low Budget'. Alles opgeteld had de vrouw 3.000 euro schuld bij verschillende postorderbedrijven en de man had 300.000 euro aan spaargeld op de bank!

Sinds die tijd ben ik ervan doordrongen dat je aan de buitenkant NIET kunt zien hoe iemands financiële positie is en ook niet of ze financieel gezond gedrag hebben. Mensen (dus ook leidinggevenden) kunnen koopziek zijn, op te grote voet leven, een status op te houden hebben, gemakzuchtig zijn of een dure gewoonte of hobby hebben.

Vaak gaat het ongezonde financiële beleid en de daarop volgende geldzorgen hand in hand met de overtuiging dat we in een wereld van schaarste leven. Om een indruk te krijgen of iemand een schaarste denker is, heb ik van Rinze Terluin de schrijver van het boek 'Overvloed' (ISBN9789027444301) zijn schaarstetest gekregen. Vul deze eens in voor de aardigheid. Ik heb het boek zelf in 2007 aangeschaft en de adviezen opgevolgd. Ik moet zeggen dat het mijn leven rijker heeft gemaakt (bedankt Rinze). Een ander toepasselijk boek wat gemakkelijk leest is 'maak van een mug geen olifant als het om Geld gaat.'

Doe de test: schaarstetest

Hoe zorg je ervoor dat geldzorgen en schaarste gedachten jouw spirituele ontwikkeling niet gaan belemmeren? Zoals je weet groeit alles waar aandacht aan gegeven wordt, geef je veel aandacht aan je geldzorgen, dan worden ze aldoor groter! Als je gedurende langere tijd je aandacht richt op schaarste, dan neemt schaarste in je leven toe! En het luisteren naar klagen kost energie!

Wat doen geldzorgen behalve ruzies, incassobureaus en deurwaarders met je? De emotie die bij deze situatie hoort, valt onder de categorie angst. Angst verteert het energiemechanisme; vernietigt sluipend de levenskracht. Gevolg, passiviteit, verlamming, slaafs gedrag, stress, hoge bloeddruk, achterdocht, hebberigheid en slapeloosheid.

Je kunt niet versmelten zolang er een gemis bestaat; volkomen versmelten van onszelf met andere bewustzijnsvormen (één worden) kan pas als we zo vervuld zijn met levenskracht dat deze uit ons naar buiten stroomt. Angst verhindert dat.

Hoe kan het wel? 5 tips om mee aan de slag te gaan.


Om te beginnen moet je weten dat als je altijd blijft doen wat je altijd hebt gedaan zul je krijgen wat je altijd hebt gekregen.

Daarom:
  1.         Stop de beïnvloeding van de media; zij verkondigen steeds maar weer hoe moeilijk we het gaan krijgen of hebben zoals #ikredhetnietmeer. Het houdt je op je plaats terwijl je juist NU moet groeien. Lees boeken over overvloed en succes.
  2.         Ontwikkel dankbaarheid; dankbaarheid maakt de weg vrij voor overvloed, succes en geluk #ikredhetwel.
  3.         Ga geven; de spirituele wet alles wat je uitzendt, komt tien keer bij je terug, gaat ook op voor giften en schenkingen! Het kost ons lichaam geen energie om dienstbaarheid liefde en harmonie te schenken, ze geven ons lichaam meer energie. Loop ook eens door je huis en kijk wat er overbodig is en geef het weg!
  4.         Tel je geld; toen ik dat las moest ik er zelf eerst om lachen! Ik dacht welk geld? Toch werkt het zo. Ik begon met tien briefjes van vijf regelmatig te tellen en voelde een positieve energie tijdens dat tellen. Probeer het gewoon eens.
  5.         Investeer in jezelf; volg opleidingen, workshops, seminars. Daarmee ga je voorbij aan de verlammende passiviteit. Iedereen weet dat je geen materiële rijkdom mee kunt nemen in je graf (of naar een hogere dimensie). Besef dat een persoonlijke rijkdom aan ervaringen wel met je meegaan. Investeren daarin betaalt zich terug.

Ik hoop dat je de boodschap oppakt en je niet door geldzorgen laat belemmeren. Laat anders de energie van de schatkist eens door je heen stromen. Of maak je eigen heilzame water (art. 99).

LEES OOK: verlangen manifesteren (art. 41).Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2023, Ria Feskens webhosting, Domeinstad