HOME | PRAKTIJK | TAROT | TOPICS | SERENORA SCHRIJFT: | ENERGETISCHE REMEDIES | CURSUS | AGENDA | CONTACT |

 
 
 
Hebben HSP'ers sinds de coronauitbraak meer last van pijn en vermoeidheid?
 
 
Beste Lezer,

Zoals elk griepvirus in de zomer minder grip op ons heeft, is het Covid-19 ook in een rustigere fase gekomen. Het aantal besmettingen neemt af, de gevolgen helaas niet! Ontzettend veel mensen zijn hun werk en inkomen in één klap kwijtgeraakt en het voorspellen dat een tweede golf met herinfecties er aankomt, brengt onrust onder de mensen.

Het blijft inderdaad oppassen omdat de huidige informatie van het RIVM - over de anderhalve meter afstand - volkomen voorbijgaat aan wat Chinese wetenschappers en nu ook Nederlandse onderzoekers hebben ontdekt; het virus 'zwerft ook door de lucht'. In een gesloten ruimte kan het virus zelfs op 4,5 meter afstand iemand besmetten (is aangetoond). Waan je dus niet veilig bij alle RIVM adviezen, maar let ook de uitkomsten van onderzoeken in binnen en buitenland. Eerdere nieuwsbrief over COVID-19.

Lage trillingen (angst, zorgen, onzekerheid) hebben op dit moment de overhand in het collectieve veld. De toename van (onbegrepen) pijnen is in de praktijk duidelijk te merken. Lees mee wat ik in mijn inbox aantref: "Hallo Ria, een ietwat late reactie, heb enkele dagen met veel pijn en moeheid achter de rug."
. Een mooie aanleiding om de schade van het vertoeven in lage trillingen - vooral bij HSPers - nog eens onder de aandacht te brengen.

In het artikel uit 2013 van Serenora Schrijft:
  • Sociaal aangenaam maar ook schadelijk?
  • Therapeuten met lagere trillingen: Helpen ze je van de wal in de sloot?  juni 2020
  15e jaargang
  nummer 174

  Je ontvangt deze mail
  als gratis abonnee van


  Serenora Schrijft:
 

KOMENDE AKTIVITEITEN:
 
HOME | PRAKTIJK | TOPICS | SERENORA SCHRIJFT:| REMEDIES | AGENDA | CONTACT.

Te Koop: Consulten, behandelingen: TARIEVEN
Artikel:  Hebben HSP'ers sinds de coronauitbraak meer last van pijn en vermoeidheid?
 

Weinig mensen weten dat pijn- en vermoeidheidsklachten niet alleen signalen zijn vanuit het fysieke lichaam, maar ook het energielichaam kent pijnen die voelbaar blijken. Het niet beseffen dat er méér is dan alleen een fysiek lichaam, brengt met zich mee dat onbegrepen pijnen niet als energetische pijnen herkenning krijgen. Deze pijn wordt tussen de oren verondersteld en daarmee fout gediagnosticeerd.

Dit komt veelvuldig voor bij hooggevoelige mensen (HSP). Deze 10% van de mensheid heeft een hoge trillingsfrequentie in hun energievelden (verschillen in bewustzijnsniveaus link artikel). Van lage trillingen voelen zij de energiebotsing die als pijn of zware vermoeidheid waarneembaar is. Een pijn die lijkt op fysieke pijn. Soms een ondraaglijke pijn waar de oorzaak maar niet van wordt gevonden. Een pijn waarbij een normale dosis pijnstillers niet eens helpt!

Vertoeven in lage trillingen - wat pijn veroorzaakt - komt vaak voor als een HoogSensitivePersoon (HSP) niet weet wie hij of zij is. Ze gaan onbewust om zich heen kijken naar de meest voorkomende trilling. Die meeste trillingen zijn lager dan hun eigen energieveld en helaas gaan ze zich daaraan aanpassen en verlagen hun trilling. Dit om erbij te horen en om niet op te hoeven vallen.

Vooral op middelbare scholen passen de hooggevoelige jongeren zich het meeste aan. Al zie je dit ook op de werkvloer, in families of in relaties. Je zou het kunnen vergelijken met een dier dat in de verkeerde kudde loopt. Die moet zich ook aanpassen (snelheid, bewegingen) anders valt de groepsbescherming weg.

Door een lagere trilling uit de omgeving naar zich toe te trekken ontstaat er op energetisch niveau weliswaar een gelijkwaardige trilling met de omgeving, maar tevens een innerlijk conflict. Het elektrische circuit waar normaal een hoge trillingen voor doorstroming zorgt, wordt door de lage en daarmee tragere trillingen stroperig en gaat blokkeren. Dit uit zich het eerste in het zenuwstelsel van nek/schouder en rug. Een pijn die aangeeft dat er op subtiel niveau iets niet goed gaat. Depressies en vermoeidheden zie je vaak samengaan met frequentieverlaging.

Om een klassiek praktijkvoorbeeld te geven de volgende casus: Sophie een student van 21 jaar had ruim drie jaar ernstige nek/schouder klachten. Ze kon haar hoofd al heel lang niet meer draaien. Ze had veel pijn en leed er enorm onder. Ze had het eigenlijk op de Middelbare school gekregen. Ze voelde zich daar een buitenbeentje en heeft er veel eenzame momenten gekend. Om het onaangename gevoel van eenzaamheid te vermijden, besloot ze om op de volgende school er alles aan te doen om erbij te horen.

Toen ik haar voor het eerst in behandeling nam, had ze al van alles geprobeerd. Ze hoopte dat daar de oplossing lag. Ze was eerst regulier onderzocht maar men kon niets vinden. Via de Fysiotherapeut, naar de Osteopaat, de Homeopaat en Triggerpointtherapie, het hielp allemaal tijdelijk. De pijn en verkrampingen kwamen net zo hard terug. Ze lag veel op bed. Haar leven was daardoor ondragelijk geworden.

Ik voelde bij haar verstoringen op energetisch niveau. Wat mij bij haar ook opviel, was haar gevoeligheid. Zij kon op 3,5 meter voelen wat er in haar energieveld gebeurde. Alleen hooggevoelige personen kunnen dit. Ze had er wel eens van gehoord, maar wist niet dat zij zelf zo sensitief was. Eigenlijk had ze een extreme hooggevoeligheid, op zich niet bijzonder in een praktijk voor HPS'ers.

Toen gebruikte ik de zachtmoedige Craniosacraaltechnieken *). De weefsels raakten ontspannen en haar hoofd kon weer wat draaien. Nadat haar energetische veld was gereinigd en ze weer in haar eigen (hoge) frequentie terecht kwam, dacht ik dat het ergste voor haar voorbij zou zijn. Ze ging prima naar huis. Ze belde me die week. Eerst ging het wel goed, dat wel, maar nu zat het weer helemaal fout. Na wat doorgevraagd te hebben bleek dat ze na het bezoek aan mij die week ook nog naar andere therapeuten was geweest. Die afspraken stonden er nog zei ze. Ze dacht dat het geen kwaad kon en ze had deze daarom niet afgezegd. Ik had daar ook niet bij stilgestaan. Meestal komt dit in de anamnese naar voren, dit keer niet.

De therapeuten die haar wilden helpen brachten zonder dat ze het wisten, opnieuw lagere trillingen in haar systeem aan. Ze hielpen haar niets vermoedend van de wal in de sloot!

Dit is te verklaren omdat we vooral bij therapeuten te maken hebben met een bewustzijnsfrequentie die bepalend is voor de healing. Want als iemand met een verder gevorderd bewustzijn (lichtkracht of frequentie) zoals Sophie heeft, energetisch behandeld wordt door iemand met een lager bewustzijn - ook al is hij of zij een ervaren therapeut - ontstaat er ernstige schade. Het maakt niet uit of iemand met dat hoge bewustzijn zich hiervan bewust is. Gelukkig komt het niet zoveel voor dat een cliënt hoger in frequentie is dan de therapeut waar ze heengaan.

Want energetische frequenties stromen net als water van hoog naar laag. Als zij volledig in haar eigen hoge frequentie kan staan, zal ze stralen en het omgekeerde teweegbrengen. Alle mensen die dan in haar omgeving vertoeven zullen in hun frequentie als het ware opgetild worden. Ze worden dan blij en gaan zich prettig bij haar en door haar voelen.

Tijdens de opvolgende behandeling kwam er bij Sophie een (emotionele) doorbraak. Uiteindelijk is ze opnieuw in haar eigen hoge frequentie terecht gekomen en het pijnlijke traag stomende circuit kwam weer in beweging. In overleg stopte ze met de andere therapeuten. Ze zal zich van haar hooggevoeligheid bewuster moeten worden en de pijn gebruiken als signaal dat er weer te lage trillingen naar haar systeem toekomen.

Daarnaast zal ze wat ik noem naar haar eigen kudde op zoek moeten gaan. Zoeken naar jongeren die net als zij hooggevoelig zijn en in hun hoge frequentie trillen. Mogelijk vindt ze daar een betere aansluiting, hoeft ze haar trilling niet te verlagen en komt ze definitief van haar pijn af.

Tot slot; constante aanpassing vanwege sociale aanvaarding heeft schadelijke effecten. Ook is het moeilijk om alle laagtrillende energieën te vermijden. Toch is het goed om ze te herkennen en te weten hoe ze je beïnvloeden. Te denken valt aan negatieve berichten over bijvoorbeeld Corona COVID-19, (geld)zorgen, angst, nare gedachten, roddelen, leugens, jaloersheid, ruzies, decibellen, vervuilde voeding, kortom waar je niet blij van wordt. En ja, de klachten over pijnen en vermoeidheid zijn toegenomen de laatste drie maanden. Probeer vooral het positieve van een situatie te zoeken, (meer rust, schonere lucht, meer sociale betrokkenheid) daar ligt de hogere trilling die nodig is om goed te functioneren.

Een aanbeveling voor (aanstaande) energetische therapeuten, als je merkt dat de energie niet de juiste richting op stroomt, komt dat meestal door blokkades, maar dit kan ook komen door het verschil in bewustzijnsniveaus. Als je dit merkt, stop dan zonder je cliënt te laten schrikken en ga dan, om verdere schade te beperken, over tot niet energetische methodes en verwijs je cliënt door.

*) sinds 2017 heeft mijn behandeltafel plaats gemaakt voor een Lichtwerktafel waarmee energielichamen behandeld worden.

Ria Feskens, Serenora juni 2020 (mei 2013).

 Meer lezen? Ga dan naar de website.
Hulp nodig? Mail me info@serenora.nl

Praktijkinformatie
Serenora
KvK 20141557
Oisterwijk
info@serenora.nl - info@detaalvanhetlicht.com
www.serenora.nl - www.detaalvanhetlicht.com
Nog meer Topics staan op de website. 
Afmelden voor deze mailingen.
Gegevens wijzigen.

 
 
 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het in jouw socialmediagroep of stuur het door. Bedankt!