Heilzaam water, gestructureerd, geneeskrachtig, zegenrijk

Kun je Heilzaam water zelf maken?


waterkristal en heilzaam water

Geschreven maart 2014; laatste bewerking maart 2024

Water is van invloed op je gezondheid.

Niet goed in je vel bij te weinig water, een vitale energie bij overvloed aan heilzaam water, twijfels bij dubieus water, het is eigenlijk een keus die je kunt maken.

We drinken met zijn allen op een dag heel wat vloeistof en denken daarmee het lichaam van waterbehoefte te voorzien. Kloppen onze gedachtes daarover wel?

Het tegendeel is waar: wanneer je koffie/thee drinkt, of zelfs een biertje, raakt je lichaam méér water kwijt dan het drankje bevat. Dr. F. Batmanghelidj schrijft in zijn boek 'Water het goedkoopste medicijn': "je bent niet ziek, je hebt dorst'. Hij vervolgt dat we massaal aan uitdroging lijden. Dat we, naarmate we ouder worden, ons dorstgevoel verliezen en niet meer merken dat ons lichaam dorst heeft.

Veel lichamelijke klachten en ziektes, maar vooral pijn schrijft hij toe aan een chronisch watertekort. Twee of drie glazen zuiver water zal elke hevige pijn doen verminderen. Vervolgens beschrijft hij ook nog dat een heleboel ziektes ontstaan door langdurige uitdroging. Hij noemt maar liefst 46 redenen waarom je lichaam iedere dag water nodig heeft.

We hebben inderdaad niet in de gaten dat een droge mond eigenlijk geen teken is om op te vertrouwen, maar is een van de allerlaatste signalen van uitdroging van het lichaam. We verwarren dorst zelfs met honger, en beginnen te eten in plaats van water te drinken. En wat voor water drinken we eigenlijk? Gewoon uit de kraan, bronwater of leidingwater uit een plastic flesje? Als je niet of nog maar net met je bewustwordingsproces bezig bent, sta je er niet zo gauw bij stil dat het heel wat uitmaakt welk water je drinkt. Als je al water drinkt doe je al een hele goede stap, dat wel.

Ik wil je toch net iets verder leiden. Een bewustwording over water, meer voor gevorderden, die er zelfs aan toe zijn om hun eigen Heilzame water te maken. Om tot die handeling te komen, moet je eerst weten dat water bewustzijn heeft en zich gedraagt als een informatiedrager. Want alles heeft een magnetisch resonantieveld met een uniek energiepatroon, dus ook het water.

Verschillende wetenschappers toonden aan dat water trillingen opslaat en overdraagt. Zo kennen we inmiddels het werk van Masaru Emoto. Hij maakte prachtige foto's van waterkristallen, die door externe factoren waren beïnvloed.

Vers bronwater, mooie muziek en lieve dankbare woorden vertoonden mooie symmetrische kristallen. Water uit de rivieren bij grote steden, of blootgesteld aan heavy metal klanken en scheldwoorden vertoonde chaotische, lelijke kristallen. emotoOok de Magnetron, TV, computer en je mobile misvormen het water als het er in de buurt staat.

De onderzoekers begonnen ook de trillingen van bloemen te meten. Ze brachten dezelfde vibratie over op het water om vervolgens het water te fotograferen. Ze zagen de kristalvorm van het water lijken op de bloem die ze net gemeten hadden. Jarenlange experimenten gaven aan dat water niet alleen kon onthouden, maar ook reageerde op plaatjes buiten de testbuis, alsof het water kon kijken (ik kom daar straks op terug).

De link tussen water en homeopathie (art. 120) is nog boeiender. In de homeopathie wordt een stof in water steeds verder verdund en geschud totdat er in feite geen atoom van de stof meer aanwezig is in de wateroplossing. Het vreemde is dat de kracht en dus ook de werking van de originele stof door het verdunnen en schudden toeneemt! Het blijft zelfs energetisch houdbaar. De stof die er ogenschijnlijk en wetenschappelijk niet meer in zit, werkt sterker dan voorheen!

En daar gaat het mis! We hebben in onze drift naar schoon drinkwater enorme schudmachines gebouwd.


waterzuiveringHet is bekend dat de onvruchtbaarheidscijfers aan de oevers van de Rijn hoger liggen dan in de rest van Nederland. Volgens insiders wordt het rioolwater uit Duitsland, waar veel vrouwen aan de pil zijn in de Rijn geloosd. Wij in Nederland halen ons water net even verderop over de grens weer uit de Rijn! Alle stoffen worden behoorlijk verdund door de rivier en natuurlijk ondergaat het een (chemisch) proces voordat het water weer drinkbaar is.

Vervolgens wordt het water “geschud” in enorme bassins. Door het schudden wordt, net als bij homeopathie, de oorspronkelijke potentie juist actief! En niet alleen langs de Rijn, eigenlijk heeft al het leidingwater (dat wordt geschud) hiermee te maken. Als de hedendaagse chemicaliën, nanostoffen en medicijnen door de verouderde installaties met moeite worden verwijderd, blijft de potentie van al die schadelijke stoffen onzichtbaar in het drinkwater aanwezig en maken ons ziek, al kunnen we dat niet bewijzen.

Je denkt misschien dat je daar niets mee te maken hebt omdat je bronwater drinkt. Dat is al een stuk beter, maar komt jouw bronwater uit een glazen fles? Als het namelijk uit een plastic fles komt, is water drinken ook niet heilzaam. Lees hierover even verder. PET-flessen met bronwater bevatten dertig keer meer giftige metalen dan water in glazen flessen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Heidelberg. De onderzoekers vonden in het water het toxische metaal antimoon. Hoe langer het bronwater in de plastic fles zit, hoe meer antimoon vrijkomt. Denk ook eens aan het flesje dat in je auto warm wordt!

De symptomen van antimoonvergiftiging lijken op die van arseenvergiftiging. Binnen het menselijk lichaam richt het verwoestingen aan en toediening van kleine hoeveelheden over een lange tijd veroorzaakt de symptomen die op een natuurlijke maag-darmontsteking lijken. Nog een nadeel van gebotteld water is de wettelijke controle op de inhoud. Toen de regels werden opgesteld, zat er alleen maar bronwater in flessen. Daarom werd leidingwater op veel meer punten gecontroleerd dan (bron)water in flessen of pakken.

Door nu leidingwater in flessen te verkopen ontlopen de fabrikanten die strengere controles en verdienen daar flink aan, maar dat water is minder veilig! Nestlé maakt dan wel gebruik van verschillende bronnen, maar voegt chemische smaakstoffen toe aan het water zodat de smaak over de hele wereld hetzelfde is.

In het begin van deze mail schreef ik dat het leek alsof water door de glazen testbuizen heen kon kijken. Dat geloofden de onderzoekers bij Emoto eerst niet. En ik moet je zeggen wij ook niet. Toch beweerden zij dat als je een afbeelding buiten de glazen fles of jampot houdt, het (gedistilleerde) water reageert door dezelfde structuur aan te nemen als die van de afbeelding.

Wij hebben geen testapparatuur om die bewering te controleren, maar wel workshops vol gevoelige deelnemers. Tijdens verschillende bijeenkomsten hebben we het zelf getest door blind te proeven. Iedereen, zonder uitzondering, kon het water aanwijzen dat door afbeeldingen onder de kannen een betere structuur had gekregen.

zeskantHier volgt een opsomming van pluspunten van gestructureerd water:
1.    Codes en potenties van andere stoffen die niet in water thuishoren worden overschreven.
2.    Gestructureerd water wordt gevoeliger voor intentie (art. 134). We kunnen met het menselijk bewustzijn dat water een boodschap meegeven.
3.    Gestructureerd water is een kracht die helpt bij ontwaken van spirituele velden.
4.    Gestructureerd water is de veiligste Detox. Door minstens 8 glazen water te drinken spoelen in water oplosbare gifstoffen weg.
5.    Het immuunsysteem wordt extra versterkt door vooral zeskantige kristalvormen.
6.    Voorkomt schade aan de pijnappelklier (art. 37) (die gevuld is met water, en afhankelijk van goed water).
7.    Als medicijn, het lichaam weet precies waar een te grote droogte heerst.

Tot slot nog de werkwijze voor de mensen die graag iets doen; het is simpel om je eigen water te structureren en daarmee heilzamer te maken:
  • Neem een aantal grote schone jampotten, karaffen of weckflessen met deksel.
  • Vul de kannen met bronwater of met nog eens extra gefilterd leidingwater (het filteren met een zelfgemaakte filter, of er een laten installeren, als je er maar geen chemicaliën voor gebruikt).
  • Neem wat kaarten uit je kaartensets of print de afbeeldingen uit die je van mij hebt gekregen en zet je flessen daarop.
  • Laat dit vijf minuten tot een uur tot rust komen en je gestructureerd water is klaar (mag langer, maar hoeft niet).
  • Neem vervolgens een glazen of stalen drinkfles en vul die met je heilzame water voor onderweg.

Vraag en antwoord:


Hoe kun je blind proeven? Hiervoor heb je nodig; twee glazen met evenveel water, een kaart om onder een glas te leggen, 5 minuten geduld en een tweede persoon:
  • Je zet glas nummer 1 op een kaart en het andere (glas 2) minimaal 50 cm ervandaan (zonder kaart) en laat dit vijf minuten zo staan.
  • De tweede persoon geeft je blind (zonder dat jij kijkt welk glas je krijgt) glas na glas om daarvan een slokje te proeven.
  • Probeer te ontdekken welk glas op de kaart heeft gestaan.

Kun je het beste bronwater uit glazen flessen gebruiken? Ja, - ook al mag je bij bronwater ook je bedenkingen hebben, kijk daarvoor maar eens naar een onderzoek van de keuringsdienst van waarde.

Ik heb mineraalwater uit glazen flessen is dit ook prima? Niet echt. Mineraalwater (doorgaans in schadelijke plastic flessen) wat wordt verkocht is meestal gewoon leidingwater met wat chemische toevoeging om de smaak overal hetzelfde te houden ongeacht waar het tappunt is, aangevuld met minimale hoeveelheid mineralen.

Door het zo te noemen kan het de strenge eisen van de waterleidingmaatschappijen omzeilen en kan daardoor zelfs méér schadelijke stoffen bevatten dan leidingwater uit Nederland. Geen goede optie, het lijkt goedkoop maar ons leidingwater kost gemiddeld 0,0014 eurocent per liter en een pak mineraalwater toch gauw 0,40 cent per liter.

Zuiveren: Als je een eigen woning hebt is het de moeite waard om een vaste filterinstallatie aan te schaffen. Het verschil is enorm, al betaal je jaarlijks nog wel voor de onderhoudsmonteur. Anders raad ik aan een handzaam waterfiltersysteem te kopen of te maken en zelf je leidingwater te filteren. Zelf gebruik ik ook een tornadotube om het gefilterde water actief en ontvankelijk te maken voor de energie van de kaarten. Aan te schaffen in speelgoedwinkels of online tornado maker, niet duur en erg effectief.

Hoeveel water kun je het beste over de dag drinken? Dit hangt af van je persoonlijke behoefte. Denk niet hoe meer hoe beter, te veel water drinken is ook niet goed.

Boekentip: Water het goedkoopste medicijn; 'je bent niet ziek, je hebt dorst' of het grote handboek van de watertherapie.


Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2024, Ria Feskens webhosting, Domeinstad