HOME | PRAKTIJK | TAROT | TOPICS | SERENORA INSPIREERT: | ENERGETISCHE REMEDIES | CURSUS | AGENDA | CONTACT |

 
 
 
Hoe irritaties bruikbaar zijn om kernkwaliteiten te ontdekken.  
Beste Lezer,

Naarmate we steeds verder en langduriger worden beperkt in ons (natuurlijk) gedrag door - je weet wel -, neemt bij veel mensen de irritatie en stress toe. Met lede ogen zien ze toe dat 'andere' mensen - die het vooral waanzin vinden - géén rekening houden met de besmettelijkheid en de ernst van de huidige ziekte.

Ook al weten de bewust geworden mensen dat 65% van de wereldbevolking nog onbewust leeft, het ongenoegen is er niet minder om. Toch is een (gegronde) irritatie vaak een uiting van een op hol geslagen kwaliteit. Lees verder om een kwaliteit achter irritatie en boosheid te ontdekken.

Mijn vorige mail van 'Serenora Inspireert: ging over hoe energie in kaarten komt en je die voor jezelf en/of je omgeving kunt aanwenden. Deze is nog te lezen via deze link: november 2020.

Serenora Inspireert:
  • Hoe irritaties bruikbaar zijn om kernkwaliteiten te ontdekken.
  • Een lijst om stressignalen te herkennen.
  • Maak gebruik van kernkwadranten voor inzichten en om verder te transformeren.  december 2020
  16e jaargang
  nummer 179

  Je ontvangt deze mail
  als gratis abonnee van


  Serenora Inspireert:

Hier kun je doneren.

KOMENDE AKTIVITEITEN:
 
HOME | PRAKTIJK | TOPICS | SERENORA INSPIREERT:| REMEDIES | AGENDA | CONTACT.
Online cursussen in de maand december:  

Te Koop: Consulten, behandelingen:
  • Afstandsbehandelingen: Op afstand met je meekijken (afstemming) naar jouw energielichaam (auravelden, chakra's, meridianen, vectoren) en het fysieke level of dat dit wel in de juiste frequentie functioneert, of er blokkades jou in de weg zitten en mogelijk een healing op gang brengen. Hiervoor hoef je de deur niet uit.
  • Online supervisie: Tijdens een driemaanden traject zorgen de kosmische begeleiders voor een bepaalde diepgang en komen er vaak zaken naar voren waar je tijdens een eerste behandeling niet aan toe bent.
TARIEVEN
Artikel: Hoe irritaties bruikbaar zijn om kernkwaliteiten te ontdekken.
 
Ik krijg de laatste tijd steeds meer signalen van chronisch gestreste mensen. Voor velen is het allemaal teveel. Er gebeurt zoveel, verzuchten ze. Het voelt alsof de duimschroeven worden aangedraaid en een aantal van hen is hard op weg naar een eerste of zelfs tweede Burn-out.  

We zitten nu allemaal in een periode waarop we onder druk moeten veranderen. Je kunt denken aan thuiswerken, een plotselinge drukte in een winkel, een verhuizing of een deadline, waar alles op alles gezet moet worden om die te halen. HSP'ers hebben daar toch wel meer moeite mee. Als er na de piek-periode tijd wordt gevonden om als het ware de gehakte spaanders op te ruimen gaat het wel. Dingen doen die door de grote druk zijn blijven liggen, daarmee komen we weer in het normale ritme en verdwijnt de stress (kinderen weer naar school, zelf weer naar het werk).

Bij chronisch gestreste HSP'ers is er méér aan de hand. Het lukt hen maar niet om de stresscirkel te doorbreken. Alle waardevolle tips van artsen, in boeken en op internet werken bij hen niet zo goed. Natuurlijk, ze zijn zeker bij de tweede maal zich eerder bewust van de stress signalen (zie voor stress signalen de bijlage *1), maar ze hebben daarop nog steeds niet het echte antwoord gevonden.

Om eens van een andere kant naar stress te kijken en te zoeken naar onvermoede oorzaken, hebben we eerst wat nadere informatie nodig vanuit een Spiritueel oogpunt;
  • Eigenlijk is stress een drukmiddel om bewustwording in het Aardse leerproces op gang te brengen. Er ontstaat een situatie die steeds groter, buitensporiger, onbeheersbaarder wordt, totdat de persoon werkelijk op zoek gaat naar het geheim waarom hij of zij in die situatie is terechtgekomen; een soort zelfonderzoek. Onder invloed van Kosmische krachten worden steeds meer mensen daartoe aangezet, wakker geschud en HSP'ers zijn daar gevoeliger voor.
Mensen die hun bewustwording ter hand nemen merken dat het geheim waardoor de druk toeneemt lastig te achterhalen is. Dat komt omdat het vaak gaat om een onbewuste briljante aanleg of eigenschap, in vakjargon kernkwaliteit genoemd. Eentje die tijdloos en instinctmatig in ons bewustzijn aanwezig is. Freud noemde het Archetypen.

Het zijn eigenschappen die in vele levens geleerd en geperfectioneerd zijn. Zo perfect en High Quality, dat deze unieke bijzondere eigenschappen, welke tot diep in alle dimensies doorleefd zijn, niet meer in het leerprogramma van dit aardse leven worden opgenomen. Men hoeft er immers niet meer aan te werken, er is in die eigenschap een graad van perfectie bereikt.

De kwaliteit en de energie van die eigenschappen is wel degelijk op de achtergrond bij de persoon aanwezig. Ze moeten (onbewust) aan bod komen als uitmuntende kernkwaliteiten. En daar gaat het fout. Geaccepteerde eigenschappen of talenten zoals zingen, dansen, schilderen krijgen bewondering en alle ruimte om zich te manifesteren. Niet alle eigenschappen passen in ons westerse plaatje. We zitten niet te wachten op de eigenschappen van een Egoïst, een Kluizenaar, Luilak of een Heks. Maar ook de eigenschappen die 'te mooi om waar te zijn' zoals die van een Hoge Priester, Lichtwerker of Galactisch Licht boezemen angst in.

Wie zo'n 'ongewenste' eigenschap bezit, zal er (onbewust) alles aan doen om dat te onderdrukken of te verdoezelen. En druk = stress. Neem nu de Kluizenaar (Tarot *3), die wordt door zijn medemensen veelal uit de weg gegaan en zelden begrepen. Het is sociaal onaangepast (westers dus) om je als een Kluizenaar te gedragen; dat doe je maar in kloosters. Je komt daardoor wel in een spagaat: Aan de ene kant is daar de zeer grote behoefte aan rust zoals de Kluizenaar dat nodig heeft en aan de andere kant het volop met de (gekke) maatschappij mee moeten draaien, waaruit geen ontsnappen mogelijk lijkt.

De Kluizenaar heeft die rust nodig om (spirituele) zaken te voltooien en te ervaren wat zinvol en betekenisvol is. De Kluizenaar staat voor een oude ziel (wijs) die bezig is met het vinden van het eigen licht.

Doorgedraaide Kluizenaars gedragen zich als volgt:

1)    Wanneer ze zich begrensd of geclaimd voelen, zullen ze weggaan om elders de ruimte in te nemen die ze nodig hebben (scheiden, familiebanden verbreken, huis verlaten).
2)    Er worden situaties gecreëerd die chaotisch en uit balans zijn, of een onbeheersbare puinhoop lijken te worden, waarna ze proberen zich aan die situatie te onttrekken.

Het grappige is dat veel HSP'ers, eigenlijk zonder dat ze dat weten, behept zijn met de bijzondere eigenschap van de Kluizenaar. Doorleefde kwaliteiten komen overigens bij HSP'ers vaker voor. *2)

Neem nu Antoinette, een collega die helemaal gestrest en te laat bij het conferentieoord binnenkwam. Ze verontschuldigde zichzelf voortdurend voor haar late komst. In de loop van de dag werd duidelijk hoe het kwam. Eerst was ze haar sleutels kwijt en de tank was leeg. Ze moest op het laatste moment de route nog bekijken en eigenlijk had ze de reistijd verkeerd ingeschat. Toen ze eenmaal in de auto zat, realiseerde ze zich, dat zelfs haar lunchpakketje nog op het aanrecht lag. Naast het spannende moment, het deelnemen aan een symposium met onbekende deelnemers, telde ik bij haar wel vijf onnodige stressmomenten. Kort daarna werd ze ziek, een griepje dacht ze...

Nog een Kluizenaarseigenschap bij Loes die te veel omhanden heeft. Ze heeft naast haar werk als zzp'er, bejaarde ouders waar ze ook regelmatig haar tijd aan moet besteden. Ze heeft ook nog een paar gezellige honden, een volière, een grote tuin en een stel grappige konijntjes. Als er iets georganiseerd werd in haar buurt, was ze van de partij, een graag geziene buurvrouw, maar wel eentje die chronisch tijd tekort kwam. De rommel stapelde zich op in haar huis. Al haar uren gingen immers op aan het werk, de dieren, de tuin en haar ouders. En oh ja, ze had ook nog kratten vol met achterstallige administratie, niet alleen van zichzelf, maar ook nog van de vogelvereniging.

Ze klaagde wel dat ze het zo druk had, dat wel, maar ze veranderde eigenlijk niets aan haar situatie. Ze voelde zich getrest. Het enige waar ze aan dacht, was er even tussenuit gaan en eindelijk eens een boek te kunnen lezen. Omdat ze de benodigde rust waar haar inner-Kluizenaar behoefte aan had niet voor zichzelf kon creëren, begon ze zich achter haar drukte te verschansen. Door haar chronische tijdgebrek hield ze iedereen op een afstand. Het werd ingezet als barrière tussen zichzelf en de rest.

Een ander voorbeeld zag ik bij Andreas. Hij had een begaafde eigenschap die we als Raadsman aanduiden. Hij kon elke handeling van alle kanten overzien, zelfs de Kosmische consequenties tot in detail. Alleen in de bouw zaten ze daar echt niet op te wachten; doorwerken, niet zeuren kreeg hij te horen. Zijn buitengewoon talent bleef onbenut. Dat ging zich tegen hem keren. Hij zette in zijn persoonlijk leven bij elke actie zijn Raadsman in. Het verlamde hem en hij werd er besluiteloos door. Tot op het laatste moment stelde hij beslissingen uit. Kleine besluiten zoals: 'ga ik vanavond fietsen?' of 'zal ik het maar niet doen?' was al een dilemma voor hem. En daar werd hij zo gestrest van.

Je begrijpt het al, dit zijn voorbeelden uit de dagelijkse praktijk waarbij de personen onbewust zèlf hun chronische stress veroorzaakten om iets anders te verhullen. Een soort rookgordijn dat slechts door bewustwording op kan trekken. Door erkenning van de verborgen eigenschappen kan van binnenuit de ware energie op gang komen om de stresscirkel werkelijk te doorbreken. Want in nagenoeg alle gevallen ligt er een geheime prachtige eigenschap aan ten grondslag. Meestal een briljante kwaliteit die niet uitgeleefd kan worden. Er worden overigens op grote schaal bijzondere, zelfs Kosmische kwaliteiten verhuld door alcoholgebruik. Daarover een andere keer meer.

Heb jij ook onvermoede eigenschappen die bij jou irritatie en stress veroorzaken? Er zijn vele manieren om achter de geheime eigenschappen te komen. Een manier is een kwaliteiten kwadrant of kernkwadrant. Dat is een ontwikkelde methode waar ik ongeveer 25 jaar geleden mee kennismaakte. Voor mij was het een Eyeopener. Je zoekt via irritatie of te sterke eigenschappen naar je kernkwaliteit. *4) en ontdek je hoe je voorkomt dat je erdoor in een valkuil stapt en wat je uitdaging is bij die kwaliteit. Als je eenmaal de smaak ervan te pakken hebt, kun je zelfs de eigenschappen van Lichtwerker, Heks en Kluizenaar analyseren. Doe er je voordeel mee. Een aardige Nederlandstalige app voor je Iphone of Ipad: 'Core Quality'.

En dan nog een tip voor de omgeving van gestreste personen: Het heeft geen zin om bij hen het werk uit handen te nemen omdat ze het zo druk hebben of het zelf niet kunnen. Ze blijven de problemen opnieuw creëren. Blijf geduldig tot ze zelf uit de cirkel stappen, dan werkt het pas echt!

Ria Feskens, Serenora, december 2020 (februari 2015).

 *1) Voorbeelden van Stress signalen.
*2) Zoek op 'Kluizenaar Tarot' in je zoekmachine.
*3) Eerder verschenen artikel over  Spirituele ontwikkeling.
*4) Gebruiksaanwijzing Kernkwadranten.

Meer lezen? Ga dan naar de website.
Hulp nodig? Mail me info@serenora.nl

Praktijkinformatie
Serenora
KvK 20141557
Oisterwijk
info@serenora.nl - info@detaalvanhetlicht.com
www.serenora.nl - www.detaalvanhetlicht.com
Nog meer Topics staan op de website. 
Afmelden voor deze mailingen.
Gegevens wijzigen.

 
 
 

Vond je dit een leuk artikel? Deel het in jouw socialmediagroep of stuur het door. Bedankt!