QUOTE: "Er is niets meer aan te doen, je moet er mee leren leven". Is dit wel waar?

Is er écht niets meer aan te doen?

niets meer aan te doen en Cirkelpentagram

Geschreven maart 2013; laatste bewerking mei 2023


Of worden we misleid door (beperkende) overtuigingen van artsen?

Overtuigingen zijn niet altijd feiten: Hoewel de middeleeuwse mens nog nooit verder geweest was dan zijn eigen horizon, werden ze toen toch door toonaangevende wetenschappers overtuigd dat de aarde plat was. Daarna duurde het nog eens 100 jaar voordat het tegenbewijs van Columbus algemeen werd aanvaard.

Het lijk op dit moment alsof de middeleeuwse overtuigingen zich herhalen. De huidige toonaangevende medische industrie laat ons geloven dat als zij er niets meer aan kunnen doen, het een verloren zaak is. De aarde is plat overtuiging. Dat er in werkelijkheid een groot misverstand over ons lichaam is, verklaar ik graag nader.

Voorbeeld: Vorige maand kwam een cliënt terug van het Ziekenhuis. Ze ging er heen vanwege haar knieklachten. Ze kreeg daar de mededeling, het kraakbeen was ingedeukt, versleten, daar was niets meer aan te doen. Onherstelbaar! Ze kreeg paracetamol voorgeschreven en moest er maar mee leren leven. Op termijn zou ze nog naar de pijnpolikliniek kunnen, als ze op leeftijd was een nieuwe knie, maar nu nog niet. Ze was nog jong en sportief aangelegd. Haar wereld stortte ineen.

Dit is een veel voorkomend verschijnsel. Heel veel mensen krijgen van hun arts te horen dat er niets meer aan te doen valt, maar klopt dit eigenlijk wel?

Gaan we daarmee niet voorbij aan het bestaan van Lichtlichamen en het zelfherstellende vermogen van een lichaam? Neem nu bijvoorbeeld een botbreuk, als er geen arts aan te pas komt, zal het lichaam de breuk zelf herstellen. Ergens komen de nieuwe botcellen vandaan, in de benodigde hoeveelheid en op de juiste plaats. Binnen zes weken is de breuk geheeld. Zou dan datzelfde lichaam geen kraakbeen kunnen herstellen?

Tuurlijk wel, als de oorzaak (meestal een blokkade) aangepakt wordt, kan het lichaam zichzelf herstellen. Alleen moeten mensen eerst van het idee af dat een lichaam domme vaste materie is. Dat is niet zo! Een lichaam is een intelligent bewustzijn dat opgebouwd is uit trillende atomen. Die atomen luisteren naar een unieke grondtoon en houden op die manier de cellen van een lichaam bij elkaar.

Je kunt het lichaam vergelijken met een bijenvolk dat om een Koningin zoemt. Aan de buitenkant lijkt het op een massieve bol, maar in feite zijn het allemaal afzonderlijke bijen. Een imker kan door zijn hand in de bol te steken (natuurlijk met handschoenen) de Koningin in het midden isoleren en eruit halen.

Buitenlandse genezers, zoals Filipijnse gebedsgenezers maken gebruik van deze wetenschap en techniek. Zij kunnen door hun persoonlijke trilling te verhogen tussen de menselijk trillende cellen door in het lichaam komen en er een gezwel of orgaan uithalen. Er komt geen scalpel aan te pas! Je reageert nu misschien net als ik met ongeloof. Toch heb ik zelf die operaties uit zien voeren en ik was daar erg van onder de indruk.

Nog een ander idee over ons lichaam, wat ons eigenlijk aangepraat wordt, is dat het lichaam kan slijten zoals banden of schoenen.

Dat kan niet! Alle cellen van een lichaam worden voortdurend vervangen! Binnen zeven jaar is het (oude) lichaam volledig vernieuwd.

Daarom bestaat er géén slijtage van een lichaam. Ooit wel eens gehoord van versleten voetzolen bij iemand die meer dan 15.000 km gelopen heeft? Of een versleten tong of oogleden? Het is me een raadsel waarom bijvoorbeeld de diagnose "een versleten knie", of artrose (art. 63) gesteld kan worden. Is het in bovenvermeld voorbeeld niet vreemd dat het om één knie gaat, dat de andere knie het niet heeft? Zou de andere knie dan minder gelopen hebben?

Natuurlijk heeft de cliënt klachten, ook is er vaak op foto’s of scans wat te zien, maar dat duidt meer op de gevolgen van een stagnatie in de doorstroming, dan dat het om werkelijke slijtage door gebruik gaat.

Wat kun je als therapeut doen als een cliënt bij je komt met pijnklachten die volgens hun zeggen door slijtage wordt veroorzaakt?

Vijf behandeltips voor een brede aanpak:
  1. Je werkt eerst aan overtuigingen (ook aan die van jezelf). Om te beginnen moeten jij en je cliënt beseffen dat een lichaam niet kán verslijten, ook niet een knie of een heup (valt artrose te genezen? art. 32).
  2. Vervolgens werk je met het energieveld rondom de knie. Je magnetiseert de knie, veegt het vuil weg en vitaliseert.
  3. Je controleert de kniechakra’s met een pendel en behandelt die zonodig.
  4. Je activeert de meridianen die verstopt zijn (blaas/galblaas/milt/maag).
  5. Je kijkt samen met je cliënt naar emotionele blokkades (art. 70). Knieën staan bijvoorbeeld voor het tegen de stroom in werken. Tegen beter weten in leven. Verzet tegen het nieuwe en het vasthouden aan oude (Christiane Beerlandt). Soms heeft het te maken met het verleden. De kant waar een ex- heeft geslapen, dat is ook vaak de kant waar de huidige klachten zitten, meestal geen toeval. Er zit vaak gekwetstheid en het gevoel alleen te staan in verdriet.

Wat kan een cliënt met bijvoorbeeld knieklachten zelf nog doen?

De goal is om het lichaam in staat te stellen weer contact te maken met de oorspronkelijke blauwdruk, waarin de gezonde knie als print aanwezig is. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam maakt hier gebruik van.

Hier volgen zeven tips.

  1.    Veel (heilzaam) water (art. 99)gaan drinken (lees ook het boek; "je bent niet ziek, je hebt dorst").
  2.    Heermoes en Brandnetelthee hebben een positieve werking op de gewrichten (Maria Treben).
  3.    Print een plaatje van een gezonde knie uit, ophangen en vaak naar kijken. Zo krijgt het onderbewuste een signaal hoe een gezonde knie er uit moet zien.
  4.    Leer Licht te sturen naar de aangedane knie (of ander lichaamsdeel). Dat kan door voor te stellen dat er via de kruin een prachtige lichtstraal direct naar de zere plek straalt.
  5.    Minstens tweemaal per week voetwisselbaden nemen voor de doorstroming. Daarvoor met twee teiltjes aan de slag gaan. Een teiltje vullen met een lekker geurtje (Kneipp) en heerlijk warm water. Het andere met ijskoud water vlak ernaast zetten. De voeten ontspannen in het warme water en plots afkoelen in het koude teiltje. De weefsels knijpen van schrik dicht, wat helemaal doortrekt tot in de knieën. Een minuutje maar, en meteen de voeten belonen door weer in het lekkere warme teiltje te ontspannen. In het koude water dompelen drie keer totaal en eindigen met lekker warm water.
  6.    Motiveer het wandelen, (rust roest) liefst in de natuur. Ze moeten dit langzaam opbouwen en niet over grenzen gaan! Als het gewricht na het lopen pijnlijk is, dan de pijn bestrijden door er een zoutkruikje* op te leggen of omslagen van gekneusde koolbladeren te maken.
  7.    Vitamines en mineralen aanvullen, Het is bekend dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden veel te laag zijn. Gezond leven, genoeg slapen, goede voeding, matig drinken en niet roken horen ook nog in dit rijtje.
   
Conclusie:
In het verleden duurde het 100 jaar voordat men aannam dat de aarde rond was en niet plat. Zo kan het nog even duren voor men beseft dat de mening van de reguliere geneeskunde, toonaangevend of niet, onjuist kan zijn. Besef dat een lichaam opgebouwd is uit een intelligent bewustzijn vol trillingen, geen vaste materie is en niet kan slijten en de wetenschap zelf al heeft aangetoond dat kraakbeen weer aan kan groeien. Maar vooral een zelfherstellend vermogen bezit! Maak van die wetenschap gebruik.

LEES OOK: *Pijn, kwelling, leed (art. 89).
*Het zoutkruikje als pijnbestrijding (art. 13)


Ria Feskens, Serenora,

Zit er iets bij wat je aanspreekt voor je eigen ontwikkeling of groei?
Neem dan contact met me op!

website ontwerp (1999) door J.A. Software, alle bewerkingen in eigen beheer 2023, Ria Feskens webhosting, Domeinstad