HOME | PRAKTIJK | TAROT | TOPICS | ENERGETISCHE REMEDIES | CURSUS | AGENDA | CONTACT |

 
 
 
Is in deze onzekere tijd een persoonlijk transformatieproces nog herkenbaar?  
Beste Lezer,

In de praktijk gaat het steeds vaker over mensen die emotioneel in de war zijn geraakt. Ze mailen: "Voel me heel vreemd in mijn hoofd, geen positieve gedachten meer en het lukt mij niet om de boel te herpakken en zo moe van alles". Het zijn in de meeste gevallen mensen die al jarenlang aan zichzelf werken, een behoorlijk bewustzijnsniveau bezitten en van alles al hebben geprobeerd voordat ze aanklopten.

Nu zitten we allemaal in een overgangsperiode vol chaos en onzekerheden, maar de persoonlijke transformatieprocessen gaan ook gewoon door. Deze processen zijn vaak te herkennen aan een plotselinge gebeurtenis zoals vallen, ongevallen, ziekte (Corona), maar ook door (geplande) operaties. Lees verderop wat ik er eerder over schreef.

Last-Minute: Vanaf augustus start een training "Stok achter de deur" met de energiekaarten De taal van het Licht die jij wellicht al in huis hebt en is voor jou als abonnee GRATIS.

Serenora Inspireert:
 • Is een val een ultieme poging om tot transformatie te komen?
 • Kun je uit alle ziektes, een val, ongevallen of operaties een inzicht halen?  augustus 2021
  16e jaargang
  nummer 182

  Je ontvangt deze mail
  als gratis abonnee van

 


Serenora Inspireert:

KOMENDE AKTIVITEITEN:
 
HOME | PRAKTIJK | TOPICS | SERENORA INSPIREERT:| REMEDIES | AGENDA | CONTACT.

Online training   Te Koop: Consulten, behandelingen:
 • Afstandsbehandelingen: Op afstand met je meekijken (afstemming) naar jouw energielichaam (chakra's, meridianen, vectoren) en het fysieke level of dat dit wel in de juiste frequentie functioneert, of er blokkades jou in de weg zitten en mogelijk een healing op gang brengen (incl. nazorg). Hiervoor hoef je de deur niet uit.
 • Online supervisie: Tijdens een drie maanden traject zorgen de kosmische begeleiders voor een bepaalde diepgang en komen er vaak zaken naar voren waar je tijdens een eerste behandeling niet aan toe bent.
TARIEVEN
Artikel: Is in deze onzekere tijd een persoonlijk transformatieproces nog herkenbaar?
 
Het artikel wat ik eerder schreef ging over collega-therapeuten die zelf waren gevallen zonder dat er anderen bij betrokken waren. Kneuzingen, verrekkingen, kleine scheurtjes, pijn, slecht slapen en bewegingsbeperking. Gelukkig geen grote schades zoals ernstige botbreuken e.d. 

Je zou zeggen: met geduld geneest dit vanzelf, maar er bleek méér aan de hand. Ze voelden zich emotioneel in de war door het vallen. Ze hadden momenten van grote paniek en het gevoel héél klein te zijn, terwijl ze met hun volle verstand konden beredeneren dat dit echt niet zo was. Het was een flinke uitdaging om uit te zoeken waar dit gevoel vandaan kwam.

Als je in dit leven al vele emoties hebt doorleefd en inzichten hebt mogen ontvangen, verwacht je niet dat een simpele val je zo overhoop kan gooien. Het lijkt er dan ook op dat het vallen is geënsceneerd. De therapeuten waar het om ging waren niet roekeloos; ze zorgden goed voor zichzelf, hadden al veel blokkades opgeruimd, hadden een prachtige praktijk en mediteerden regelmatig. Ze voelden zich gedurende langere tijd heerlijk in balans.

Deze therapeuten hadden te maken met een inner-conflict, dat zichzelf niet kon bevrijden. Dit moet wachten tot ze door een energie-impuls, gebeurtenis van buitenaf, in beweging worden gezet, zoals door een val of ongeval, brandwonden, steken of beten, plotselinge ziektes, emotionele schrik, psychische confrontatie enzovoort.

Het is de ultieme poging tot transformatie waarbij onder leiding van de hogere bewustzijnslagen (ziel) het lichaam het oude wil afbreken om het nieuwe door te laten schijnen. Deze confrontatie valt te verwachten als men:
 • Vastzit in beperkende religieuze of filosofische opvattingen.
 • Zich geforceerd vastklampt aan oude gewoonten of structuren.
 • Vernieuwing uit de weg gaat.
 • Geraakt of gekwetst is in de kern.
 • Na jaren nog rondloopt met een onverwerkt (baby) trauma.
 • Te druk bezig is met materiële zaken en het lichaam veronachtzaamd.
 • Te lang op het verkeerde pad bezig is.
 • Een beveiliging nodig heeft om erger te voorkomen (bijvoorbeeld door ziekte of ongeval mis je een rampvlucht).

Nu is niet elk incident ook meteen een conflictbevrijding, soms is het alleen een vingerwijzing of een wake-up call dat er aan diepere zaken nog dient te worden gewerkt. Ook levert gedwongen passiviteit zoals bedrust een heroriëntatie op. Er is pas sprake van een dringende transformatiepoging als aan een van de volgende voorwaarde is voldaan:
 • Het voorval komt pas als men (eindelijk) in balans is.
 • Het is meestal geen ernstig letsel.
 • Synchroniciteit; fysieke én emotionele pijn zijn gelijktijdig op een intense wijze aanwezig.
 • Er is sprake van een diepe paniek (die niet geuit wordt).
 • Men heeft het gevoel heel klein en onmachtig te zijn.
 • Er is een besef dat de gevoelde pijnen onmogelijk door het voorval alléén worden veroorzaakt.
Tijdens een plotseling voorval opent zich als het ware een bewustzijnspoort, die normaal ferm gesloten is. Over het algemeen is het een opening naar de verborgen gevoelens in het fysieke bewustzijn die vanaf de indaling op aarde of zelfs van daarvóór opgeslagen liggen. Wat veel mensen niet weten is dat ons onderbewuste eigenlijk in ons fysieke lichaam huist.

Elke cel heeft de capaciteit tot herinnering. Pijnlijke herinneringen wachten daar om bevrijd te worden. De energieën van de binnenkomende trauma's worden opgeslagen omdat op het moment van het voorval er geen tijd is om het te verwerken (oorlog), er geen veiligheid is (vijandige omgeving) of het juiste bewustzijn ontbreekt (een kinderbewustzijn kán nog geen ernstige trauma's aan). De eerdergenoemde therapeuten ondergingen geen zogenoemde wake up call waarbij iemand wordt gedwongen om zijn hele leven om te gooien. Bij hen ging het om diepgewortelde trauma's te verwerken.

Een voorbeeld van een inner-conflict vinden we bij de Yogadocente Millie (56). Zij viel tijdens de les flink op haar knie, ze krabbelde zelf omhoog. Ze liet de pijn niet merken en wimpelde de aandacht van de cursisten af. Die nacht werd haar knie dik, ze kon niet slapen van de pijn. Het leek wel fysieke én emotionele pijn tegelijkertijd. Ze zag zichzelf plots als baby in de box liggen terwijl haar zusje tegen haar knietje schopte. Hoe harder ze gilde, hoe harder haar zusje schopte. Er kwam geen moeder om haar te helpen. Ze werd stil in de box, ze was machteloos en niet beschermd. Ze voelde ineens de machteloosheid en het in de steek gelaten zijn van vroeger. Haar tranen begonnen te stromen en een emotionele ontlading volgde. Ze kreeg meteen een helder inzicht in haar (oude) pijn, de mishandeling door haar peuterzus en haar diepe gekwetstheid van het niet te worden gehoord.

Ze zou dit voorval zelf nooit in haar herinnering toelaten, want ze hield immers van haar moeder en haar zus, dat was haar inner-conflict. Alleen een val op haar knie kon dit bij haar naar boven brengen en transformeren. De energie begon door haar heen te stromen, ze werd prettig warm en haar hele lichaam ontspande en de pijn nam af.

Door getuige te zijn of erkend te worden (door jezelf of door een therapeut) en aandacht te geven aan wat er is gebeurd, kan een verborgen trauma verdwijnen. Pas als het lijden is gezien, wordt het verwerkt en losgelaten. Als de emotionele pijn er eenmaal af is, is transformatie een feit en zal er snel een fysiek herstel volgen. De aantrekkingskracht om er nóg eens op te vallen, te stoten of daar ontstekingen aan te krijgen is daarmee ook weg. Het blijft geen zwakke plek, maar een licht doorstromend geheel.

Eigenlijk zijn alle van buitenaf komende invloeden briljant en inzicht gevend. Waarschijnlijk was het ook mogelijk geweest deze emotie te doorleven en deze inzichten te ontvangen via een dieptemeditatie of door een psychische confrontatie in het dagelijks leven. Het hangt wel af van de bewustwording, of je er wat mee kunt doen en hoe diep de emotie is geworteld. Meestal is daar een ervaren (spirituele) therapeut bij nodig die je aanspoort om bij de conflicten, daar waar het wringt te komen. Eenmaal verwerkt en doorleeft levert het een expansie in het bewustzijn op. De beloning is daarmee groter dan wordt verwacht, doorstroming en bewustzijnsverruiming is het geschenk, en dat is zeer prettig.

Helaas spannen de meesten mensen zich in het dagelijks leven enorm in - om te voorkomen dat de energievorm in beweging komt - want dat kan ongewenste gevoelens oproepen en daar zijn ze niet aan toe.

Dan kom ik bij de laatste vraag: Kun je eigenlijk uit elke ziekte of val, ongeval een inzicht halen? Ik denk het wel. Het boek geschreven door Christiane Beerlandt met zijn 1040 tellende pagina's geeft een aardig beeld waar elke kwaal voor staat. Ze schrijft over een knie: “De knie staat voor de kracht om voor jezelf op te komen”. Dit was heel toepasselijk bij het voorbeeld van Millie, zij kon vroeger niet voor zichzelf opkomen. Dat was haar basisgevoel geworden. Door het inzicht dat ze had gekregen, kon ze daaraan werken.

Een transformerende val heeft overigens ook een behoorlijke impact op de omgeving. Liefdevolle aandacht en hulp valt je daardoor soms ten deel. Het is de kunst om dat niet af te wimpelen, maar als extra helende energie binnen te laten in het gekwetste emotionele deel van je bestaan.
 
Vaak geef ik een aantal tips in mijn artikelen
, maar voor het dwingende transformatieproces heb ik er maar één: Als je valt, grijp je kans om er een inzicht uit te halen. Dat doe je door tijdens de pijnen stil te worden en aan de hogere krachten vragen om jou te laten merken of er iets verwerkt dient te worden. Vertrouw daarbij op goddelijke wijsheid van onze ziel.

Ben je ooit op deze manier gevallen en is het je nog niet duidelijk? Neem de tijd in een veilige rustige omgeving (houdt rescue remedie bij de hand). Ga dan meditatief terug in de tijd, beschrijf (op papier) precies alsof je een politierapport opmaakt hoe je bent gevallen, de omstandigheden en alles wat je je nog kunt herinneren. Neem daarna het getroffen deel van je lichaam liefdevol vast en wacht op jouw inzicht.

Ria Feskens, Serenora, augustus 2021 (maart 2016).


Meer lezen? Ga dan naar de website.
Hulp nodig? Mail me info@serenora.nl
Praktijkinformatie
Serenora
KvK 20141557
Oisterwijk
info@serenora.nl - info@detaalvanhetlicht.com
www.serenora.nl - www.detaalvanhetlicht.com
Nog meer Topics staan op de website. 
Afmelden voor deze mailingen.
Gegevens wijzigen.

 
 
 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het in jouw social mediagroep of stuur het door. Bedankt!